Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Beløpet du betaler for kreft narkotika kan være dobbelt - her er hvorfor

Anonim

Sjansen er at du trenger liten eller ingen påminnelse om hvordan dyre reseptbelagte legemiddelkostnader er i disse dager. Hvis du har vært på apoteket når som helst i løpet av de siste par årene, vet du det!

Kreft narkotika prisene kunne sveve

Ifølge resultatene fra AARP økte den samlede kostnaden for merkede, spesialiserte og generiske rusmidler mer enn 170% for eldre amerikanere mellom 2005 og 2013. Det har imidlertid vært spesielt merkbar for spesialprisdroger, spesielt kreftdroger. Per IMS Institute for Healthcare Informatics årlige Global Oncology Trend Report, kan salg av kreftmedisin ballong til 150 milliarder dollar i 2020 fra bare 107 milliarder dollar i 2015.

Hvordan er slik fenomenal vekst mulig? Se ikke lenger enn de første medisinprisene for kreftbehandlinger, sammen med dobbeltsifrede prosentvise prisøkninger etterpå. Som vi så i juli var omtrentlig årlig kostnad på 20 nylig godkjente kreftmedisiner over 100 000 dollar i alle tre tilfeller - og to av disse tilfellene skyldtes utilstrekkelig prisdata. I hovedsak har en kreftdiagnose kommet til å bety en potensielt sekssifret årsregning for deg, din familie eller ditt forsikringsselskap.

Men her er det skummelt aspektet av kreftpriseprisering: Kostnaden for pasienten og forsikringsselskapet kan virkelig lede mye høyere. Faktisk foreslår en ny artikkel at de kan doble, eller til og med tredoble, i årene som kommer.

Kreftimmunoterapier skaper pasient og forsikringsselskap koster høyere

Ifølge en nylig publisert artikkel fra MarketWatch, som refererte til en EP Vantage / Evaluate Report, har antall pågående og fullførte forsøk som involverer kreftimmunoterapier firedoblet til nesten 800 fra omtrent 200 høsten 2015. Kreftimmunoterapier er medisiner som arbeider for å blokkere Den immunosuppressive kvaliteten på kreftceller, som holder dem skjult fra pasientens immunsystem. Samtidig kan de kaste en kreftpasientens immunsystem til overdrive for å utrydde kreftceller.

Mens disse terapiene er testet som enkeltagenter, har de blitt vist i en rekke studier for å være mest effektive når de kombineres med andre kjemoterapeutiske midler - mange av disse er allerede godkjent av FDA. Det er gode nyheter for pasienten fordi det er håp om høyere objektive responsrate og lengre varighet av stabil sykdom.

Det er også forferdelige nyheter fordi de kunne være på kroken for kostnaden av ikke en, men to kreftmedisiner. Og ved å se på dataene, smitter drugmakers med immunoterapier kaster disse legemidlene ved hver type kreft og i enhver kombinasjon som er tenkelig.

Fra i fjor var den omtrentlige årlige kostnaden for en håndfull godkjente immunoterapier $ 150 000 for begge Mercks

(NYSE: MRK)

Keytruda og Roche 's Tecentriq, og $ 143 000 for Bristol - Myers Squibb ' s

(NYSE: BMY)

Opdivo. Hvis disse immunterapiene er kombinert med et annet seks-tallet kjemoterapimiddel, kan det bety betydelige kostnader for forbrukerne, og store kostnader til forsikringsselskaper som sannsynligvis vil bli overført som høyere premiekostnader.

Dynamikken bak kreft immunterapi prising

En grunn til at immunterapier har klart å kommandere et så høyt prispunkt er at de produserer resultater i utvalgte kliniske studier som aldri har vært sett før.

For eksempel viste en nylig publisert studie i journalen Science at Mercks Keytruda, da den ble testet hos 86 pasienter med avansert bukspyttkjertel, prostata, livmor eller beinkreft som hadde en spesifikk genetisk mutasjon, ga et objektivt respons - definert som svulstrykk i noen form - i 66 av disse pasientene, inkludert 18 pasienter hvis svulster helt forsvant. Forskere kaster normalt over responsrater i den 30. prosentilen, men vi snakker om en objektiv responsrate på 77% her! Det er uhørt, og også hvorfor FDA nylig ga Keytruda etikettutvidelsen det med rette fortjente.

Kreft immunterapi utviklere også dra nytte av de klare konkurransefortrinnene av drift og salg av narkotika i USA. Disse inkluderer eksepsjonelt lange patentbeskyttelsesperioder, muligheten for akselerert godkjenning av narkotika og umiddelbar tilgang til apotek, mangel på en universell helseplan som potensielt kan dekke narkotikaprisene, og den høyeste etterspørselen etter farmasøytiske produkter i verden.

Tre jokertegn som kan påvirke kreft immunterapi prising

Det er imidlertid tre ekstra dynamikker som kan påvirke immunoterapiprisene fremover. Til å begynne med kan etikettutvidelsesmuligheter virke til fordel for forbrukeren og forsikringsselskapene. Det er ikke uvanlig for stoffutviklere å pris et nylig godkjent legemiddel i nesebleed territorium og senke listeprisene sine når bredere etikettutvidelser er godkjent av FDA.

Narkotikaprodusenter foretrekker å nå et større publikum med medisinene sine, men de mister vanligvis en del av forhandlingsmakten med forsikringsselskapene når de arbeider med en større pasientpulje siden de ikke vil prise seg på forsikringsformularer. Men siden immunoterapier er så nye på markedet, er det fortsatt å se om etikettutvidelser kan føre til beskjedne prisnedslag som vi har sett i andre indikasjoner utenfor kreft.

For det andre har vi ennå ikke sett hvor vellykkede immunterapier vil være som en gruppe. Selv om det har vært mange suksesshistorier, har det også vært noen overraskende feil, og demonstrerer at immunoterapier kan la døren være åpen for konkurrerende rusmidler nedover veien. Bristol-Myers Squibbs Opdivo, som hadde forlatt Keytruda i støvet, ansiktsplantet i CheckMate-026-studien i fjor som en førstebehandling for avansert ikke-småcellet lungekreft (NSCLC) hos pasienter som hadde svulster i det minste 5% PD-L1-ekspresjon.

Fareforholdet i studien demonstrerte faktisk progressiv-fri overlevelsesgunstighet mot kjemoterapibehandlingen, og kun en 1, 2-måneders median overlevelsesfordel ble notert for Opdivo-armen. Jo mer kliniske feil vi ser på kreftimmunoterapier, jo større er potensialet for listeprisnedskritt.

Til slutt er det fortsatt å se om president Trump kan holde fast på sitt løfte om å senke narkotikaprisene i Amerika. Trump har gjentatte ganger kommentert at narkotikaprisene er for høye i USA, og han foreslo alt fra å sette opp et budsystem for å importere stoffer fra pålitelige utenlandske markeder, som Canada, som en løsning. Selvfølgelig kan dette være en langt hentet løsning gitt tiden Kongressen er for tiden viet til helse- og skattereform, og republikanere favoriserer vanligvis frittstående priser.

For øyeblikket ser det ut som om kreftprisene på dråpene står vesentlig høyere, og det er dårlige nyheter for forbrukere, både unge og gamle.