Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: Clorox vs Colgate-Palmolive

Anonim

Ta en titt på de siste Cloroxand Colgate-Palmolive inntektsskripsene.

I tider med volatilitet i markedet, har aksjeinvestorer en tendens til å løpe mot selskapene bak forbrukerstifter. Bedriftene som selger produkter som folk kjøper om og om igjen som en del av hverdagen, er ikke de mest spennende investeringene på jorden, men i tider med usikkerhet blir deres stabile husholdningsvarer og investorutbytte svært tiltalende. Stifteenheter er ofte relativt stabile i nedgang i markedet - i hvert fall i forhold til konjunktur og teknologi, og derfor kan denne sektoren være attraktiv i dag.

To av heavyweights i den amerikanske forbruker stifter sektor er Clorox

(NYSE: CLX)

og Colgate-Palmolive

(NYSE: CL)

. Så hvilken er bedre lager for dine investerings dollar i dag?

Varemerker, merkevarer og flere merker

Hvert selskap har en bred samling av husholdningsprodukter du sannsynligvis bruker regelmessig. Clorox har åpenbart navn på Clorox blekemiddel og rensemerker, sammen med Kingsford Charcoal, Glad søppelposer, Pine-Sol rengjøringsmidler, Fresh Step kattavfall, Brita vannfiltre og Burt's Bees lip balm, blant andre.

Colgate-Palmolive har selvfølgelig sin navnebror Colgate tannkrem og Palmolive oppvask såpe, sammen med Speed ​​Stick deodorant og irske vårsåpe og andre. Colgate har, som Clorox, også en kjæledyr divisjon, men i stedet for kattavfall, selger Colgate kjæledyrmat og næringsprodukter under Hills kjæledyrmatvare.

Som du ser, har selskapene noen konkurrerende produkter i såper, men fungerer også i forskjellige segmenter, for eksempel trekull for Clorox og tannkrem til Colgate.

Colgate er en av de eldste selskapene i USA, grunnlagt helt tilbake i 1806 i New York. Til sammenligning er Clorox en vårkylling på bare 106, grunnlagt i 1913 i Oakland, California.

Utbytte, vekst og verdi

Nøkkelspørsmål for investorer å spørre inkluderer: Hva er hvert selskaps utbytte, hvor dyrt er aksjene på P / E-basis, og hvordan ser selskapets vekstutsikter ut?

Som du kan se i diagrammet ovenfor, ser Clorox ut til å forfølge Colgate-Palmolive med hensyn til omsetningsvekst og EPS, men har også en litt høyere verdivurdering og noe lavere utbytteutbytte. La oss grave videre for å se årsakene bak disse beregningene.

Nylige problemer

Clorox og Colgate arbeider med noen av de samme headwinds som påvirker alle forbrukerprodukter selskaper. Nemlig en økning i fraktkostnader, stigende innsatskostnader og en sterk amerikanske dollar.

Den sterke dollaren har vært spesielt dårlig for Colgate, som bare genererer 22% av salget fra Nord-Amerika. Mens salget i Nord-Amerika økte med 8% i fjor, hovedsakelig på grunn av en prisøkning på 7, 5% og oppkjøpet av PCA Skin og EltaMD i desember i fjor, var alle de andre markedene sterk negativt, til tross for prisøkninger.

I motsetning til dette får Clorox et flertall av sitt salg fra USA, med kun 15, 3% av omsetningen fra internasjonale markeder i fjor. Det førte til en 2% treff fra utenlandsk valuta, men selv med det var Clorox i stand til å vokse 4% - selv om 3% av det var fra anskaffelsen av Nutranext i mai i fjor. Nutranext er en selger av vitaminer, mineraler og kosttilskudd, og legger videre til Clorox portefølje av forbrukermerker.

Likevel, korrigering av valutahull, oppkjøp og frasalg, var Colgows økologiske salg nede 0, 5%, og med en gjennomsnittlig prisvekst på 1%. Dette er i motsetning til Clorox, hvis volumer var sterke i tråd med det samlede salg. Så, til og med justere for vekst i markedet og valutaer, ser det ut til at Clorox fortsatt overgår Colgate.

Men Clorox er ikke ute av skogen

Selv om Cloroxs salg og inntjening var sterk, var inntjeningsslaget i stor grad effekten av skattereformen, samt selskapets effektiviseringstiltak. Bruttomarginen ble imidlertid redusert med 150 basispunkter i fjor, da frakt og råvarekostnader økte sterkt. Selskapet vil ikke dra nytte av skattereformen igjen i år, noe som betyr at det må utarbeide sine bruttomarginemessige problemer i 2019.

Jeg leter fortsatt mot Clorox

Colgate er litt lavere verdsettelse (19, 62 fremover P / E vs Cloroxs 24, 25) og litt høyere utbytteutbytte (2, 79 mot 2, 43) er ikke nok til å tjene tilliten min. Jeg er også fortsatt veldig nervøs for oversjøiske markeder, hvor Colgate får størstedelen av omsetningen. Mens Colgate kunne være med på en mye større gjenoppretting, bør ting skifte seg, jeg er ikke sikker på at det kommer til å skje i 2019.

Så mens Clorox har et litt lavere utbytte og litt høyere verdsettelse, setter den amerikanske orienteringen og bedre organisk vekstutførelse forseglingen for meg. Med mindre du har lyst til å gjøre en risikofylt upside på Colgate (som du sannsynligvis ikke skal gjøre med en forbrukerklammerlager likevel), hold deg til Clorox.