Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

87 grunner vi elsker Warren Buffett

Anonim

Onsdag 30. august er Warren Buffett 87-årsdag. Hvert år feirer jeg Babe Ruth av Investerings bursdag ved å legge til en annen grunn vi elsker vår helt.

1. Innviklet, gjensidig motstridende kompleksitet gjemmer seg under "Aw, shucks" folksy sjarm. Som en Forbes-forfatter sa det en gang, "Buffett er ikke en enkel person, men han har enkle smaker."

2. Mange snakker om å unngå madding publikum, men Buffett gjør det faktisk ved å leve 1.250 miles unna Wall Street.

3. Han har et fortidslikt internt scorecard på alle ting som investerer, men en sårbar, endearing ekstern scorecard på mange sider av hans personlige liv. Se hans forkjærlighet for å finne mors figurer.

4. Hans perspektiv: "I det 20. århundre opplevde USA to verdenskriger og andre traumatiske og dyre militære konflikter, depresjonen, et dusin eller så tilbakeslag og økonomiske panikk, oljeskudd, en influensepidemi, og avgang av en disgraced president. Men Dow steg fra 66 til 11497. "

5. Hans perspektiv, del to: "Alle familier i mitt øvre middelklassen nabolag trives regelmessig bedre enn det som ble oppnådd av John D. Rockefeller Sr. på tidspunktet for fødselen min. Hans uovertruffen formue kunne ikke kjøpe det vi nå ta for gitt ... "

6. Han er den fyren på skolen som forteller deg at han kanskje har sviktet testen - bare for å knuse toppen av kurven.

7. Hans tidsramme på lang sikt overgår konsekvent hans levetid.

8. Han sier det bedre: "Noen sitter i skyggen i dag fordi noen plantet et tre for lenge siden."

9. Han er menneskelig. Han frykter kjernekrig og sin egen dødelighet. Han er ofte mer dygtig på forretningsforbindelser enn personlige. Han kan holde vred. Hans helt er hans pappa.

10. Klassisk linje: "Regel nr. 1: Aldri miste penger. Regel nr. 2: Glem aldri regel nr. 1."

11. Når merkevaren er merket med en stikkende feil (med rette eller feil), har Buffett utviklet seg (forutsatt at det ikke var hans intensjon fra starten) til en av de mest effektive filantropene jeg kjenner. Etter å ha økt sine potensielle gjengivelser til en 20% sammensatt sats per år, satte han en plan for å gi det meste av det.

12. Kanskje så viktig, satte han ego til side og outsourcte sin veldedige beslutningstaking til Bill & Melinda Gates Foundation. Sirkel av kompetanse på sitt beste.

13. "Jeg prøver aldri å tjene penger på aksjemarkedet. Jeg kjøper på forutsetningen om at de kunne lukke markedet neste dag og ikke åpne den i fem år." Kontrast med datalgoritmebasert handel, dagshandel, og noen av de trekkene du har gjort på egen brukerkonto.

14. Buffett er smartere enn deg og jeg, men han er snill nok til å la oss føle oss ellers.

15. David Sokol var en gang en arving åpenbar og uten tvil Buffett mest betrodde operasjonsmann. Men da Sokolgate dukket opp, ble Buffett sant for hans ord: "Vi har råd til å miste penger - enda mye penger. Men vi har ikke råd til å miste omdømme - enda et rykte om rykte."

16. "Derivater er økonomiske masseødeleggelsesvåpen." Han sa det tidlig, og vi blir ofte påminnet om det.

17. I et glimt av nyansen som noen kommentatorer kaller hykleri, bruker Buffett derivater selv. Men han gjør det på en måte som ikke truer hele det finansielle systemet og forklarer nøyaktig hvorfor i sine årlige aksjonærbrev.

18. Han dømte seg fra å holde offentlig kontor: "En meningsmåling er ikke erstatning for tanke."

19. Jeg liker å sette sammen disse to sitatene: 1) "Det er bedre å henge ut med folk som er bedre enn deg. Hent ut medarbeidere hvis oppførsel er bedre enn din, og du vil drive i den retningen." 2) "Wall Street er det eneste stedet folk kjører til i en Rolls-Royce for å få råd fra de som tar t-banen."

20. "Du må bare gjøre noen få ting rett i livet ditt så lenge du ikke gjør for mange ting feil."

21. Han har evnen til å motstå allure av hurtigreparasjonen eller rask pengene når langsiktig dynamikk er på spill.

22. Ikke sikker på om dette sitatet kom før eller etter Internett: "La blokker lese hvilke blokker som skrev."

23. For de som håper å bli berømte og respekterte, er han et testament om at utfordringene og tvilene fortsetter å komme uavhengig av lengden på track record. Han har hevdet offentligheten så langt.

24. En investeringstrigisme: "Prisen er det du betaler. Verdi er hva du får."

25. Bedriftssiden til den investerende truismen: "Din premium merkevare hadde bedre å levere noe spesielt, eller det kommer ikke til å få virksomheten."

26. Han bruker fargerikt språk og analogier når drabsjargon kan gjøre kunsten.

27. Boring eksempel: moat vs konkurransefortrinn.

28. Ikke så kjedelig eksempel: sex.

29. "Se på markedssvingninger som vennen din i stedet for fienden din, fortjeneste av dårskap snarere enn å delta i det."

30. Klassisk linje: "Bare når tidevannet går ut, oppdager du hvem som har svømmet seg naken."

31. Han forteller sitt ordtak: "Vår favoritt holdbarhet er for alltid, " ved å holde fortid-datterselskaper som andre ville "spinne for å låse opp verdien."

32. Hans Robin (Charlie Munger) kan sparke Batman sin rumpe.

33. Han lager smutthullfrie handshake-avtaler.

34. "Risiko kommer fra å ikke vite hva du gjør."

35. Sitat nr. 1 om å holde det enkelt, dumt: "Handelsskolene belønner vanskelig kompleks oppførsel mer enn enkel oppførsel, men enkel oppførsel er mer effektiv."

36. Sitat nr. 2 om å holde det enkelt, dumt: "Det ser ut til å være noe perverst menneskelig karakteristisk som liker å gjøre enkle ting vanskelig."

37. The Berkshire Hathaway

(NYSE: BRK-A)

(NYSE: BRK-B)

årlig møte er et uovertruffen skuespill i å investere, og lever virkelig opp til fakturering som Woodstock for kapitalister.

38. En av de mest konsise summeringene av hvorfor Amerika er flott: "Det er 309 millioner mennesker der ute som prøver å forbedre sitt livsopplevelse. Og vi har et system som gjør at de kan gjøre det."

39. Han snakker om systemer, og utnytter kraften til noen av de mest opptatte.

40. Varsel nr. 1: "Det er langt bedre å kjøpe et flott selskap til en rimelig pris enn et rettferdig selskap til en fantastisk pris."

41. Papirkurv-forsiktighet nr. 2: "Tiden er vennen til det fantastiske selskapet, den middelmådiges fiende."

42. Han er en evig optimist i en lydbitkultur som ofte belønner pessimister.

43. Hans aksjonærbokstaver avslører et håndverklignende håndverk kun sett når innehaveren bryr seg dypt om sin skaperverk.

44. Den kontrariske credo: "Vi prøver rett og slett å være redd når andre er grådige og å være grådige bare når andre er redd."

45. Han anerkjenner at geni kan mislykkes: "Når en ledelse med et rykte om glans takler en bedrift med et rykte for dårlig økonomi, er det omdømmet til virksomheten som forblir intakt."

46. ​​Like mange gode tenkere, kan Buffett ignorere støy og hakke en beslutning ned til kjernevariablene. Etter at han forklarer disse variablene, ligner beslutningen elementær.

47. Hvorfor banker kan være farlig: "Når du kombinerer uvitenhet og innflytelse, får du noen ganske interessante resultater."

48. Han lar meg se navnet Buffett uten å tenke på Jimmy.

49. Buffett opprettholder et høyt tanke-til-tal-forhold.

50. Buffett's bibliotekariske fantasi: "Hvis fortidens historie var alt der var til spillet, ville de rikeste menneskene være bibliotekarer."

51. Han omdanner en dødelig synd til en dyd: "Du gjør ting når mulighetene kommer sammen. Jeg har hatt perioder i livet mitt når jeg har fått et bunke ideer, og jeg har hatt lange tørrstaver. Hvis jeg får en ide neste uke, vil jeg gjøre noe. Hvis ikke, vil jeg ikke gjøre en skikkelig ting. "

52. Gjennomsnittlig 20% ​​avkastning for et halvt århundre resulterer i å slå S & P 500 155-til-1!

53. Selv om han har færre og færre meningsfulle investeringsalternativer på grunn av størrelsen på Berkshire Hathaway, fortsetter han å wow oss.

54. Berkshire Hathaway eier en Dairy Queen, min favoritt hurtigmatkjede, på en chili-hund-og-løk-ring-smaksatt notat.

55. Mange av Buffetts ledere var vellykkede entreprenører før de solgte ut til Berkshire. Overbevisende vellykkede, hovmodige, sjefløse superstjerner til å undergrave seg selv og holde dem motiverte og lykkelige, er ganske en prestasjon.

56. I et beslektet not, ikke Buffett micromanage - bra ting, med et imperium dette store.

57. Han blir tvunget igjen og igjen og igjen og viser at tvillingene er feil på det meste av tiden. Likevel hører du aldri ham si, "jeg sa det til deg."

58. Vel, kanskje noen ganger, han gloats. Harvard Business School avviste ham, noe som førte til at han studerte under hans mentorer Benjamin Graham og David Dodd i Columbia. Hans "Hvordan liker du meg nå?" uttalelse: "Harvard gjorde meg en stor tjeneste ved å skru meg ned. Men jeg har ikke gjort noen bidrag til dem, takk for det."

59. Han er blitt amerikansk de facto investing lærer. Og han har gjort det villig.

60. Kanskje min favoritt Buffett-linje: "Vi liker ting du ikke trenger å utføre i tre desimaler. Hvis du må bære dem ut til tre desimaler, er de ikke gode ideer."

61. Ikke at han ikke kan være hensynsløs, men Buffett har en tendens til å se etter vinn-vinn-situasjoner der det er mulig. Kontrast med Wall Street-kunsten om å "rive ansiktet av" av klienter.

62. Han er ofte beskrevet som en "læringsmaskin", som utvider sine naturlige evner og lar ham gjøre investeringsbeslutninger i løpet av bare timer.

63. Han la til Ben Grahams lære ved hjelp av denne læringsevnen og Mungers råd.

64. Nå er det fint å påpeke at selskapers årsrapporter, som er tilgjengelige for alle, er det primære drivstoffet i hans læringsmaskin. Han leser dem grufullt for å sammenligne og kontrastere selskaper og bygge sin forretningskunnskapsbase. Se neste punkt.

65. På spørsmål om hva den viktigste nøkkelen til hans suksess var, svarte Buffett, "Focus." Hans biograf Alice Schroeder utdyper: Han har "fokus som du aldri har sett på noen andre." For godt eller syk, har Buffett hele livet vært dedikert til å investere. Det er mye vanskeligere enn han lar.

66. Det er rikelig med næringsfisk i sjøen: "Det finnes alle typer virksomheter som jeg ikke forstår, men det fører meg ikke til å holde meg om natten. Det betyr bare at jeg går videre til neste, og det er hva den enkelte investor skal gjøre. "

67. Hvor mange personer kan trekke seg fra å være en kontrarier ved å kjøpe aksjer av Coca-Cola ?

68. Selv i en investeringsverden full av buffettstudenter og imitatorer, klarer han å overraske.

69. Han tar alle juridiske, etiske fordeler som er tilgjengelige i dagens system, men han lobbier for et bedre system. For eksempel støtter han høyere skatter for de rike, strengere eiendomsskatter og likeverdige konkurranser. Som han sier, "Jeg liker ikke noe der bunnen 20% fortsetter å få en fattigere og dårligere avtale."

70. Han er kjent med og takknemlig for fordelene han har hatt i livet - som mange av oss vant han "ovarie-lotteriet".

71. Når han snakker, hører EF Hutton.

72. Som mange genier, er han ofte det forvirrende unntaket til regelen. For eksempel har Berkshire Hathaway aldri betalt utbytte og begynte bare å dele tilbakekjøp for nylig. Det deler ikke opp formann og konsernsjef. Og vi aksjeeiere takker ham for det.

73. Buffett kjøper det han kjenner (og ofte elsker), men han betaler ikke for mye av kjærlighet. Han har disiplinen til å vente tiår for riktig mulighet.

74. Han gir kreditt til sine direkte rapporter.

75. Buffett er ikke bare en stor investor og leder, men han er et helvete av en forfatter. Min sjalusi vokser.

76. Han plukket en gang en date i en heis som han eide.

77. Før han jobbet med penger for ham, jobbet han for pengene sine gjennom en rekke jobber, ordninger og ventures. Disse inkluderte en papirrute, som solgte tyggegummi dør til dør, en pinballvirksomhet, en salgsjobb hos JC Penney, caddying, markerer oppoppussede golfballer, og grunnla et hesteveddelingsblad.

78. Han er en permabull - på kvinner.

79. Det er veldig mulig at huset du bor i er verdt mer enn huset Buffett lever i - huset i Omaha han kjøpte i 1958.

80. I løpet av årene har han stått på et lignende sett med svar på ofte stillte spørsmål. At hans filosofi har bodd stabilt gjennom den tiden er bemerkelsesverdig.

81. Han er bare tweeted ni ganger, men har over en million følgere på Twitter!

82. Hans rikdom har kjøpt ham det ultimate troféet: Han gjør hva han vil gjøre omtrent hver eneste dag.

83. Til tross for at han er den mest berømte stock-picker noensinne, anerkjenner han den fantastiske kraften i indeksfondene. Han rådde sin kone til å investere i indeksfond mot Berkshire Hathaway-aksjen etter hans død, og han sa dette om Vanguards grunnlegger: "Hvis en statue er reist for å ære den personen som har gjort mest for amerikanske investorer, vil hendene ned valget skal være Jack Bogle. I flere tiår har Jack oppfordret investorer til å investere i ultra-low-index indeksmidler. "

84. Han er den utrolige beroligende innflytelsen mange trenger. Fra hans biografi Snowball: "Hvis en tornado barreling rett mot Kiewit Plaza [hvor kontoret hans ligger], ville Buffett si at ting var" aldri bedre "før du nevnte twister."

85. Enhver som kan gjøre den hyperuttalte Charlie Munger jevnlig uttalt, "Jeg har ingenting å legge til" må si noe imponerende.

86. Når hans tid for å gå ned til slutt kommer, vil den ta en landsby (en konsernsjef, en leder og flere porteføljeinvestorer) for å utføre sitt nåværende ansvar.

87. Når det er sagt, forventer han fullt ut at denne listen til en dag kommer godt inn i de tredobbelte sifrene. Og jeg gleder meg til å legge til disse linjene. Gratulerer med dagen, Mr. Buffett!