Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

7 Artificial Intelligence Stats som vil blåse deg bort

Anonim

Kunstig intelligens (AI) blir raskt den neste store tingen for teknologibedrifter. Chipmakers, software selskaper, tech konglomerater og maskinvare beslutningstakere er alle ved at AI vil gjøre våre biler tryggere og våre byer mer effektive, hjelpe oss med å finne sykdomsbekjempende stoffer raskere, og forbedre våre liv generelt.

Publikum synes å være ombord med AI også. Forskningsbedrift Strategi Analytics har nylig funnet ut at 41% av forbrukerne tror at AI vil gjøre sitt liv bedre.

Noen av hva AI tilbyr vil være flott (sikrere biler), og noe av det vil ikke være så bra (tap i enkelte bransjer). Her er syv AI-statistikker som viser teknologiens innvirkning i de kommende årene.

1. 1 milliard videokameraer kan til slutt koble til kunstige intelligensplattformer.

NVIDIA

(NASDAQ: NVDA)

sier at i 2020 vil det være 1 milliard videokameraer i byer rundt om i verden, og det vil bruke sin nye Metropolis kunstige intelligensplattform for at byer skal tappe inn i disse kameraene. Selskapet sier at Metropolis kan overvåke kriminalitet, øke trafikkstrømmen og seile gjennom videoopptak mye raskere enn mennesker. NVIDIA samarbeider allerede med Alibaba i Kina, noe som betyr at det potensielt kan bringe Metropolis til et av verdens største "smart city" -land. Alibaba har sagt sitt eget system har allerede økt trafikkhastigheten med 11% i en testby i Kina.

2. 20% av selskapene vil dedikere arbeidstakere til å overvåke nevrale nettverk innen 2020.

Dette er et estimat fra forskningsselskapet Gartner, som sier at "AI fortsetter å drive forandring i hvordan bedrifter og regjeringer samhandler med kunder og bestanddeler." Nevrale nettverk er lag av kunstige intelligenssystemer som gjør at AI-datamaskiner kan behandle informasjon på samme måte som mennesker. Gartner bemerker at AI allerede er brukt i mange felt; en måte er å spotte brystkreft i mammografisk skanning opp til et år tidligere enn det ville normalt blitt diagnostisert. Bedrifter vil begynne å tildele mer tid og ressurser til nevrale nettverk fordi de kan gjøre noen oppgaver langt bedre enn mennesker kan.

3. Det kunstige intelligensmarkedet vil være verdt $ 59, 8 milliarder innen 2025, men det er ikke hele bildet.

Forskning fra markedet etterretningsfirma Tractica sier at AI-markedet vil skyrocket fra bare 1, 4 milliarder dollar i 2016 til nesten 60 milliarder dollar på mindre enn 10 år. Men markeder knyttet til AI vil se deres respektive størrelser vokse også. For eksempel vil dyp læring være verdt 16 milliarder dollar innen 2025, og maskinlæring som en tjeneste (MLaaS) vil være verdt 19, 86 milliarder kroner samme år.

4. 30% av markedsledende selskapene kunne få sine inntekter slynget av AI.

Dette er en annen prediksjon fra Gartner, og det viser bare hvor forstyrrende AI vil være. Bedrifter som utfører programvaretjenester akkurat nå kan bli irrelevante, eller i det minste mindre nyttige, når maskinene begynner å finne ut hvordan man gjør ting bedre og raskere enn de kan. Gartner mener at kunstig intelligensplatformtjenester vil "kannibalisere" inntekter fra noen nåværende markedsledere, selv om det ikke understreker hvilke.

5. 38% av jobbene i USA kan være sårbare for AI i begynnelsen av 2030-årene.

En PwC-rapport sier at de mest risikofylte jobber er innen transport og lagring, produksjon og engros og detaljhandel. Men forfatterne merker også at selv om en jobb er sårbar, kan det ikke nødvendigvis gå bort. Det er andre faktorer som kommer til å spille, som økonomiske, juridiske og regulatoriske problemer som kan holde noen av de sårbare jobbene rundt lenger.

6. Smart stemmeassistenter vil være i 4 milliarder enheter i år, og de er store bedrifter.

Som kunstig intelligens programvare vokser, vil det være et større behov for smarte talestyrere som Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

Alexa og Alfabetets Google Assistant. "Forbrukerne trenger en intelligent måte å samhandle med intelligente maskiner, " sier Strategy Analytics, og "berøringsskjerm og menyer er for begrensende når det gjelder hva AI kan tilby forbrukeren."

Alexa alene kunne være verdt 10 milliarder dollar i 2020, ifølge RBC Capital Markets; som kommer fra salg av enhetene, samt forbrukere bruker mer på Amazons plattform.

7. AI i førerløse biler kan spare 300.000 liv i Amerika hvert tiår.

Artificial intelligence-programvare er en integrert del av en autonom eller halvautonomisk kjøreplattform. NVIDIA og Alphabet's Waymo bruker allerede datasyn og dyplæringsteknologi for å tillate kjøretøy både å reagere på det de ser og lære av sine erfaringer. Når sjåførløse biler blir mer allestedsnærværende i de kommende tiårene, ser vi en enorm nedgang i antall trafikkulykker på veien.

Det er fortsatt tid til fordel

Forskning fra PwC sier at AI vil legge opp til $ 15, 7 billioner i verdensomspennende BNP (bruttonasjonalprodukt) innen 2030, og det er fortsatt god tid for investorer å dra nytte av. De fleste av selskapene som bygger maskinvare og programvare for AI, gjør størstedelen av inntekten fra kilder utenfor kunstig intelligensplass. Men i de kommende årene er det sannsynlig å endre, da AI integreres med flere og flere teknologier. For investorer som ønsker å ri bølgen av AI, er det nå på tide å vurdere å hoppe inn.