Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazonas abonnementsinntektsvekst gikk nettopp av en klippe. Skal investorer panikk?

Anonim

En nøkkelkomponent av Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

Virksomheten er dets Prime-medlemskapsprogram. Inntekter fra Prime opptrer i Amazonas abonnementsinntekter, og står for det store flertallet av den aktuelle linjen i selskapets kvartalsrapporter.

I fjor økte abonnementstjenestene bare med 26% på en konstant valuta basis. Det er en sterk nedgang fra de 50% positive vekstinvestorene i årets tre første kvartaler. Mens abonnementstjenesten er vekst i sesongen langsommere i fjerde kvartal, representerer 26% -merket den langsommere veksten vi har sett siden selskapet begynte å bryte ut tallet.

Ta en titt på det siste Amazon-inntjeningsanropet.

Før investorene får panikk, er det verdt å se nærmere på det nummeret.

En stor regnskapsendring

En stor regnskapsmessig endring trådte i kraft i 2018 som påvirket hvordan Amazon regner for Prime-abonnementer. I stedet for vekting Prime-medlemskapsinntekter til fjerde kvartal - når fordelene blir brukt mest - Amazon er nå pålagt å regne for medlemskap på en lineær basis.

CFO Brian Olsavsky sa at det resulterte i $ 300 millioner i abonnementsinntekter som skiftet fra fjerde kvartal til årets tre første kvartaler. Under de gamle regnskapsreglene ville Amazon ha hatt en vekst på rundt 34%. Det betyr også at veksten i årets tre første kvartaler var kunstig høyere.

Justering for regnskapsmessig endring, det er fortsatt en nedgang i abonnementstjenestene, men det er ikke så alvorlig som det ser ut.

Prisøkningen jobber fortsatt gjennom

Amazon økte prisen på Prime for amerikanske kunder i sommer. Nye abonnenter så at prisøkningen trådte i kraft i mai, mens eksisterende abonnenter som fornyet medlemskapet før 16. juni, måtte beholde prisen på lavere $ 99 per år.

Det vil ta tid for disse prisøkningene å fullføre gjennom Amazonas inntektsgenkjenning. Det står fortsatt for rundt halvparten av medlemskapene på lavere årlige gebyr fordi det anerkjenner inntektene gjennom hele medlemskapsåret. Som sådan bør Amazon gjenkjenne en stabil omsetningsvekst fra prisøkningen i løpet av to år.

Prime medlemskap er mettet i USA

Selv om nedgangen ikke er så dårlig som den ser ut, og hvis Amazon opplever fortsatt serviceinntektsvekst fra Prime prisøkningen i løpet av de neste seks kvartalene, er det ikke nektet at tjenestenes inntekt senkes.

Det kan hende at Amazon har gått tom for å vokse Prime medlemskap i USA. Det er ikke helt en dårlig ting. Medlemskapsbasen er massiv, når 100 millioner amerikanske kunder, og medlemmene er veldig lojale kunder. Amazon realiserer enorme nettverksfordeler fra sin amerikanske Prime-medlemskaps base.

Men Prime vokser sikkert i andre markeder. Ledelsen påpekte at flere kunder meldte seg til Prime over hele verden i 2018 enn noen gang før i inntjeningsutgivelsen. Olsavsky la til under selskapets inntjeningsanrop at flere personer kom til premie i fjerde kvartal enn i andre kvartaler.

Prime koster ikke så mye i markeder som India, hvor den vokser raskest. Men å holde prisene lave på enkelte markeder gjør det mulig å kapitalisere på de langsiktige vekstmulighetene de presenterer. Amazon kan alltid heve prisen på Prime i disse markedene senere hvis det er fornuftig, akkurat som det er gjort i USA

Du trenger ikke å ringe alarmen

Mens den plutselige nedgangen i abonnementstjenesten er litt ødeleggende, viser dykkere i tallene at Amazons Prime-abonnementsvirksomhet fortsatt er sunt og en stor bidragsyter til selskapets fortsatte vekst.

Amazon vil fortsette å se mer beskjeden vekst fra USA drevet av prisøkninger. Samtidig bør internasjonale premiemedlemmer bli et større stykke kaken i løpet av de neste par årene, og etter hvert bli den viktigste vekstdriveren for abonnementstjenester. Det kan resultere i en reakselerasjon av vekst over tid.