Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apple mister Top Chip Expert

Anonim

eple

(NASDAQ: AAPL)

har utmerket seg i chipdesign gjennom årene. Selskapet bygger noen av verdens beste mobilapplikasjonsprosessorer for å drive sine iPhone-, iPad- og Apple Watch-produktlinjer og har utvidet sine muligheter til å inkludere andre typer sjetonger i noen av disse enhetene, som strømstyringschips, samt sjetonger til makt ting som sine svært vellykkede AirPods trådløse ørepropper.

Kraftig Apples imponerende chip-innsats er en hær av skarpe chipingeniører ledet av sterke ledere. Ifølge en ny rapport fra CNET, har en av disse lederne, Gerard Williams III, forlatt selskapet. CNET sier at han "ennå ikke har sluttet seg til et annet selskap."

La oss ta en nærmere titt på hvorfor dette betyr noe.

Hans arbeid snakker for seg selv

Et område hvor Apple skiller seg fra pakken, er i kvaliteten på sine mobile CPU-kjerner, som tjener som hjertet av selskapets mobile applikasjonsprosessorer. Ifølge nylig testet fra AnandTech, er CPU-kjernen i selskapets A11 Bionic-chip, som er nesten ett og et halvt år gammel, betydelig bedre enn CPU-kjernene som finnes i topp Android-baserte enheter i SPECT2006 og SPECfp2006-suiter med CPU-ytelsestester.

CPU-kjernene i den nåværende A12 Bionic er enda raskere, og bare utvide gapet mellom Apples produkter og konkurransen. Apple bør introdusere enda en ny mobil CPU på omtrent seks måneder, og den bør tilby enda bedre ytelse.

Ifølge Williams 'LinkedIn-profil ledet han utviklingen av Apples CPU-kjerner, kjent som Cyclone, Typhoon, Twister, Hurricane, Monsoon og Vortex CPUer. Enkelt sagt, ledet han alle sammen med en av Apples høyytelse tilpassede CPU-kjerner. (Apple lanserte først en tilpasset CPU-kjerne i sin A6-chip, kjent som Swift.)

Nå, selvfølgelig, tar det mer enn bare ett individ å designe en CPU-kjerne, men ingeniører har nytte av gode ledere, og det faktum at Williams ledet utviklingen av seks best-in-class mobile CPU-kjerner forteller meg at han er faktisk en god leder.

En verdifull ressurs for sin neste arbeidsgiver

Jeg er enig med CNETs Shara Tibken, som skrev at "Williams 'avgang er et tap for Apple."

Når det er sagt, er denne utviklingen lite sannsynlig å kremme Apples CPU-innsats. Etter å ha klart å nære talent fra hele bransjen, har Apple en dyp benk av høyprofilerte CPU-arkitekter under sitt tak i disse dager. Jeg forventer at noen fra selskapets ranger vil fylle tomrummet Williams har forlatt, og vil lede selskapets arbeid for å fortsette å bygge best-in-class CPU-kjerner.

Det som vil være veldig interessant å se er hvor Williams ender opp neste, hvis han ikke går fra bransjen. Mange selskaper kan ha nytte av Williams 'kompetanse, alt fra selskaper som bygger sine egne mobile prosessorer til de som bygger høy ytelse CPU-kjerner for applikasjoner som datasenter-servere, nettverksinfrastruktur og personlige datamaskiner.

Williams 'kompetanse er heller ikke begrenset til CPU-kjerner. Ifølge sin LinkedIn-profil var han sjefsarkitekt "for all Apple CPU og [system-on-a-chip] utvikling." Det betyr at han ikke bare er god til å lede teamene som er ansvarlige for CPU-kjerner - kritiske komponenter i en hvilken som helst mobilchip - men han har også vist seg å kunne lede utviklingen av hele mobilt system-on-a-chip-design, som består av mange forskjellige stykker, inkludert CPU-kjernene, integrert sammen.

Jeg holder øye med Williams 'LinkedIn-profil i forventning om å se hvor han kommer opp.