Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Baidu lager lever opp til slutten av handelen

Anonim

Aksjer av Baidu

(NASDAQ: BIDU)

handlet i utgangspunktet lavere etter å ha lagt inn ferske finanser på torsdag ettermiddag. Kinas ledende søkemotor klokker med inntekter på $ 2 454 milliarder for første kvartal, 7% før det var året før. Baidu målrettet inntekter på $ 2.374 milliarder til $ 2.453 milliarder kroner for perioden, slik at det nesten gjorde en perfekt landing i den høye delen av sitt utvalg.

Baidus onlineinntektsinntekter - som representerer lejonens andel av Baidu's topplinjeproduksjon - tok en 1% treff, da en 23% -stopp i aktive online-markedsføringskunder ble nesten oppveid av de som fortsatt bruker 27% mer i gjennomsnitt. Den skarpe nedgangen i annonsørene kan virke som om de er i begynnelsen, men det meste av dette er Baidu egen vetting.

Regulatorer tvunget Baidu og mindre søkemotorer til å revolusjonere måten de viser medisinsk relaterte sponsede oppføringer, og Baidu har ryddet opp sin egen Rolodex i prosessen. Det er fortsatt rundt 451 000 markedsførere som stoler på Baidu for å generere online-kundeemner.

Justert inntjening klokka inn på $ 1, 00 per aksje. Baidu tilbyr ikke bunnlinjeveiledning, men dette er under $ 1, 06 per aksje det ble lagt ut et år tidligere. Vi oversetter imidlertid ting til amerikanske dollar for vår skyld. På yuan-basis steg justert inntjening faktisk med 1% siden forrige kvartal.

Verden fortsetter å snu

Baidu bør gå tilbake til tosifret vekst for første gang i et år for det nåværende kvartalet. Baidus veiledning for andre kvartal - startet i torsdagens rapport - krever en inntektsvekst på 12% til 15%.

Fremskyndende vekst er ikke en overraskelse. Baidu markedsføringsoverføring foregikk i løpet av andre kvartal i fjor, noe som resulterte i et treff på inntektsgenererende potensial. Vi kommer tilbake til en epler-til-eple basis i tredje kvartal i år, noe som gir oss det beste portretet for vekst hos Baidu.

Hvis du fortsatt lurer på hvorfor aksjene slengte av med omtrent 5% i den første timen av etterhandelshandel på torsdag ettermiddag - på en tilsynelatende rimelig rapport, kan dugen være at CFO Jennifer Li går ned.

Li kommer ikke til å gå langt. Hun er blitt tappet til å fungere som administrerende direktør i Baidu Capital. Hun bor innenfor Baidu-familien, men noen kan finne det unnerving å se en langsiktig lederlov. Li var finansdirektør i Baidu i ni år før torsdagens kunngjøring.

Aksjene hadde steget 14% år til dags gjennom torsdagens nært, noe som også kan spille en rolle i markedets reaksjon. Baidu's rallying aksjer kunne ha økt forventningene utover bare landing i den høye enden av topplinjeforventninger og tilby veiledning som krever omsetningsvekst i de lave tenårene i andre kvartal. Det er ikke lett å imponere hvert kvartal når du er en dot-com kjære.