Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Bedre kjøp: Alibaba Group Holding Limited vs Facebook

Anonim

Alibaba

(NYSE: BABA)

og Facebook

(NASDAQ: FB)

var begge høyvoksende darlings av henholdsvis kinesisk og amerikansk tech markeder. Alibabas lager mer enn doblet siden IPO i 2014, og Facebook er mer enn firedoblet siden den offentlige debuten i 2012.

Når det er sagt, var 2018 et skuffende år for begge. Alibabas aksjemarkedet falt 6% som eskalerende handelsspenninger og pensjonering av medstifter og administrerende direktør Jack Ma reiste spørsmål om sin fremtid. Facebooks aksje falt 8% på bekymringer om falske nyheter, personvernproblemer, data brudd, og dens avtagende salgsvekst.

Til tross for disse utfordringene, anser mange investorer fremdeles Alibaba for å være en viktig kinesisk tech lager og Facebook for å være verdens beste sosiale nettverk spill. La oss se om noe lager er verdt å kjøpe på disse nivåene.

En nærmere titt på Alibaba

Alibaba genererer mesteparten av sine inntekter fra Tmall og Taobao online markedsplasser. Tmall er en business-to-consumer markedsplass, og Taobao er en forbruker-til-forbruker markedsplass. Alibaba lar også kinesiske selgere selge produkter til utenlandske kunder på sin AliExpress-plattform, og det

kontrollerer Lazada

, den største nettbutikken i Sørøst-Asia.

Alibaba tar ikke i besittelse av produktene som passerer gjennom sin markedsplass, og er i hovedsak avhengig av tredjeparts logistikk tjenester. Disse strategiene gjør det mulig å legge høyere marginer enn direkteforhandlere. Åtti seks prosent av Alibabas inntekter kom fra sine "core commerce" bedrifter siste kvartal.

Resten av Alibabas inntekter kom fra tre andre virksomheter. Den digitale medie- og underholdningsenheten (7% av omsetningen) håndterer sin streaming video, musikk og andre digitale innholdsplattformer. Cloud computing-enheten (6% av omsetningen) huser Alibaba Cloud, den nest største leverandøren av cloud infrastructure infrastruktur i Asia. Dens "innovasjonsinitiativer og andre" -enhet (1% av inntektene) tilbyr nye tjenester som Tmall Genie virtuell assistent.

I fjor rapporterte Alibaba at sine årlige aktive kunder på sine kinesiske markedsplasser økte med 24% årlig til 576 millioner. Mobil månedlige aktive brukere (MAUs) på markedsplassene 20% til 634 millioner.

Alibabas markedsplasser vokser fortsatt med en god hastighet, men den forbereder seg på en avmatning ved å diversifisere seg til murstein og murbruk (som bruker sin tilknyttede Ant Financials AliPay betalingsplattform), online matleveranser

med Ele.me

, og utenlandske markeder liker

Russland og Sørøst-Asia

. Det er også grunnen til at det utvider plattformene for cloud business og media innhold.

En nærmere titt på Facebook

Facebook genererte 99% av omsetningen fra målrettede annonser i fjor. Resterende sliver kom fra betaling og andre avgifter. De fleste annonsene ble vist på sitt kjerne sosiale nettverk, men det viser også et økende antall

annonser på Instagram

, som den kjøpte i 2012, og WhatsApp, som den kjøpte i 2014.

Facebook lar annonsører vise annonsene sine til grupper av brukere basert på deres sosiale profiler, liker, plasseringshistorikk og annen informasjon. Den "målrettede" tilnærmingen, som er mer effektiv enn tradisjonelle annonser, hjalp Facebook og Alfabets Google til å danne et digitalt annonseringsduopol på mange markeder.

MAUs for Facebook steg 11% årlig til 2, 23 milliarder i fjor, da de daglige aktive brukerne (DAU) også vokste 11% til 1, 47 milliarder. Mobilinntektene utgjorde 91% av den totale annonsenes inntekter - sammenlignet med 87% i kvartalet i fjor.

Facebook vet at det til slutt vil gå tom for plass for å vokse sin brukerbase. Imidlertid når den fortsatt over 1 milliard MAU på Instagram, 1, 5 milliarder dollar på WhatsApp, og mer enn 1, 3 milliarder dollar på sin frittstående Messenger-app, som utvider seg til en plattform for betaling, spill og andre tjenester. Facebook eier også Oculus VR, som til slutt kunne bli en

vekstpotensial

hvis VR-markedet tar av.

Hvilket selskap vokser raskere?

Alibaba og Facebook har begge generert imponerende omsetningsvekst de siste tre årene. For omsetningsvekst i år regner analytikere med at Alibaba skal legge 60% og for Facebook å legge 37% på plass.

Men hvis vi sammenligner de to selskapenes bunnlinjevekst, vil vi legge merke til at Alibabas inntjeningsvekst blir truet av den stadige utvidelsen av økosystemet for å avverge rivaler som Tencent og Baidu . Facebooks inntjeningsvekst holder fast, takket være de høye margenene i kjernevirksomheten.

Wall Street forventer at Facebooks inntjening vil stige 33% i år, men å dyppe 16% neste år på grunn av en potensiell avmatning i brukervekst, svimlende annonsører og regulatoriske bøter. Alibabas inntjening forventes å øke med bare 17% i år på grunn av høyere utgifter, men hoppe over 35% neste år.

Verdsettelsene og dommen

Alibaba og Facebook er begge overraskende billige i forhold til deres vekstpotensial. Den tidligere handler 22 ganger fremover, mens sistnevnte har en fremad P / E på 20.

Jeg tror personlig at begge aksjene fortsatt er solide langsiktige investeringer. Men hvis jeg måtte velge en i dag, ville jeg holde fast med Facebook - siden den er bedre isolert fra handelskrigen, har færre bevegelige deler å holde styr på, og har mange måter å kompensere for en nedgang i sitt kjerne sosiale nettverk.