Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Axovant Sciences 'Alzheimers sykdomstest kommer opp tomt - hva nå?

Anonim

Historisk sett har 99% av Alzheimers sykdom narkotika til å gå inn i kliniske forsøk mislyktes, men likevel Axovant Sciences

(NASDAQ: AXGT)

trodde det kunne designe en fase 3-prøve for sin Alzheimers sykdom, ikkepirdine, som kunne overvinne de stive oddsene. Dessverre, Axovant Sciences kunngjorde tirsdag morgen at intepirdine, dets ledende produktkandidat, mislyktes over hele linjen for å slå en placebo, og leverte enda et tilbakeslag for å komme videre mot å takle denne sykdommen.

Trial design kunne ikke overvinne et dårlig mål

Axovant Sciences 'intepirdine retter seg mot 5HT6-reseptoren for å stimulere produksjonen av acetycholin, en nevrotransmitter som sender signaler mellom nerveceller. Fordi acetykolin er viktig for kognitiv funksjon, har det lenge vært et mål for Alzheimers sykdomsforskere å øke den via 5HT6-reseptoren.

Likevel har 5HT6-reseptorantagonister utført dårlig i kliniske studier. Pfizer og Lundbeck, for eksempel, begge hylte sine 5HT6-legemidler etter rettssaker, og Intepirdine kom til Axovant Sciences med høflighet av GlaxoSmithKline 's kastehull.

Ikke desto mindre trodde Axovant Sciences at disse feilene ikke var forårsaket av 5HT6-målet, men av dårlige rettsbeslutninger. Ledelsen trodde det kunne lykkes der andre mislyktes ved å nøye speile ikkepirdines fase 2-forsøk, hvor ikkepirdine statistisk og signifikant forbedret ytelsen på ADAS-COG- og ADCS-ADL-testene i 24 uker versus Aricept alene med p-verdier på 0, 013 og 0, 024, henholdsvis.

Selskapet førte inn i Alzheimers sykdoms veteran Dr. Lawrence Friedhoff, personen bak Alzheimers sykdom, Aricept. Etter å ha analysert ikkepirdins midtveisprøveresultater, utformet den et fase 3-forsøk som evaluerte effekten ved 24 ukers mark, strengt registrerte pasienter for å matche fase 2-prøvepopulasjonen, og registrerte nok personer til å vise statistisk signifikans, selv om intepirdines fordel var liten.

Axovant Sciences delte ikke alle dataene fra fase 3-studien med industrien på tirsdag, men toppresultatene var nok til å vise at til tross for all sin innsats for å designe forsøket for å lykkes, er intepirdine en byste.

Hva nå?

Tidligere i år signerte Axovant Sciences "på tidligere medivasjonsdirektør David Hung for å drive selskapet, et skritt som oppmuntret mange bransjevaktere, inkludert meg. Hungs erfaring på Medivation inkluderte med hell å utvikle en av verdens bestselgende prostatakreftmedisiner og orkesterte Medivations $ 14 milliarder kjøp i fjor.

Hung ble ansatt for å navigere ikkepirdine gjennom regulatoriske labyrinten til kommersialisering, men nå er bransjeveteranen oppdraget med å omdirigere Axovant Sciences 'innsats etter at den skuffende Alzheimers sykdom har unnlatt sine andre pågående studier.

Disse forsøkene inkluderer en fase 2b studie av intepirdine og en fase 2 studie av nelotanserin, en invers agonist av 5-HT2A-reseptoren, hos demenspatienter med Lewy-legemer. Resultatene fra intepirdines fase 2b-studie forventes innen årsskiftet, og det ville kortet i studien er inkludering av en 70 mg arm som er dobbelt så stor som den studerte dosen i Alzheimers sykdomstest.

Hvis intepirdine (eller nelotanserin) er effektivt hos pasienter med Lewy-legemer, kan Axovant Sciences fortsatt ha en vei frem til tross for Alzheimers sykdomssvikt. Anslagsvis 1, 3 millioner amerikanere lider av demens med Lewy-kropper, noe som gjør den til den nest vanligste årsaken til nevrogenerativ demens hos eldre pasienter. Så langt er det ikke noe stoff godkjent for å behandle det, så en seier kan være et stort fremskritt i indikasjonen. Likevel er Axovant Sciences langt risikofylt i dag etter å ha skuffet Alzheimers sykdomsdata, og det antyder at det kan være lurt å fokusere på andre aksjer, i hvert fall til Lewy bodies data rapporteres.