Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Best Buy Stock Nedgradert: Hva du trenger å vite

Anonim

Hver dag oppgraderer Wall Street-analytikere noen aksjer, nedgraderer andre og "initiere dekning" på noen få flere. Men vet disse analytikerne selv hva de snakker om? I dag tar vi en profilert Wall Street-plukk og legger den under mikroskopet ...

Bare i tide til jul, Best Buy

(NYSE: BBY)

mottatt ... en klump kull fra Merrill Lynch.

I morges annonserte aksjemeglerbanken for megabanker Bank of America at det nedgraderes Best Buy-aksjer til å underprestere (dvs. selge) på bekymringer for "decelerasjon" i detaljhandeln. Investorer reagerer på nyhetene like mye som du forventer, og selger Best Buy-aksjer med mer enn 3%. Men har de rett til å gjøre det? Er Best Buy-aksjen virkelig dårlig nok til at den fortjener å bli solgt?

La oss finne det ut.

Hva Merrill Lynch sa

Best Buy problemer er ikke nødvendigvis feil Best Buy - men det reduserer ikke alvorlighetsgraden, advarer Merrill Lynch i en nedgradering rapportert i dag av TheFly.com. Analytikeren uttrykker "forsiktighet" på etterspørsel etter alt fra videospill til TV-apparater til iPhones og iPads, som alle er viktige salgsdrivere for en elektronikkforhandler som Best Buy.

Gitt, selskapet har gjort en god jobb med å selge slike produkter i fortiden. Finansregnskapet for tredje kvartal viste at salget økte 2, 9% året etter (med samme butikkomsetning opp 4, 3%), og utvannet resultat per aksje økte med 26, 9%. (Resultat tidligere i året var nesten like sterk, med overskudd opp 25, 4% de siste ni månedene.)

Ulempen av dette, sier Merrill Lynch, er at slike tidligere suksesser satte Best Buy opp for "tøffe sammenligninger" fremover. Det er til og med muligheten Best Buy vil legge inn en "direkte kompis". Analytikeren bekymrer seg for at andre analytikere i mellomtiden er overoptimistiske om Best Buys muligheter til å vise fortsatt styrke, og har tildelt "for høye" estimater for "2019/20 inntekter" og er bundet til å bli skuffet.

Så Merrill Lynch nedgraderer Best Buy til nøytral og tildeler et $ 50 prismål.

Nå om disse estimatene

Er analytikeren estimert for høy? Kanskje - men det er ikke akkurat Best Buys feil. Ifølge data fra S & P Global Market Intelligence vil gjennomsnittlig analytiker som følger Best Buy Today-prognoser, rapportere selskapet $ 5, 21 per aksje i proforma overskudd i år (eller $ 5, 11 i henhold til GAAP), og vokse det om 6% til $ 5, 50 i finanspolitisk 2020 (eller en GAAP fortjeneste på $ 5, 47).

Disse kan ikke virke som svært aggressive mål - 6% eller 7% inntjeningsvekst neste år, avhengig av om du måler proforma eller GAAP-overskudd. De er imidlertid høyere enn hva Best Buy selv projiserer. I forrige måned tok ledelsen muligheten til å tømme forventningene til det fjerde kvartalet og helårsresultatet, og sa at den tror det vil tjene proforma fortjeneste på bare $ 5, 09 til $ 5, 19 per aksje i år.

Når Merrill Lynch sier det tror Best Buy vil tjene mindre enn analytikere er prognoser, har Merrill Lynch derfor veldig god grunn til å tenke dette - fordi Best Buy-ledelsen er enig!

Valuing Best Buy lager

Alt som blir sagt, tror jeg fortsatt at Merrill Lynch kan overreacting i nedgradering Best Buy-aksjene. For det første fordi ledelsen har advart investorer på forhånd om muligheten for at den vil savne analytikernes estimater, og nå skal investorene i det minste forutse muligheten for en slik downside "overraskelse". Og for det andre, selv om Best Buy ender opp med å tjene mindre enn Wall Street er prognoser, ser ikke lageret seg veldig dyrt for meg.

Vurder: Verdsatt til 14, 9 milliarder dollar og med mer penger i banken enn gjeld, Best Buy koster bare 13, 6 ganger etterfølgende inntjening. Det er enda billigere når verdsatt på fri kontantstrøm - ca 12, 2 ganger FCF. Det er billigere enn når det er verdsatt på egen pro forma inntjeningsprognose - ca 10, 5 ganger i år projiserte pro forma overskudd.

Veiet mot disse verdivurderingene har Best Buy en 8, 5% prognostisert langsiktig vekstrate, og betaler et utbytte på 3, 3% - dermed en 11, 8% projisert totalavkastning. Verdivurdering av 12, 2 ganger FCF og 13, 6 ganger fortjeneste forteller meg at Best Buy-aksjen er kanskje litt overpriced for forventet avkastning, men ikke så mye, og absolutt ikke så mye at investorer burde føle seg tvunget til å selge Best Buy-aksjer på Merrill Lynchs si det.

På den annen side, hvis Best Buy slutter å savne inntekter neste kvartal (men slår sin egen prognose), og selger av som Merrill Lynch forutsier, kan jeg til og med være fristet til å kjøpe noen aksjer selv.