Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Asset Sales fortsetter å holde ned Welltower Incs resultater

Anonim

Welltower

(NYSE: WELL)

tilbrakte mye av fjorårets omlegging av porteføljen ettersom det dreier seg om hvor helsevesenet går i fremtiden. Disse salgene har ført til at inntjeningen dobles midlertidig, da selskapet brukte inntektene til å tilbakebetale gjeld og finansiere merverdige muligheter. Med mer eiendomssalg planlagt for 2018, vil inntektene gå igjen i år.

Welltower resultater: De røde tallene

Metric

4. kvartal 2017

4. kvartal 2016

Årsendring

Normalisert FFO

$ 380, 3 millioner

$ 401.5 millioner

(5, 3%)

Normalisert FFO per aksje

$ 1.02

$ 1.10

(7, 3%)

Normalisert FFO utbetalingsforhold

85%

78%

Ned 7 prosentpoeng

Hva skjedde med Welltower i kvartalet?

Eiendomssalg er hovedfortellingen hos Welltower:

  • Welltowers FFO ble redusert sammenlignet med fjorårets fjerde kvartal fordi selskapet fullførte eiendomssalg eller utlån til utbetalinger på totalt $ 1, 5 milliarder, bare erstattet det med $ 548 millioner av utviklingsprosjekter. Selskapet brukte størstedelen av inntektene til å eliminere 1, 4 milliarder dollar i gjeld og foretrukne aksjer, noe som bidro til å øke utlånsraten fra 37, 4% til 36, 3%.
  • Mens FFO gikk ned, hadde selskapets beholdte portefølje gode resultater i kvartalet: Samlet driftsinntekter (SSNOI) økte med 2, 1%, med alle driftssegmentene som bidro til økningen. Hele året SSNOI økte 2, 7%, drevet av 2, 5% vekst i senioren boliger driftssegment.
  • For hele året leverte Welltower $ 1, 55 milliarder, eller $ 4, 21 per aksje, av normalisert FFO. Mens det var over midtpunktet i styringsområdet mellom $ 4, 15 og $ 4, 25 per aksje, var det nede fra 2016 viser $ 4, 55 per aksje.
  • Selskapet bemerket også at en av sine leietakere, Genesis Healthcare

    (NYSE: GEN)

    , størknet sin økonomiske situasjon i begynnelsen av 2018 etter å ha sikret finansieringsforpliktelser fra et private equity-fond og omstrukturert sine mesterleie- og låneavtaler med Welltower. Blant de endrede forholdene er en reduksjon på $ 35 millioner i den årlige kontantleieforpliktelsen under Genesis 'master lease. Welltower endret også den årlige renten på Genesis 'eiendomslån fra 10, 25% til 12%, med 7% betalt kontant og 5% i form. Disse justeringene vil få en liten innvirkning på Welltowers 2018 veiledning.

Hvilken ledelse måtte si

Konsernsjef Tom DeRosa kommenterte selskapets nye partnerskap:

Welltower fortsetter å omdefinere rollen som en helsetjenester REIT som en aktiv partner i kjøring av neste generasjons helsetjenester. Dette er tydelig i vårt innovative polikliniske samarbeid med det tredje største amerikanske helsesystemet, Providence St. Joseph, i Mission Viejo, CA, og gjennom vår eldre boligportefølje, som har sett Welltower-plattformen å levere konsistent vekst gjennom skiftende markedsmiljøer. Disse innstillingene vil drive helsetjenester til effektiv og teknologisk avansert eiendom som er tilgjengelig, brukervennlig og i stand til å produsere bedre helsemessige resultater.

Med fokus på neste generasjons eiendomsmegling, samarbeider Welltower med et stort amerikansk helsevesen for å bygge en verdensklasse poliklinisk omsorg i et førsteklasses shopping-, spisestue- og underholdningssted eid av Simon Property Group

(NYSE: SPG)

. Den 105 000 kvadratmeter polikliniske senteret vil tilby en rekke helse- og medisinske tjenester i Simon's The Shops at Mission Viejo. Welltower bemerket at denne venture "representerer første gang et stort helsesystem, en helseomsorg REIT, og Simon har samarbeidet for å bringe helsevesenet til et levende reisemål."

Ser frem til

Til tross for all fremgang i 2017, forventer Welltower FFO å dyppe igjen i år, til et utvalg på $ 3, 95 til $ 4, 05 per aksje, eller ned 5% ved midtpunktet. Det er hovedsakelig fordi selskapet forventer å disponere over 1, 3 milliarder dollar i eiendeler i år, men Genesis endringene vil også få innvirkning. Denne veiledningen kan imidlertid endre seg dersom selskapet foretar oppkjøp i tillegg til de som allerede har annonsert.