Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apple gjør en smart flytte for å utvide i dette enorme markedet

Anonim

eple

(NASDAQ: AAPL)

har laget overskrifter i år for en flurry innsats for å tappe det potensielt fruktbare indiske smartphone markedet. Tidligere i 2017 møtte Cupertino-ledere rapportert med indiske regjeringens tjenestemenn for å diskutere pliktinnrømmelser som ville tillate det å sette opp lokale iPhone-monteringsoperasjoner, etterfulgt av rapporter at det vil begynne å produsere iPhone SE der i april.

Disse trekkene gjør det klart at det har satt i gang en kjede av hendelser for å gjøre en buk i dette markedet, hvor årlig smarttelefonsalg kan doble til 200 millioner i 2020, ifølge Euromonitor International. Det er ingen overraskelse at den siste Apple / India-nyheten er at selskapet har besluttet å aggressivt utvide sin detaljhandelstilsted for å få tak i en større del av Indias smarttelefonmarked. The Economic Times rapporterer at Apple har satt opp "over 100" franchise butikker i India og ser på en stor utvidelse av det nummeret.

Hvorfor Apple trenger en sterkere detaljhandel tilstedeværelse i India

Apples globale popularitet har ikke penetrert det indiske markedet, med Morgan Stanley i mai i fjor, og satte merkevarebevisstheten sin på en fjerde posisjon i India. Den Cupertino-baserte smartphone-giganten trakk til og med BlackBerry, Sony og innenlandske smarttelefonprodusenter når det gjelder popularitet.

Samsung ble rapportert Indias største single-brand forhandler, med mer enn 2100 butikker, i 2015, og den har fortsatt sin ekspansjon. Dens servicenettverk dekker nå over 6000 distrikter over 29 stater, noe som gir den en kant over likeså Apple når det gjelder ettersalgsservice.

Dessuten var også Kinas Oppo foran Apple når det gjelder smarttelefonsalg med verdi, med en estimert 8% av markedet i august 2016, sammenlignet med iPhone-produsentens 5, 6%, drevet av en aggressiv offline salgsstrategi. Den kinesiske smarttelefonen har som mål å åpne 35.000 salgssteder i India, sammen med 180 servicesenter. Det har brakt kjente filmstjerner om bord, og har sponset mye vakt på sportsturneringer for å presse sitt merke i det indiske markedet og øke salget.

Den gode nyheten er at Apple nå tar et blad fra konkurrentens playbook. En Economic Times-rapport sier at iPhone-produsenten har satt opp rundt 100 små butikker i India basert på en franchise-modell. Disse butikkene vil bli merket som "Apple Authorized Resellers" og vil være 450 til 500 kvadratmeter i størrelse, ifølge publikasjonen.

Dessuten planlegger Apple å ha en seksfoldig utvidelse av disse utsalgene neste år, for å øke sin detaljhandelstilsted i landet. Dette er en smart ting å gjøre, med tanke på fremdriften som sine rivaler har laget med sine offline salgskanaler. I tillegg mener konsernsjef Tim Cook at åpningen av selskapets eide butikker vil være Apples langsiktige spill i dette markedet, og kunne bidra til å forbedre selskapets merkevare.

En annen potensiell katalysator

Apple trenger å gjøre sine telefoner rimeligere for å drive popularitet i India, noe som gjør iPhone SE til en av sine viktigste modeller for dette markedet. IPhone SE ble nylig utsendt for så lite som INR 19, 999 (ca. $ 306 i dagens valutakurs) for 16 GB-varianten, og satte enheten i mellomstore segmentet av markedet. Denne prisen inkluderte et tidsbegrenset, tilbakebetalt tilbud som var tilgjengelig for noen kjøpere. Det ser ut som om Apple rydder sin iPhone SE-beholdning før en forventet produksjonsrampe av enheten i India.

Midlertidig smarttelefonsalg vokser på et raskt klipp i India, sammen med en økning i gjennomsnittsprisen. De nyeste dataene fra CyberMedia Research indikerer at gjennomsnittlig salgspris på en smarttelefon i India økte med 25% året over i første kvartal 2016, takket være økende etterspørsel etter funksjoner og kvalitet.

Apples strategi om å tilby en sub- $ 400 smarttelefon gjennom offline-kanalen tyder tydelig på at den prøver å kjøre fottrafikk i sine butikker. Det kan da jobbe seg opp i verdikjeden i det indiske markedet, ettersom smarttelefonen øker og forbruksutgifter vokser, noe som baner vei for sterkere inntekter fra dette fremvoksende markedet.