Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Apple samler den største hjerteundersøkelsen noensinne

Anonim

Når Apple

(NASDAQ: AAPL)

utgitt Apple Watch Series 3 sent i fjor, telegraphed selskapet sin voksende interesse for helse med banebrytende evner på enhetens hjertefrekvensmåler og optisk sensor. Enhetens evne til å ta hjertemål under treningsøktene, i utvinning og i ro var enkelt nok. Kremingen på kaken er evnen til å oppdage en pigg i hjertefrekvens som vanligvis følger med atrieflimmer, også kjent som AFib. Mange pasienter vet ikke at de har tilstanden, siden det sjelden produserer symptomer.

Apple tok dette et skritt videre og samarbeider med Stanford University for å lansere Apple Heart Study, en undersøkelse for å avgjøre hvor nøyaktig Apple Watch kunne oppdage disse uregelmessige hjerteslagene, noe som kan være et advarselsskilt av et motgående slag. Selskapet sendte rekrutteringsmeldinger til Apple Watch-brukere og registrerte seg for studien enkelt - bare last ned en app og ha på deg klokken. Ingen kunne ha forventet det svimlende svaret.

Biggest. Noensinne.

En nylig utgave av American Heart Journal illustrerer kraften til Apples merkevare og enkelheten i sin tilnærming. Basert på Journals rapportering, registrerte Apple Heart Study en massiv 419.093 deltakere, noe som gjør den til den største undersøkelsen av sitt slag som alltid er feltet. For å sette dette i perspektiv var en stor svensk studie også undersøkt arytmie screening felt bare 25.000 deltakere.

Den store massen av studien var viktig for forskere, da større er generelt bedre når det gjelder undersøkelser av denne typen - jo større prøvestørrelse, jo mindre er feilmarginen for studien. Stanford medisin forskere sier at studien er i de siste stadiene av datainnsamling. Resultatene bør være tilgjengelige tidlig neste år.

Frukter av Apples arbeidskraft

US Food and Drug Administration brukte data fra studien som en viktig katalysator for Apple. Byrået annonserte i september at det hadde ryddet to mobile medisinske apps designet for bruk med Apple Watch.

En app "analyserer pulsdata for å identifisere uregelmessige hjerterytmer som tyder på atrieflimmer og informerer brukeren, " og vil være tilgjengelig på alle versjoner av Apple Watch. Den andre appen lager et elektrokardiogram (EKG) for å overvåke hjertet "for å oppdage atriell fibrillering og vanlig hjerterytme", og vil fungere sammen med Apple Watch Series 4.

Det er viktig å merke seg at ingen av disse appene er ment å erstatte et besøk til legen, men bare for å gi et varsel som skal fungere som utgangspunkt for en diskusjon med en lege.

Med FDAs velsignelse aktiverte selskapet Watch's hjerteovervåkning og varslingsfunksjoner gjennom utgivelsen av WatchOS versjon 5.1.2.

En stor mulighet

Apple har gjort en rekke trekk som viser sin økende interesse for helsevesenet. Apple var en av de ni selskapene som FDA valgte som en del av et pilotprogram for å forhåndsertifisere selskaper som ønsker å lage programvarebaserte medisinske applikasjoner - som hjerteovervåking og EKG-apper - som nylig førte til klaring av disse appene.

Andre funksjoner i Apple Watch 4-attesteringen til Apples ambisjoner. Tilsetningen av et gyroskop og akselerometer gir enheten muligheten til å oppdage når brukeren har skutt, trippet eller fallet. Rapporter fra tidligere i år tyder også på at Apple er ute etter å utvikle en tilpasset prosessor for å samle inn og analysere data fra sine helse-, velvære- og treningssensorer.

Som investorer fokuserer på å bremse iPhone-salg og se på andre produkter og tjenester for å generere vekst, kan Apples økende interesse for helsetjenester gi en massiv og lukrativ mulighet.