Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazon kan ikke skjule det ... Det er å satse stort på Alexa

Anonim

Amazon.com, Inc.

(NASDAQ: AMZN)

nylig annonsert Alexa Fund Fellowship, et program som skal finansiere universiteter og forskere som ønsker å fremme artificial intelligence (AI) taleteknologi innen områdene naturlig språkkunnskap, automatisk talegjenkjenning, tekst-til-tale-konvertering og konversasjonell kunstig intelligens.

De første fire universitetsdeltakere er Carnegie Mellon University, University of Southern California, Johns Hopkins University og University of Waterloo. Universitetene skal utvikle lavere eller høyere nivåer i stemme teknologi og "vil motta finansiering, tilgang til Alexa-enheter og veiledning fra et Alexa Science-medlem."

Amazon har vært doting på Alexa

Alexa, den stemmeaktiverte virtuelle assistenten som driver familien til Echo home smart høyttalere, har vært å se mye kjærlighet og noen betydelige investeringer fra e-handelsgiganten. Det var over 1000 ansatte på Alexa og Echo for et år siden, og det er for tiden hundrevis av jobber som er åpne på det ekspanderende laget. Senere i fjor annonserte Amazon Alexa-prisen, og tildelt $ 2, 5 millioner til universitetslaget som kunne bygge den mest overbevisende conversational bot ved hjelp av Alexa Skills Kit. Så hvorfor er Amazon utrolige all denne kjærligheten på den digitale kjæresten?

Den neste store tingen

I 2016 uttalte Amazons adm. Dir. Jeff Bezos at Alexa kunne være den fjerde søylen i Amazonas virksomhet, sammen med e-handel, sin cloud computing arm, Amazon Web Services (AWS), og dets premiermedlems lojalitetsprogram. Når han snakker mer bredt om temaet kunstig intelligens, som underbygger Alexas teknologi, sa Bezos:

Jeg tror det er gigantisk ... Det er sannsynligvis vanskelig å overvurdere hvor stor en innvirkning det skal ha på samfunnet de neste 20 årene ... Det har vært en drøm siden de tidlige dagene av science fiction å ha en datamaskin som du kan snakk på en naturlig måte og faktisk be det om å ha en samtale med deg og be den om å gjøre ting for deg. Og det kommer i oppfyllelse ... Vi er på kanten av den gyldne æra.

Tidlig salg av Alexa-drevet familie av produkter har vært imponerende. Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) anslår at 8, 2 millioner amerikanske forbrukere har kjøpt en av enhetene, mens analytikere ved Morgan Stanley spekulerte på at 11 millioner enheter hadde blitt solgt i begynnelsen av desember, selv om de innrømmer at estimatet ikke teller den nylige blockbuster-ferien årstid. Amazon annonserte at enhetene var toppselgere på sin side i løpet av ferien.

Med 44 milliarder dollar i omsetning i selskapets siste kvartal, vil dette salget absolutt ikke flytte nålen, i hvert fall ikke ennå. Men enhetene leverer andre deler av virksomheten. En nylig analytiker notat av Mark Mahaney og Jim Shaughnessy fra RBC Capital Markets indikerer at 17% av dagens brukere legger ordre på Amazon med sine enheter, og økosystemet kan resultere i ytterligere $ 10 milliarder i salg av enheter og produkter årlig innen 2020.

Utover klasserommet

Mens Amazonas pedagogiske generøsitet er lovverdig, har selskapet mye å vinne fra sine nylig annonserte tiltak. Samarbeid med høyere utdanning kan føre til forbedrede ferdigheter for Alexa, gjøre henne mer nyttig, og tjene til å øke offentlig bevissthet om enhetene. Til slutt er det et stort marked blant teknologibedrifter for kandidater utdannet i AI-underdisipliner for maskinlæring og dyp læring. Disse programmene vil hjelpe Amazon å identifisere lovende ungt talent og potensielle fremtidige medarbeidere som allerede er dyktige i Alexas indre arbeid.

Amazon mener også at Alexa har potensial i bedriftsmarkedet. Selskapet har allerede gjort en rekke AI-baserte taletjenester tilgjengelig for sine AWS-cloudkunder. Amazon har også nylig gjort det gratis for de kundene å bygge og være vert for de fleste Alexa-ferdigheter.

Den neste store grensen for Alexa kan være som kontorassistent på jobb. En nylig artikkel i The Wall Street Journal detaljerte at noen bedrifter allerede har tatt skritt for å integrere Alexas taleteknologi til en rekke kontoroppgaver som å sette påminnelser for møter, planlegge ferier og legge til hendelser til kalendere. Dette er et praktisk talt uutnyttet marked for Alexa, og som stemmenes anerkjennelse utvikler seg, vil det trolig være det logiske neste trinn.

En smart innsats på fremtiden

Med potensielt milliarder dollar på spill, har Amazon klart en interessert interesse i fremtiden for et produkt som kanskje ganske oppriktig har startet som en nyhet. AI bak Alexa lærer jo mer produktet blir brukt, og ved å investere tungt i produktet nå, kan Amazon prøve å sikre en fot i døren til et potensielt lukrativt fremtidig marked.