Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazon og Iridium Communications sender lyden til rommet

Anonim

Aksjer av satellittnetselskapet Iridium Communications

(NASDAQ: IRDM)

fikk en ny støt nylig etter at en ny avtale ble annonsert med Amazon 's

(NASDAQ: AMZN)

Web Services-segmentet. Den nye avtalen, som gjør Iridium til et nytt medlem av AWS Partner Network, er store nyheter - spesielt for Iridium, ettersom den fullfører utplasseringen av sin nye satellittkompetanse i år. Cloud computing som det tilbys av AWS, er en høyvoksende industri, slik at Iridiums nye CloudConnect kan være medvirkende til satellittleverandørens planer i de kommende årene.

Skyen høy i stratosfæren

Iridiums nye satellittkonstellasjon, kalt Iridium NEXT, er nesten fullført. Den åttende og endelige lanseringen forventes å gå innen årsskiftet via SpaceX, og fullfører 66 satellittoppsettet som vil dekke hvert hjørne av kloden med stemme og bredbåndshastighet Internett og datatjeneste.

Med en dato for ferdigstillelse i sikte har Iridium lagt nye kunder i forkant av den nye tjenestenes lansering, særlig på Internett av ting (IoT). Som den eneste kommunikasjonsleverandøren med global dekning kan Iridium imøtekomme behovene til en mangfoldig kundebase som spenner fra offentlige enheter og multinasjonale organisasjoner til maritime og luftfartsnæringene. Selskapets arbeid med den nye CloudConnect-tjenesten tar sikte på å utnytte IoT-veksten. Ifølge forskningen fra IHS Markit forventes antall tilkoblede enheter over hele verden å tredoble til over 75 milliarder innen 2025.

CloudConnect vil benytte seg av AWS, Amazons vertskap for cloud computing-plattformen. Det vil gjøre det mulig for bedrifter å bygge ut IoT-evner på AWS for å utvide deres rekkevidde. Iridiums administrerende direktør Matt Desch forklarte tjenesten, som vil bli tilgjengelig i 2019, på denne måten:

Iridium CloudConnect vil helt endre hastigheten der en satellitt-IOT-løsning kan distribueres, og tillate eksisterende AWS-kunder å beholde alt det samme på baksiden, samtidig som de åpner muligheten til å raskt utvide dekningene sine. Dette er en stor forstyrrelse for satellitt-IoT. Kostnadene vil falle, tiden til markedet vil øke hastigheten, risikoen vil bli redusert, og AWS IoT-kunder som velger Iridium CloudConnect, kan nå nyte ekte global tilkobling for sine løsninger.

Hvorfor det betyr noe for Iridium og Amazon også

CloudConnect og AWS krysser på to raskt voksende teknologiske områder. Amazon fikk en tidlig ledelse i skyen da den lanserte sin verneplattform for en rekke år siden. Selv om AWS bare var 34% av totalinntektene gjennom de første seks månedene av 2018, genererte det mest av nettforhandlerens fortjeneste.

CloudConnect vil gi AWS et kraftig verktøy for utviklere som ser etter en enkel kommunikasjonsplattform for å håndtere tilkoblede enheter. Det burde hjelpe AWS å fortsette å vokse og avverge andre skytselskaper som gir lignende tilbud til markedet. Den nylig blekket avtalen betyr enda mer til Iridium, skjønt.

Stemme- og internettjenesteveksten har vært beskjeden for Iridium i år, men IoT-tjenester har vært i tåre. Ved utgangen av andre kvartal 2018 hadde kommersielle IoT-fakturerbare abonnenter vokst år til år med 25% til 576.000. Billable Government IoT-tilkoblinger vokste 20% til 53.000. Mens oppdatert tale- og internettdekning med NEXT-satellittene er viktig, er det disse økende IoT-tilkoblingene som vil være nøkkelen til Iridium som treffer vekstmålene sine i 2019.

For 2018 er total tjenestetilførsel på vei til å øke 12% til 14% i fjor. I 2019 vurderer ledelsen at tjenestene kommer til å øke til 440 millioner dollar, en annen prosentvis økning fra lav til midten av år. Det kan føre til noen store fortjeneste gevinster som utgifter fra satellitt lanseringene avtar og de fullblåst tjenestene de aktiverer kommer online.

Selvfølgelig er alt dette fortsatt å se, og Iridium Communications er fortsatt et risikabelt venture, da det opererer med tap fra sine ambisiøse satellittoppgraderinger. Men med et nytt partnerskap med Amazon og den bransjeledende plattformen for cloud computing, ser det seg opp for satcom-selskapet.