Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apples nye MacBook-proffs satte den tilbake i spillet for back-to-school-sesongen

Anonim

En av de viktigste perioder for PC-markedet er shopping-sesongen, så datamaskinprodusenter vil generelt ha nye, nye systemer for å tilby kunder i løpet av denne tiden.

eple

(NASDAQ: AAPL)

, hvilket markedsundersøkelsesfirma IDC sier var den fjerde største leverandøren av personlige datamaskiner ved enhetssendinger i andre kvartal 2018, utgitt nye MacBook Pro-datamaskiner 12. juli - akkurat i tide for shopping-sesongen.

La oss gå over hva Apples bringer til bordet og hvorfor disse nye systemene posisjonerer selskapets MacBook Pro-utvalg for å fortsette å lede premiumdelen av den bærbare PC-markedet.

Oppgraderinger over hele linja

De nye systemene inneholder en rekke solid oppgraderinger. Apples flytting fra Intels

(NASDAQ: INTC)

syvende generasjons Core-prosessorer til sin åttende generasjons Core-chips. Disse nye prosessorene er gode for så mye som en 70% økning i prosessor ytelse for den 15-tommers MacBook Pro og en dobling i prosessorkraft for 13-tommers modellen, ifølge Apple.

Den 15-tommers modellen kan også nå konfigureres med 32 GB minne, som adresserer en begrensning av fjorårets modell at enkelte kjøpere ikke var så begeistret. Den 13-tommers modellen er imidlertid fortsatt begrenset til 16 GB.

De nye systemene integrerer også Apples T2-chip, som Apple sier "leverer forbedret system sikkerhet med støtte for sikker oppstart og on-the-fly kryptert lagring." Det sier også Apple, muliggjør "Hey Siri" -funksjonaliteten på de nye enhetene - en funksjon som tidligere var begrenset til Apples IOS-enheter.

Og til slutt har de nye datamaskinene Apples True Tone-displayteknologi, som justerer fargetemperaturen på skjermen for å matche lysforholdene rundt maskinen. Dette er en funksjon som har vært tilgjengelig på Apples iPad-serie siden 2016 og på iPhone-modellene som ble lansert i fjor.

Alt sagt, dette er solide oppgraderinger til Apples MacBook Pro-oppstilling. Forbedringen av prosessorens ytelse alene er trolig det største spranget i annonserte ytelsesgevinster for MacBook Pro i flere generasjoner, noe som burde appellere til kraftbrukere.

Jo større bilde

Apples Mac-bedrift representerer en liten del av selskapets samlede salgstall - 11% i løpet av regnskapsåret 2017. Så, fra et stort bildeperspektiv, er ytelsen til Apples Mac-virksomhet ikke noe som vil ha en dramatisk innvirkning på Apples økonomisk ytelse eller aksjekurs enten.

Apples økonomiske resultater er fremdeles veldig drevet først og fremst av sin iPhone-produktlinje. Det betyr imidlertid ikke at de andre bedriftene bør bli forsømt, da de utgjør en betydelig del av Apples totale inntekter.

Heldigvis ser det ut til at Apple begynner å fokusere enda mer på å styrke Macs maskinvare og programvare.

Med utgivelsene til disse to nye MacBook-proffene har Apple posisjonert seg godt for å konkurrere om high-end bærbar PC-salg i løpet av det neste året eller så.

Med det i betraktning er Apples arbeid med hensyn til Mac ikke ferdig ennå. Den trenger fortsatt å oppdatere iMac-skrivebordet, så vel som den 12-tommers MacBook. Heldigvis, ifølge TF Securities analytiker Ming-Chi Kuo, vil de komme senere i år.

Når han snakker om Kuo, sier han også at Apple forbereder et billig MacBook-produkt for senere i år også. Apple har solgt sin ganske daterte MacBook Air-datamaskin til lavere prispoeng for en stund nå (for noen kontekst bruker den nåværende MacBook Air en prosessor som er over tre år gammel). Det produktet har svært behov for en forfriskning.

De nye MacBook Pros representerer en solid start på hva som bør være et ganske betydelig sett med oppdateringer og tillegg til Mac-produktporteføljen.