Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Avon Products, Inc. fikk en løft siste måned - men det var kortvarig

Anonim

Hva skjedde

Andeler av sminkeselskap Avon Products

(NYSE: AVP)

steg 10% i april, en fin pause etter aksjens knusende fall i februar. Men uansett hvor markedet var håpløst for hele april, fant den ikke i mai.

Og så

Avon-lager tanket i februar da selskapet rapporterte sin 4. kvartal og helårsresultat som ga markedet følelsen bekymret for selskapets vekstutsikter blant sine selvproklamerte treårige transformasjonsplaner. Likevel, som andre selskaper som rapporterte en svakere enn forventet 4. kvartal tidlig på våren, ser det ut som at et generelt bullmarked bidro til å løfte optimismen rundt Avon før resultatene i 1. kvartal, og håpet på en overraskelse i riktig retning.

Den håpfulle reaksjonen i april vil vise seg å gå glipp av merket da selskapet rapporterte 1. kvartal på 1. mai, og markedet vendte seg mot aksjene med en annen nedgang på 22% etter utgivelsen. For kvartalet økte selskapets rapporterte omsetning med 2%, året over året, som forventet. Imidlertid overrasket selskapet markedet med et tap på ($ 0, 10) per aksje.

Hva nå

Som annonsert i begynnelsen av 2016, inneholder Avons treårige transformasjonsplan tre deler - investerer i vekst, reduserer kostnader og forbedrer "økonomisk robusthet". For å oppnå dette har selskapet planlagt å begynne med kostnadsbesparelse slik at det vil være mer plass til investeringer i media og ny teknologi. Selskapet håper at endringene vil føre til langsiktig mid-singelsifret omsetningsvekst.

Mens de tre vekststrategiene lyder bra, og det er bevis på at minst en del av den økonomiske resiliencyen skjer med en reduksjon i gjeld, viser skuffende Q1-inntjening at selskapet sikkert har en lang vei å gå. Nye rapporter viser at en aktivistisk investorgruppe oppfordrer Avon til å erstatte sin administrerende direktør, som kan stave mer volatilitet og uro mot Avon. I mellomtiden ser det ut til at andre skjønnhetsaksjer er mye bedre posisjonert for fremtidig vekst.