Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er møter drept din produktivitet på jobb?

Anonim

Du sitter ved skrivebordet ditt og gir deg en ettermiddag med forskning for et prosjekt du går på, når en plutselig en møteforespørsel dukker opp på skjermen. Når du godtar invitasjonen, i mangel av en god unnskyldning for ikke, beklager du stille tapet av den faktiske arbeidstiden og lurer på hvor i verden du skal møte tidsfristen din.

Dette er et scenario kontorarbeidere vet alt for godt. Amerikanske arbeidsplasser er besatt av møter, og noen organisasjoner går så langt som å holde møter for å forberede seg på kommende møter, mens andre holder møter etter møtet for å diskutere hvordan de nevnte møtene gikk ned.

Det er en latterlig sykelig syklus, og hvis du er i noen form for lederstilling, vil du sannsynligvis få det enda verre. Ifølge The Muse, et online karriere ressursområde, bruker mellomledere omtrent 35% av tiden sin i møter. For øverste ledelse hopper tallet til 50%.

Ikke bare er amerikanske ansatte ofte forpliktet til å delta i møter, men de synker også tid til å forberede seg på dem. Arbeidstakere som vanligvis går på møter, bruker opptil fire timer hver uke og gjør seg klar på forhånd.

Selvfølgelig er problemet med møter at de ofte forhindrer ansatte i å gjøre egentlig arbeid - arbeid som må utføres på et bestemt volum eller innenfor en bestemt tidsramme. Hvis du har falt i møtene, har du to valg: Du kan fortsette å tilbringe dager rotting bort i en serie konferanserom, eller du kan ta skritt for å gjenvinne noen av de verdifulle arbeidstidene du har kommet for å savne . Hvis sistnevnte høres ut som det bedre alternativet, er det noen måter å gå om det.

1. Vær mer selektiv om møtene du møter

Det er naturlig å føle seg forpliktet til å si ja til hvert møte invitasjon som kommer din vei. Tross alt er det en grunn til at møtet ditt er ønsket, og i noen tilfeller blir det bedt om å bli bedt om å bli en del av et møte.

Likevel er det en god sjanse at du ikke faktisk trenger å delta på hvert møte du er invitert til, og hvis du gjør en bedre jobb med å vette disse forespørslene, vil du unngå å kaste bort tiden din når du ellers kunne gjøre noe produktivt. Med mindre det er et gjentakende møte, må du be om å se dagsorden neste gang du mottar en møteforespørsel før du sier ja. Hvis du, basert på den informasjonen, kan hoppe over det, si nei og gjøre et rimelig tilfelle om hvorfor. Hvis du bruker ekstra tre til fem minutter, kan du forsinke et møte på en høflig måte, og du kan frigjøre en time eller to av tiden din samme uke.

2. Planlegg møtene dine mer effektivt

Har det noen gang skjedd med deg? Du deltar på et møte fra kl. 10 til 11, gå tilbake til skrivebordet klokka 11:05, sett deg inn og åpne regnearket du jobbet på, bare for å få det neste møtepåminnelsen dukker opp 10 minutter senere.

Å ha korte pauser mellom møter kan være en av de største produktivitetszappene du møter på jobben, fordi du med tiden kan hente hvor du sluttet på et prosjekt eller en oppgave, må du stoppe og hodet over til ditt neste møte. Og gjenta. Du er mye bedre på å planlegge en rekke møter tilbake til ryggen (smertefullt som det kan være) eller på annen måte sørge for at du har nok tid i mellom for å faktisk få ting gjort.

Et annet alternativ er å legge til side en dag i uken som en "møtesdag". På denne måten kan du skrive ut den dagen så langt som det faktiske arbeidet ditt går, men du får god mulighet til å hente inn resten av uken.

3. Insistere på en hard stopp

Det eneste verre enn et møte er et møte som går over sin tildelte tid. Hvis dette skjer ofte, kan du bekjempe det ved å blokkere tid på kalenderen din umiddelbart etter at møtene dine er planlagt å avslutte, og deretter komme inn med ansvarsfraskrivelsen som du har en umiddelbar forpliktelse i løpet av disse sporene.

Si at du aksepterer en invitasjon til et møte som skal slutte klokken 16.00, men det er med et lag som er beryktet for å diskutere ting ad nauseam. Hvis du gjør det klart at du må gå videre til din neste avtale rett klokka 16:00, vil dine medmennesker være mer sannsynlig å komme seg til bedriften og holde ting i bevegelse. Og hvis de ikke gjør det, har du all rett til å plukke opp og forlate en gang om 4:00 ruller rundt.

Møter på arbeidsplassen er et nødvendig onde, men du kan ta skritt for å gjenvinne produktiviteten til tross for dem. Følg disse tipsene, og du frigjør mer tid i timeplanen din for å gjøre jobben du ble ansatt for å gjøre i utgangspunktet.