Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Etter Warren Buffett: The Hunt for Berkshire Hathaways neste administrerende direktør

Anonim

Warren Buffett snudde Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

fra en liten tekstilfabrikk til et konglomerat av operative virksomheter og investeringer som markedet nå verdier på over 500 milliarder dollar. Men i en alder av 86 er virkeligheten at Berkshire Hathaway må utnevne en ny administrerende direktør snarere enn senere.

Sannsynlig plukker? Forsikring wiz Ajit Jain og energi mastermind Greg Abel, begge Berkshire lagt til sin styre onsdag. Mange ser disse to mennene som de fremste løpere for topprommet i Berkshire Hathaway's administrerende direktør, og av gode grunner.

Jain som hovedmannen

Ajit Jain virker som en naturlig passform for rollen som Berkshire Hathaway sjef. Forsikring er uten tvil den viktigste virksomheten i Berkshire Hathaway-paraplyen, og genererer omtrent en fjerdedel av Berkshires inntjeningsmakt, samtidig som det gir verdifulle "flyt" som bidrar til å finansiere sine stadig kapitalintensive forretningsenheter.

Forsikring er en virksomhet i motsetning til de fleste andre. Det er rimelig å si at Berkshire Hathaway's forsikringsselskaper gjør pengene sine i å plassere milliard-dollar-innsatser, og har nylig arbeidet en $ 10 milliarder avtale med AIG for å hjelpe den med å inneholde noen av sine risikoer i forsikringsporteføljen. Disse slags store avtaler, som var dårlig drevet, ville raskt føre Berkshire Hathaway til ruiner.

Buffett skriver høyt om Jain i mange av hans årlige brev til aksjonærene. I 1999 skrev han for eksempel følgende:

I Ajit har vi en underskriver utstyrt med intelligens for å vurdere de fleste risikoene riktig. realismen å glemme de som han ikke kan evaluere; motet til å skrive store politikker når premien er hensiktsmessig; og disiplinen å avvise selv den minste risikoen når premien er utilstrekkelig. Det er sjelden å finne en person som har noen av disse talentene. For en person å ha dem er alt bemerkelsesverdig.

Ikke mye har endret seg siden da. Berkshire Hathaway Reinsurance har vært et utrolig veldrevet selskap, og genererer en båtbelastning av tegningsresultatet med investeringsgevinster på topp.

Å ha noen som tilbringer sin tid å tenke mer om risiko enn belønninger, kan være en fordel for en konservativt kjørt virksomhet som Berkshire Hathaway. Men ved 66 år kan Jain overveie sin egen pensjon fra selskapet, og jeg mistenker at Berkshire ville foretrekke å presse av en annen lederovergang så lenge som mulig.

Abel er i stand til

Som leder av Berkshire Hathaway Energy er Abels beste ressurs hans erfaring som en overtakende og leder av driftsselskaper. Abel kom til Berkshire i 2000 da Omaha-konglomeratet kjøpte majoritetseierskap av MidAmerican Energy, som har tjent som plattform for mange, store og små oppkjøp, i de nesten 18 årene siden.

Veksten kan lett observeres fra endringene i Berkshires balanse gjennom årene. Berkshire Hathaway rapporterte 11, 9 milliarder dollar av energirelatert eiendom, anlegg og utstyr i 2005, en fullmektig for sin kapital investert i virksomheten. Investeringene har siden vokst til nesten $ 65 milliarder, netto etter avskrivninger, drevet av organiske kapitalinvesteringer og en tørst etter fusjoner og oppkjøp. Sammen med jernbanen, har BNSF, Berkshire Hathaway som helhet blitt mye mer kapitalintensiv i løpet av det siste tiåret.

Hvis du tenker på det mest viktige som Berkshire Hathaway gjør, bruker den kapital i sine eksisterende virksomheter, og utvider dem med smarte oppkjøp som kan integreres i den eksisterende porteføljen. På den måten får Abel kanten, da disse oppkjøpene er noe han har gjort dagen i, og dagen ut, siden han ble med i selskapet.

Utover Buffett

Berkshire Hathaways neste leder vil ha store sko å fylle. Når Buffett overlever tronen, overlater han det daglige ansvaret, men også tømmene til et selskap som har 90 milliarder dollar overskudd i overkant av et regntidsfond på 20 milliarder dollar for forsikringstap. Buffetts høyre mann, Charlie Munger, mener at lager kan brukes til å finansiere oppkjøpet av et selskap verdt så mye som 150 milliarder dollar.

Med tanke på at Berkshire på en pålitelig måte kunne generere om lag 20 milliarder kroner av inntekter hvert år, kan investeringene Berkshire Hathaway over de neste ti årene lett gjøre opp mer av selskapets inntjeningsmakt i 2028 enn alle oppkjøpene Buffett godkjente i løpet av de 53 årene som ledet opp til i dag. Av denne grunn er det min oppfatning at konglomeratets mest aktiva overtakende, Greg Abel, er mest sannsynlig å ta Buffetts plass som Berkshires neste administrerende direktør.