Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: Aphria vs Constellation Brands

Anonim

I fjor var det bummer for aphria

(NYSE: APHA)

og Constellation Brands

(NYSE: STZ)

. Til tross for den etterlengtede åpningen av det canadiske markedet for rekreasjons-marijuana, falt Aphria-bestanden mer enn 60%. Og til tross for en mye-heralded stor investering i Canopy Growth

(NYSE: CGC)

, Constellations aksjekurs falt nesten 30%.

Så langt har 2019 vært gunstigere for begge selskapene. Aphria er varmere enn Constellation er akkurat nå. Men hvilken av disse to aksjene er det bedre valget for langsiktige investorer?

Saken for Aphria

La oss først ta opp hvorfor Aphria gjorde så grusomt i 2018. Hovedårsaken var at kortselgere påstod at Aphria drastisk overbetalt for sin oppkjøp av latinamerikanske cannabisvirksomheter og gjorde det på en måte som drev viktige Aphria-insidere. Aphria nektet påstandene, men skaden var allerede gjort til aksjekursen.

Aphria har reist betydelig, men takk først og fremst for et fiendtlig overtakelsesforsøk av amerikanske grønne vekstmerker . Selv om Aphria's styre snudde seg opp med Green Growths tilbud, gjenvarte det foreslåtte oppkjøpet investorernes interesse for Aphria. Og det er absolutt grunner til at investorene tar en hard titt på aksjene.

For det første står Aphria høyt i bransjen når det gjelder produksjonskapasitet. Selskapet mener at det vil ha en årlig produksjonskapasitet på 255 000 kilo ved utgangen av dette året. Med raskt voksende markeder i Canada og rundt om i verden, bør Aphria kunne selge alt det kan produsere.

Disse raskt voksende marijuana markeder tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra store selskaper utenfor cannabisindustrien. Constellation Brands er en av tre store alkoholholdige drikkfirmaer som har rammet avtaler med kanadiske marihuana-produsenter. Tobaksgigant Altria gjør en betydelig investering i Cronos Group. Det er ganske mulig, kanskje enda sannsynlig, at Aphria vil lande en stor partner også i den ikke for avanserte fremtid.

Du kan sannsynligvis ikke referere til Aphria som en handelskasse og holde et rett ansikt. Men aksjer handler for øyeblikket til en rabatt til flere av sine jevnaldrende, særlig factoring i respektive produksjonskapasitet i hvert selskap. Hvis det globale marijuana markedet når overalt i nærheten av noen observatørers anslag, vil Aphria ikke måtte kreve en meget stor markedsandel som er verdt mye mer enn den er i dag.

Saken for Constellation Brands

Du kan se på å investere i Constellation Brands fra to forskjellige vinkler. Den ene er å se Constellation som en alkoholholdig drikkevare lager. Den andre er å se Constellation som en marijuana lager.

Selskapet gjør nesten alle sine penger i dag fra alkoholholdige drikkevarer. Constellation øl, inkludert Corona og Modelo, er "i brann" for å bruke ordene fra konsernsjef Rob Sands i selskapets Q3-resultatrapport. Mens rivaliserende ølprodusenter sliter noe, dominerer Constellations premium øl det amerikanske markedet når det gjelder salgsvekst.

Imidlertid er Constellation sin vin- og brennevirksomhet en annen historie. Salgsveksten har vært mangeløs. De gode nyhetene er imidlertid at selskapet har lansert flere nye produkter som kunne starte vekst.

Men den større attraksjonen for Constellation kan være som en marijuana lager. Constellation dyppet tærne i cannabisvannet i 2017, da den kjøpte en 9, 9% eierandel i Canopy Growth. Selskapet dove i første omgang i fjor, ved å hente ytterligere 4 milliarder dollar i Canopy for å øke eierandelen til rundt 38%, med mulighet til å få flertallskontroll i fremtiden.

Constellation ledelse mener det globale marijuana markedet kan øke 230 milliarder dollar i løpet av de neste 15 årene, og mener Canopy kunne fange opptil 15% av markedet. Hvis disse projeksjonene viser seg å være nøyaktige, kan Constellation's cannabisvirksomhet være verdt flere ganger mer enn hele selskapet er verdt i dag.

Ta en titt på det siste Constellation Brands innkjøpsavtalen.

Bedre kjøp

Hvis du måtte kjøpe en av disse aksjene nå og selge den på slutten av året, mistenker jeg at Aphria ville være det bedre valget. Gjennomføringen av en gjennomgang av en spesialkomité bestående av uavhengige styremedlemmer om påstandene om Latin-amerikanske anskaffelser, kan hjelpe Aphria å flytte fra under den mørke skyen som har svevet over den.

Selvfølgelig trenger du ikke å selge varebeholdninger i slutten av 2019. I det lange løp tror jeg at Constellation blir den største vinneren.

Min oppfatning er at selskapet vil fortsette å vinne i premium-ølmarkedet. Jeg tror Constellation vil enten fikse sin vin og brennevin virksomhet eller selge den. Enda viktigere, jeg forventer at selskapets store innsats på Canopy Growth skal betale seg.

Aphria er en ganske god marihuana lager å kjøpe, etter min mening. Men jeg tror Constellation Brands er en enda bedre for langsiktige investorer.