Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazon stjeler markedsandel fra Facebook og Google

Anonim

Det var ikke så lenge siden at all snakk i det digitale annonsemarkedet var sentrert på duopolet av Facebook

(NASDAQ: FB)

og Google, en divisjon av alfabetet

(NASDAQ: GOOGL)

(NASDAQ: GOOG)

.

I slutten av 2017 rapporterte Digital Content Next at paret ville utgjøre om lag 63% av nettannonsering i USA i fjor, med Google nabbing 42% og Facebook garnering 21%. Enda mer fortellende, anslår Brian Wieser fra Pivotal Research Group at de to selskapene sto for 90% av veksten i den amerikanske digitale annonseringsindustrien i 2017.

Stråleholdet som nytes av de to øverste hundene, kan løsne seg. Prognoser tyder på at Amazon

(NASDAQ: AMZN)

tar del av lederne. Mens e-handelsgiganten vil regne for bare 2, 7% av digitalannonsering i år, forventes dette tallet å vokse til 4, 5% innen 2020, noe som vil gjøre Amazon til den tredje største online annonseselgeren i USA - opp fra femte plass i dag, ifølge data gitt av eMarketer.

En mye større mulighet framover

De fleste av Amazonas annonseringsinntekter hittil har vært fra selgere som ønsker å fremheve sponsede produkter på e-handelsnettstedet. I løpet av første kvartal konferansesamtale, rapporterte Amazons sjef finansdirektør, Brian Olsavsky, at annonsering var "nå et multibillion-dollar-program og vokser veldig raskt." Den veksten har fortsatt, og har toppet 2 milliarder dollar i hvert av de to siste kvartalene.

I andre kvartals konferansesamtale ga Olsavsky mye mer detalj:

Vi ser sterk adopsjon på en rekke fronter. Amazon-leverandører, selgere og forfattere, samt tredjepartsannonsører, ønsker å nå Amazon-kunder. Så vi har hundrevis av tusenvis av nye og etablerte annonsører. Og de bruker våre tjenester for å nå sine markedsføringsmål, enten det er å drive ny merkevarebevissthet, oppdagelse eller til slutt kjøpsbeslutninger på nettstedet vårt.

Hordes of data

Grunnen til Facebook og Googles dominans i digital annonsering er enkel: Selskapene teller milliarder brukere hver dag, og samler høyder av informasjon fra hver enkelt. Kombinasjonen av eyeballs og data muliggjør annonsering som kan målrette mot bestemte grupper av forbrukere som er mer sannsynlig å handle på disse annonsene.

Amazonas fordel er lik. Ved å markedsføre sponsede produkter på nettstedet, blir kunder innført for nye merker og produkter, mens selgere er i stand til å nå sine målmarkeder mer effektivt. Dette fremgår av den raske veksten i selskapets reklamevirksomhet, som har økt med henholdsvis 132% og 139% året etter år henholdsvis første og andre kvartal.

Denne veksten kunne akselerere. Monica Peart, eMarketers seniorregissør, sier: "Hittil har det vært konservativt i sin annonsebelastning. Det er fortsatt et åpent spørsmål om når Amazon vil dra nytte av sin betydelige rekkevidde og dominans i rike shopperdata for å rampe opp plasseringen av annonser i andre områder. "

Er det et ekko her inne?

En annen potensiell avenue for selskapets annonseringsambisjoner er via Echo smart høyttaler, kontrollert av sin Alexa Voice Assistant. Amazon antas å ha solgt mer enn 35 millioner enheter, som kontrollerer om lag 70% av markedet, ifølge forskning utført av Consumer Intelligence Research Partners.

Rapporter fra tidligere i år indikerer at Amazon var i samtaler med en rekke selskaper om å markedsføre sine produkter på det stemmekontrollerte Echo, inkludert forbrukerprodukter selskaper Procter & Gamble og Clorox, ifølge rapporter fra CNBC. Amazon nektet senere disse rapportene, noe som indikerer at det ikke har noen planer om å annonsere på Alexa på dette tidspunktet. Det betyr ikke at annonsering ikke kan bli introdusert på enhetene på et senere tidspunkt.

Et økende antall stier til vekst

Amazon eier allerede en betydelig prosentandel av e-handelsmarkedet i USA, og forsøker å kopiere det over hele verden. Selskapet er også leder innen cloud computing og smart høyttaler penetrasjon, og er andre bare til Netflix i riket av streaming video. Med den raske utvidelsen av sin digitale reklamevirksomhet, ser det ut til at Amazon er ute etter å legge til en annen fjær i hatten.

Basert på hvordan det gjør så langt, kan det bare lykkes.