Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Sparer du nok for pensjon? Finn ut her

Anonim

Å finne ut nøyaktig hvor mye du skal spare for pensjon er ganske utfordring. Tross alt sparer du for noe som ikke vil skje i år eller tiår. Hvordan kan du muligens vite hvor mye penger du trenger så langt i fremtiden? Uten en krystallkule, kan du ikke få et eksakt antall - men du er bedre sikker på at du er i ballparken.

Tenk gjennom drømmene dine

Alle har en annen ide om den ideelle pensjonen. Mens du ikke vet nøyaktig hvordan du skal tilbringe de gyldne årene, kan du begrense feltet litt. Tenk på hva slags aktiviteter du liker mest under pensjonering. Ønsker du å bo i familiens hjem, eller vil du flytte til en villa i Toscana? Vil du reise overalt fra Antwerpen til Zimbabwe, eller for det meste bli nær hjemmet? Vil du hellere leve det høye livet med mange restauranter, leker og fancy fester, eller bare leve og tilbringe stille tid med kjære? Hvis du har en generell ide om hva du gjør i løpet av pensjonsalderen, vil du også kunne få en følelse av hvor mye penger du trenger for å finansiere disse aktivitetene.

Gjør matte

Hvis din planlagte pensjon vil innebære gratis til billige aktiviteter og billig bolig, kan du sannsynligvis leve komfortabelt på 70% til 80% av din nåværende inntekt. De fleste av utgiftene dine vil falle i pensjon, med sannsynlig unntak av medisinske utgifter. Hvis du planlegger å nyte alle aktivitetene, har du ikke tid eller penger for nå, budsjett for minst 100% av din nåværende inntekt (hvis ikke mer). Å legge til dine sannsynlige pensjonskostnader kan hjelpe deg med å oppnå et mer nøyaktig inntektskrav: Bare sammenlign dine forventede pensjonskostnader med dine nåværende utgifter for å se hvilken prosentandel av nåværende inntekt du trenger. Men du identifiserer dine pensjonsinntektskrav, neste trinn er å finne ut hvor mye du trenger å spare for å nå det nivået av inntekt; heldigvis gjør en pensjonskalkulator å finne ut dette.

Lagre regelmessig

Du har funnet ut hvor mye penger du trenger og dermed hvor mye du bør spare hver måned for å slå målet. Sammenlign det antallet til det beløpet du faktisk setter til side for pensjonering. Hvis du sparer minst så mye, gratulerer: Du er på vei for pensjonering av drømmene dine. Hvis ikke, må du straks spare penger på besparelsen. Dette gjøres best gradvis for å unngå å sjokkere budsjettet. For eksempel, la oss si at du har spart 10% av lønnsslippet i din 401 (k) konto, og pensjonskalkulatoren forteller deg at du må spare minst 15%. I stedet for å hoppe rett fra 10% til 15%, endrer du bidragsnivået til 11% og hold det der i noen måneder, så du kan bli vant til den svake nedgangen i disponibel inntekt. Deretter støt bidraget opp til 12%, og så videre til du treffer det nødvendige nivået. Hvis du begynner å føle deg økonomisk smerte, må du kanskje se på utgiftene dine og se om du kan kutte noe ut.

Invester klokt

Når du gjør regelmessig avgangspenger, må du finne ut hva du skal gjøre med pengene. Å forlate det på en sparekonto eller pengemarkedsregnskap er en ikke-starter: Dine avkastninger vil være altfor lave for å bygge et levedyktig pensjonsnestegarn. Tidlig i karrieren din, bør de fleste eller alle pengene investeres i aksjer innenfor en skattefordelt pensjonskonto, for eksempel en 401 (k) eller IRA. Disse pensjonskontoene gjør det mulig for dine investeringer å bli skattefrie, noe som kan spare deg for store pengebeløp. Når du nærmer deg pensjon, kan du fordele mer av pengene dine ut av aksjer og til mindre volatile investeringer som obligasjoner. Din porteføljeallokering bør avhenge av dine personlige mål, men en relativt pålitelig metode er å trekke din alder fra 110 og investere den prosentdelen av pengene dine i aksjer. For eksempel ville en 40-årig investere 70% av pensjonsoppsparing i aksjer, mens resten ville gå i obligasjoner. Hvis du ikke er opptatt av å håndplukke investeringer, kan du forenkle ting ved å investere i et godt måldagsfond som vil tildele dine investeringer for deg.

Gjør din investeringskontroll

Årlige kontroller er ikke bare for leger lenger. Gjennomgå pensjoneringsinvesteringene minst en gang i året for å sikre at du får minst avkastningen du koblet til pensjonskalkulatoren. Hvis du ikke får en gjennomsnittlig avkastning som er så høy som den du opprinnelig planla for, må du enten finne en måte å få bedre avkastning eller øke bidragene dine for å gjøre forskjellen.