Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre Kjøp: American Outdoor Brands vs Brown-Forman

Anonim

Et selskaps virksomhet er i nedgang, den andre er like populær som den noensinne har vært. Det bør ikke være noen konkurranse som bestemmer om American Outdoor Brands

(NASDAQ: AOBC)

er et bedre kjøp enn Brown-Forman

(NYSE: BF-A)

(NYSE: BF-B)

: Whisky er varmt, våpen er ikke.

Likevel kan det ikke være så enkelt. La oss ta en nærmere titt for å bedre forstå hvorvidt brennevin er raskere for fortjeneste, eller hvis to røykefat er det bedre langsiktige spill.

Hva gjør hvert selskap?

Både American Outdoor Brands og Brown-Forman stole på et enkelt merke for de fleste av inntektene sine. For det første er det Smith & Wesson; for sistnevnte, Jack Daniel. Våpenavsetningen utgjør 87% av American Outdoors inntekter, mens ånder tegner seg for 95% av Brown-Formans inntekter.

I løpet av de første ni månedene av American Outdoor Grands 'regnskapsår økte våpenomsetningen med 30% til nesten $ 584 millioner, men i tredje kvartal hadde det redusert til bare 1, 2% gevinst. Brown Formans Jack Daniels produkter hadde en underliggende netto salgsgevinst på 3% i utryddelse av 9-liters-tilfeller (depletjoner er forsendelser til grossister og forhandlere, en industriombud for etterspørsel) for de tre første kvartalene av Brown-Formans eget regnskapsår.

Vekstmuligheter

Begge selskapene er imidlertid mer enn bare deres merkevaremerker. American Outdoor har vært på et oppkjøpsspøkel, da den forsøker å kjøpe seg inn i hva det betyr det robuste utendørsmarkedet, en markedsandel på 45 milliarder dollar til 50 milliarder dollar, som er mer enn tre ganger større enn det 14 milliarder amerikanske skytevåpenmarkedet.

I stor grad parallelt med skytevåpenmarkedet søker American Outdoor merkevarer i det robuste utendørsmarkedet som har utviklet følgende blant sine kunder, som det kan bruke til å "bygge vår virksomhet rundt forbrukeren vi allerede vet." Hittil har det kjøpt en knivfabrikant, en laserproduksjonsprodusent og et overlevelsesutstyr, og inntekter i løpet av de første tre kvartaler i sine utendørsprodukter og tilbehør har vokst til 90 millioner dollar som et resultat. Likevel, en liten prosentandel av sin totale omsetning i løpet av denne perioden på 674 millioner dollar, men en amerikansk Outdoor Brands planlegger å øke.

Brown-Formans 1870 grunnlegger var Old Forester Bourbon Whiskey, men sammen med Jack Daniel's, har destilleriet bygget en portefølje som inneholder mer enn 40 spiritus-, vin- og drikkekonfiler, inkludert noen av de mest kjente merkevarene, som Finlandia vodka, Korbel champagne, kanadisk Mist canadisk whisky, Chambord likør og Herradura tequila.

Den har brukt den bransjeledende styrken og populariteten til Jack Daniel navnet til å utvide til den flavored whisky nisje med sin honning-flavored whiskey, Tennessee Honey, og en kanelversjon, Tennessee Fire. Og med god grunn: Ifølge American Distilled Spirits Council har amerikansk whisky-salg aldri vært sterkere, da bourbon, Tennessee whiskey og rug sprang 8% i fjor til 3, 1 milliarder dollar. Volumet var også høyere, og økte med 6, 8% til 21, 8 millioner saker, hovedsakelig drevet av høyere eksportvolumer, som sprang mer enn 10% i 2016.

Vinker fremover

Valget av Donald Trump som president har roilt mange et marked, men virkningen på skytevåpen markedet kan ha vært den mest dype (på en negativ måte, noen næringer som private fengsler og profitt skoler har steget siden valget). Med trusselen om våpenkontrolllovgivning som for det meste ble tatt av bordet i overskuelig fremtid, har pistolsalget stanset fra sitt tidligere røde tempo. Normaliseringen av etterspørselen har ført til at markedene reduserte pistol- og ammunitionsmakere som American Outdoor Brands, Sturm, Ruger og Vista Outdoor .

Påvirkningen på Brown-Forman har vært mer om potensialet for skade på sin virksomhet - og dens lager - enn noe som faktisk skjer. Trump satte kamp på mer restriktiv handelspolitikk, for eksempel kvoter og høyere skatter på utenlandske varer, noe som kunne gjøre det vanskeligere for destilleriet å selge sin brennevin internasjonalt hvis det ble gjennomført. Underliggende nettoomsetning i Mexico har for eksempel vært spesielt sterk, en økning på 17% i første kvartal, 18% i andre og 14% i tredje. Og en handelskrig med vår sørlige nabo betyr at Brown-Forman kunne møte gjengjeldshandlinger mot sin whisky, tequila og andre ånder.

Verdsettelse bekymringer

Til tross for amerikansk utendørs som genererer mye penger, produserer massevis av fortjeneste, og har et nytt marked for å vokse inn, har Wall Street ignorert alt det og markert ned aksjene sine. På mindre enn ni ganger inntjening og 12 ganger neste års estimater, er gunmaker aksjer betydelig diskontert i forhold til sin industri og markedet som helhet. Og når du ser på den frie kontantstrømmen det genererer i forhold til enten markedsprisen eller virksomhetsverdien, er American Outdoor Brands til en prisvurdering av kjøpesenter.

Brown-Forman er også en diskontert lager, men ved 17 ganger inntjening og 24 ganger estimater, er markdownen ikke så klar eller dramatisk. Likevel betaler det også et utbytte på $ 0, 73 per aksje som i dag gir 1, 6%, som, mens ingen låvebrenner, setter den foran utbytte-mindre American Outdoor.

Kanonbestandene har imidlertid steget i det siste, da FBI postet sterke tall for marspistolkjøperens bakgrunnskontroller. Fra år til år har pistolkontrollene kjørt ca 12% under fjorårets totale, men 2016 var et monsterår for pistolsalg. Hvis du sammenligner det med 2015 - som i seg selv var et bannerår - i år er det faktisk 19% høyere, noe som betyr at pistolindustriens apokalypse kanskje ikke spenner ut som spådd.

Dommen

Både American Outdoor Brands og Brown-Forman er toppspill i sine respektive bransjer, og begge har betydelige styrker med bare noen få svakheter. I løpet av den siste måneden har destillatørens lager gått ned og fallet om lag 10% da det varslet om valutaeffekter og vekstrisiko i veksten, noe som førte til en svak nedgang i underliggende salgsvekstprognoser.

Selv om det betaler investorer et utbytte, vil Brown-Forman sannsynligvis oppleve mer turbulens i de kommende månedene, mens American Outdoor Brands 'lager allerede har bakt i alle de ulykker Wall Street kan tåle. Nå som det ser ut som om katastrofer ikke kommer til å falle med våpensmeden - det kan faktisk gå langt bedre enn tidligere antatt - dens avgjort mer nedsatte verdsettelse gjør det til bedre kjøp.