Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apples mest kraftfulle våpen

Anonim

Senere i år, Apple

(NASDAQ: AAPL)

Det forventes å starte ikke bare to, men tre nye flaggskips smarttelefoner. To antas å være forbedrede versjoner av iPhone 7 og iPhone 7 Plus smarttelefoner som for øyeblikket er i markedet, og den tredje forventes å være en "premium" -modell med en rekke unike funksjoner som en OLED-visning på full side, 3D-sensing, og kanskje mye mer.

Den eneste grunnen til at Apple skal kunne tilby den såkalte premiummodellen, er at basismodellen sies å starte på $ 999 - $ 350 mer enn basismodellen på iPhone 7 og $ 230 mer enn basismodellen for den større, mer funksjonelle iPhone 7 Plus.

Enkelt sagt, fordi Apple lader mer for enheten, kan den stikke inn i dyrere komponenter uten å skade selskapets samlede brutto profittmarginprofil.

Det er en gevinst for forbrukerne, og det vil bli en gevinst for Apples kommende produktsyklus.

Hvis Apple spiller sine kort riktig, kan Apple imidlertid bruke denne en stor fordel for å øke inntektene og delen av premium-smarttelefonmarkedet vesentlig i årene som kommer.

Apple kan lade hva andre ikke kan

Apple er uten tvil det mest kjente merkevaren i smarttelefonens verden, noe som sannsynligvis har bidratt til selskapets evne til å fange mesteparten av premium-smarttelefonmarkedet, og som et resultat av det meste av smarttelefonindustrien fortjener.

Hvis vi jobber under antagelsen om at Apple faktisk har utrolig prisfasthet i smarttelefonmarkedet (noe jeg tror vil bli ubestridelig når Apples kommende produktsyklus spiller ut), er det ikke vanskelig å komme til følgende konklusjon: Apple kan bygge og selge enheter til enda høyere prispoeng enn det gjør i dag (eller til og med med iPhone 8), og selger fortsatt titalls millioner av dem.

Selvfølgelig sier jeg ikke at Apple bare kan jakte opp priser uten å levere tilstrekkelig verdi gjennom nye funksjoner, høyere-end-komponenter og så videre. Det jeg sier er at Apple kan bygge enheter med mange unike og relativt dyre komponenter som er pakket inn og lade mer for enhetene.

Og hvis disse funksjonene er verdt, vil mange av Apples kunder være villige (hvis ikke rett og slett ivrig) å betale opp.

Hvordan Apple kan unngå copycats

Apple kan også utnytte sin evne til å belaste mer for smartphones enn hva andre leverandører kunne takle for å avverge copycats.

Apple har i økende grad vært å bygge teknologier internt, noe som antagelig betyr at første gang Apples konkurrenter ser de interne teknologiene som Apple brukte år å utvikle, er når enheter som bruker disse teknologiene, rammet butikkhyllene.

Bare å skape komponenter internt, kan gi Apple en til to års ledelse over sine konkurrenter, i noen tilfeller før selgerkomponentleverandører utvikler og tilbyr tilsvarende teknologi til enhver smarttelefonleverandør villig til å betale opp.

Men hvis Apple bygger unike og overbevisende interne teknologier som er dyre å produsere og kun kan støttes av regningen av materialer av relativt dyre enheter, kan det være vanskelig for Apples konkurranse å følge - i hvert fall innenfor en tidsramme det ville være relevant for Apples forretningsresultater.

De fleste smarttelefonleverandører har ikke den typen avanserte smarttelefonenhet / inntektsskala for å rettferdiggjøre byggekopikateknologier internt, og selgerkomponentleverandører kan være nølende med å gjøre arbeidet med å bygge sine egne versjoner av teknologien til den kan bli gjort kostnadseffektivt nok til å håndtere store deler av premium-ikke-Apple smarttelefonmarkedet.

I dette tilfellet, når Apples konkurrenter er i stand til å fange opp (som kan være et spørsmål om flere år), er Apple allerede på den neste store tingen for iPhone.