Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazonas Twitch Clones Tencent Musics Karaoke Platform

Anonim

Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

Twitch nylig lansert Twitch Sings, et karaoke spill designet for live streaming. Spillet, som startet i en beta-test i fjor, lar spillere synge tusenvis av sanger alene eller i duetter med andre spillere.

Spillere kan synge som seg selv i en levende kamerainnmatning eller bruke animerte avatarer. Live-seere kan be om sanger, bruke følelser for å aktivere lysshow og virtuelle ovasjoner, eller tilby sangeren goofy utfordringer som å imitere en katt.

Joel Wade, konsernsjef for Twitch Sings, hevder at plattformen "forener moroa og energi til å være på et live show med grenseløs kreativitet av streamers for å lage en fantastisk felles interaktiv prestasjon."

Imidlertid er Twitch Sings egentlig ikke en ny ide. Det ligner omtrent Tencent Music 's

(NYSE: TME)

WeSing, den sosiale karaokeplattformen som genererte mesteparten av selskapets omsetning i kvartalet. Imidlertid kan WeSings suksess være bra for Twitch, som har søkt måter å utvide sin live streaming plattform utover det kjernemessige markedet for videospill.

Hvorfor Amazon er interessert i karaoke

Amazon kjøpte Twitch for 1, 1 milliarder dollar i 2014, og det serverer for tiden over 2, 2 millioner innholdsskapere og 15 millioner unike daglige besøkende, som ser gjennomsnittlig 95 minutter live-spill per dag på nettstedet.

Amazon avslører ikke Twitchs inntekter, men plattformen tjener penger ved å selge annonser, premiumannonsfrie medlemskapsplaner, partneravgifter fra toppsendere, og betalte "skål" fra seerne. Amazon kan også til slutt integrere førstepartspill fra

Amazon Game Studios

inn i Twitchs spillstrømmingsplattform.

Twitch er den øverste live-spillstrømplattformen i Amerika, men den er fortsatt liten sammenlignet med alfabetets

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

YouTube, som prøver å utfordre Twitch i spillmarkedet med YouTube Gaming. I mellomtiden prøvde Twitch gjentatte ganger å utvide seg til YouTubes bakgård med ikke-spillvideo.

Den lanserte en live vlogger-plattform, samarbeidet med medieselskapene for å tilby strømmer av klassiske forestillinger fra Bob Ross og Julia Child, produsert et show om joggesko og samarbeidet med Disney for å få noen av sine online personligheter til Twitch. Men ingen av disse scattershot-innsatsene hjalp Twitch til å få mye bakken mot YouTube.

Det er trolig hvorfor Twitch introduserer Twitch Sings som plattformens "første spill" i stedet for en annen live-video-streamingfunksjon. Det ser også sannsynligvis veksten av Tencent Musics WeSing - som økte selskapets sosiale underholdning omsetningen 53% årlig til 3, 88 milliarder RMB (580 millioner dollar) forrige kvartal - gir godt for plattformens fremtid.

Hvorfor Twitchs karaoke-planer kanskje ikke skiller seg ut

Imidlertid kan Twitchs planer ikke skille seg ut, av to enkle grunner. For det første er karaoke nesten ikke så populær i USA som det er i Asia, og ingen av de beste musikkstrømplatformene eller sosiale nettverk i Amerika har karaoke-tjenester.

For det andre er WeSing tethered til Tencent Music, den mest populære online streaming plattformen i Kina, og Tencent 's WeChat, den beste mobile meldingsapplikasjonen i Kina. Kombinasjonen av disse to plattformene, sammen med populariteten til karaoke og live streaming apps i Kina, gjorde WeSing en hit app. Twitch mangler disse styrkene, og kjernemarkedet til spill-kringkastere og seere vil sannsynligvis ikke svekke seg mot live karaoke konserter - selv om de er pakket som "spill".

Dette er ikke første gang Amazon prøvde å klone en kinesisk app. Tidligere i år lanserte Amazon Live, en live streaming plattform som la selgere kjøre sine egne shoppingkanaler. Lev lånte lignende funksjoner fra Alibaba 's

(NYSE: BABA)

Taobao, Mogu og andre kinesiske e-handelsapps.

Imidlertid har Amazon Live ikke fått mye grunn i USA. Tidlige adoptere sprang sine strømmer som enveissamtaler i stedet for interaktive sendinger som deres kinesiske kolleger. Forbes 'Lauren Hallanan kalte Amazon Live "Alibaba's live-streaming uten de gode bitene" - og Twitch Sing kunne møte lignende unflattering sammenligninger med Tencent Musics WeSing.

Bunnlinjen

Twitch Sings representerer en interessant måte å utvide Twitchs økosystem, som allerede er knyttet til Amazon Prime via

Twitch Prime

. Men det føles også som Twitch bare søker en varm trend som kanskje ikke er kompatibel med sitt kjernemarked. Jeg sier ikke at Twitch Sings vil bombe med en gang, men jeg tror det er mer sannsynlig å brenne ut enn å ta av.