Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Amazon og Alfabet Ta på NVIDIA

Anonim

Amazon

(NASDAQ: AMZN)

nylig blitt med andre tech giganter som Apple

(NASDAQ: AAPL)

og alfabetet

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

i å designe sine egne skredder. Ifølge en rapport fra The Information, har Amazon begynt å designe tilpassede kunstig intelligens (AI) chips for sine Alexa-aktiverte hjemmehøyttalere.

Rapporten sa også at Amazon kan se for å utvide chipmaking venture til produkter for sine Amazon Web Services (AWS) datasentre. Hvis det skjer, kan det potensielt stave problemer for høyflygende AI-chipmakere NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

og Intel

(NASDAQ: INTC)

. Slik kan Amazons ambisjoner påvirke AI-rase.

Først til Alexa

Alexa har vært hovedfokus for Amazon i år, da Alexa adopsjon har overrasket selv optimistiske bedriftsledere med vekst. Med Apples nye inntreden i hjemmedatamaskiner med HomePod, føles Amazon sannsynligvis behovet for å forbedre Alexas spill i både lyd og hastighet. En egendefinert chip kan øke Alexas inferanseegenskaper - evnen til å behandle eksterne innganger som tale og gi mening på enhetens nivå. Å gjøre mer behandling på enhetnivå betyr at mindre informasjon må sendes tilbake til skyen, noe som betyr raskere svartider.

Amazon har utviklet disse chipmaking-funksjonene de siste årene gjennom både interne ansettelser og oppkjøp, og kjøper Annapurna Labs, en israelsk baserte chipmaker, i 2015 for $ 350 millioner, og Blink, en produsent av lavkvalitets sikkerhetskameraer, for $ 90 millioner i slutten av fjor. Mange tror at Amazon virkelig var etter Blinks kapasitetsstyring, ikke bare kameraproduktene, da Amazon allerede har sitt eget Cloud Cam-produkt som det rullet ut i fjor.

Deretter til datasenteret?

Rapporten var hovedsakelig sentrert på Alexa, men en AWS datasenter-chip ble også nevnt som en mulighet. Mens Amazon har en stor ledelse i cloud computing, investerer andre rivaler, spesielt Alphabet, store summene for å fange opp i dette helt viktige løp.

Alfabetet har investert i tilpasset maskinvare i flere år, og nylig avduket sin andre generasjons tensor-prosesseringsenhet (TPU), designet spesielt for AI-neurale nettverk. Ifølge The New York Times, utvikler TPU-utviklingen ikke bare Alfabetet i et løp for teknologisk overlegenhet med beslutningstakere av grafikkbehandlingsenheter (GPUer) som NVIDIA, men kan også ha råd til Alfabetisk forhandlingsutnyttelse over GPU-produsenter også. (Google kjøper fortsatt NVIDIA-sjetonger, ifølge The Times. GPUer, opprinnelig designet for grafikk og spill, er de ledende maskinlæringsbrikkene i dag.) I tillegg har Alphabet begynt å leie ut sin TPU-databehandlingskraft til utviklere som bruker Googles Cloud Platform.

Kombinasjonen av teknologisk innovasjon og muligheten til å redusere kostnadene er sannsynligvis det som forårsaket at Amazon begynner å utvikle sine egne chips, da det ser ut til å opprettholde sin cloud computing-leder mot disse velkjente konkurrentene.

Feil for NVIDIA?

Mens Amazon og Alfabetets utvikling av tilpassede AI-sjetonger er noe å overvåke, bør NVIDIA-investorer ikke panikkere ennå. Selskapet rapporterte nylig et blowout kvartal og å lage nye chips - spesielt når det ikke er ditt hovedfokus - kan være kostbart og tidkrevende. I tillegg mottar NVIDIA fortsatt størstedelen av inntektene fra spillavdelingen, som utgjorde 60% av omsetningen i fjor; Datasentermarkedet utgjør kun 21% av salget. Videre er spesialtilpassede chips fortsatt en liten del av datasenterets chipinnhold, og NVIDIAs GPUer tar fortsatt del fra tradisjonelle sentrale prosesseringsenheter.

Når det ble spurt om Amazon og alfabet, sa NVIDIA-ledelsen at mens det alltid vil være tilpassede AI-chips for bestemte oppgaver, bør NVIDIAs sjetonger fortsette å være den beste løsningen for en rekke bransjer og funksjoner som krever GPUer.

Datasentermarkedet har likevel vært NVIDIAs høyeste vekstsegment de siste to årene, med kvartalsinntektene opp en forbløffende 323% sammenlignet med to år siden. Derfor kan eventuell avmatning i dette segmentet muligens stoppe NVIDIA-aksjens raske oppstigning. Det betyr at NVIDIA-investorer definitivt bør overvåke vedtaket av Google TPUer og Amazons nye chipmaking-venture i det kommende året.

Kappløpet om AI-overlegenhet er på, og det er mange big tech-selskaper med mye talent å gi den beste kunstige hjernen på markedet. Følg med.