Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apple, Inc. mister sin Apple Music Chief på en forferdelig tid

Anonim

Det har nå vært over tre år siden Apple

(NASDAQ: AAPL)

lukket sitt kjøp på $ 3 milliarder av Beats, som fortsatt er sitt største oppkjøp til dags dato. Apple kjøpte ikke Beats fordi Beats var en sterk bedrift med robuste finanser (det var motsatt); Apple kjøpte Beats fordi den hadde en utrolig sterk merkevare og hadde grunnleggende stykker av en musikk-streaming-tjeneste, og talentet til å gå med det. Sjef blant det talentet var Jimmy Iovine, som har vært ansvarlig for Apple Music helt siden musikkstrømmen ble lansert i 2015.

Det ser ut til at Iovines stint på Mac-maskinen kommer til en slutt.

Fire år er nesten oppe

Billboard rapporterer at Iovine planlegger å forlate Apple i august, med henvisning til anonyme kilder. Musikkdirektørens avgang sies å falle sammen med når hans Apple aksjer fullt vest. Iovines stilling hos Apple krever ikke SEC Form 4-opplysningene (hans eneste form 4-arkiver gjelder Live Nation, hvor han fungerer som regissør), så det er ikke mye informasjon om hans aksjebeholdninger og begrensede aksjebidrag som er offentlig tilgjengelige, men her er det vi vet.

Beats-avtalen ble avsluttet 31. juli 2014, og Apple utstedte 5, 1 millioner aksjer til tidligere investorer i Beats, i tillegg til kontantdelen av avtalen. På den tiden var disse aksjene verdt rundt 485 millioner dollar, basert på en sluttkurs på 89, 66 dollar. Av det totale vil det store flertallet ($ 417 millioner) være avgjørende over tid, forutsatt at utøvende var hos Apple.

Det er ikke klart hvem som mottok all den aksjen, da SEC-opplysninger ikke er påkrevd, men de to mest fremtredende Beats-execsene som Apple fikk som en del av avtalen var Iovine og Dr. Dre, medstiftere (og betydelige egenkapitaleiere) av beats. Det er i det minste trygt å si at Iovine representerer en meningsfylt del av den $ 417 millioner - som forresten nå er verdt nesten $ 813 millioner.

En avreise i august stemmer også med det vi vet, siden fireårig opptaksplaner er ganske vanlige, og 31. juli 2018 vil markere fire år etter at avtalen er avsluttet.

Fortsatt nr. 2

Iovines planlagte avgang kommer som Apples konkurranse med Spotify fortsetter å intensivere. Det var angivelig Iovines beslutning om å legge til originalt videoinnhold til Apple Music i et forsøk på å skille mellom tjenesten, men den strategien har vært kontroversiell. Iovine har også gjort det klart at pure play-streamingtjenester som Spotify er i usikre økonomiske posisjoner på grunn av lave marginer og utallige gratis alternativer.

Hei 70 millioner abonnenter ????

- Spotify (@Spotify) 4. januar 2018

Spotify annonserte bare at den nå har 70 millioner betalte abonnenter, og utvider sin ledelse over Apple Music. Den siste gangen Apple avslørte Apple Music-abonnenter (september 2017), hadde den 30 millioner. Begge tjenestene fortsetter å vokse til sunne priser, og Apple Music har i det hele tatt vært i stand til å fortsette, med omtrent halvparten så mange betalte abonnenter til enhver tid, slik at Apple Music enkelt kunne nærme seg 35 millioner.

Iovine har vært instrumental i å vokse Apple Music til hvor den er, men det ser ut til at selskapet må fortsette uten han i løpet av måneder.