Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Spør en dumme: Hva gjør Alpha og Beta inne i å investere?

Anonim

Spørsmål: Jeg har sett begrepene "alpha" og "beta" brukt ofte i de finansielle nyhetene. Hva mener de?

Disse begrepene refererer til to viktige investeringsbegreper.

På engelsk betyr "alpha" hvor godt en investering utføres i forhold til en bestemt referanseindeks. Alpha forteller deg om investeringen har overgått (positiv alfa) eller underprestert (negativ alfa).

For eksempel, hvis du investerer i et aksjeselskap med liten aksje som returnerer 15% i et gitt år, mens Russell 2000-indeksen returnerer 10%, ville fondet ha oppnådd positiv alfa for året.

På den annen side gir "beta" informasjon om en investerings volatilitet i forhold til det generelle aksjemarkedet. En beta på nøyaktig 1 betyr at en aksjefond, fond eller investeringsportefølje historisk beveger seg med markedet, vanligvis definert som S & P 500 . Med andre ord, hvis S & P 500 faller med 5%, kan en aksje med en beta på 1 forventes å gjøre det samme, fraværende noen lager-spesifikke katalysatorer.

En beta på mer eller mindre enn 1 indikerer at aksjene skal være mer eller mindre reaktive enn det samlede markedet. For eksempel, hvis porteføljens beta er 1, 5, kan du forvente et 1, 5% flyt for hver 1% flyt i markedet. En negativ beta betyr at en investering beveger seg i motsatt retning som det generelle aksjemarkedet.

For eksempel har Johnson & Johnson en beta på 0, 7, noe som betyr at den er mindre volatil enn det samlede markedet, mens Amazon.com har en beta på 1, 6, noe som indikerer at investorer bør forvente høyere volatilitet.