Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 arbeidsplass fordeler du bør ikke overse

Anonim

Når du tenker på de viktigste aspektene av jobben din, er det naturlig for pengene å være, vel, der oppe. Tross alt, uten en anstendig lønn, har du problemer med å betale regningene dine og suger bort penger for besparelser. Dessverre er et stort antall amerikanere ikke glade i denne forbindelse. Ifølge en 2014-undersøkelse fra Monster.com er over 65% av amerikanske ansatte misfornøyd med lønnene sine.

Hvis lønnen din ikke er opp til snus, kan du bli overbevist om å begynne å lete etter en ny jobb. Tilsvarende, hvis du blir tilbudt en jobb med en lønn som er lavere enn forventet, kan du være tilbøyelig til å avvise det. Men før du gjør det, husk at lønnen din bare er en del av den samlede kompensasjonspakken. Faktisk, her er noen viktige arbeidsplass fordeler som kan mer enn gjøre opp for en lønn som ikke er fantastisk.

1. En god helseplan

En omfattende helseforsikringsplan kan spare deg for tusenvis av dollar i medisinske kostnader utenom lommen år etter år, og jo mer arbeidsgiveren bidrar til premiene dine, desto mindre må du betale. Ifølge Kaiser Family Foundation, i 2016, oppnådde årlige premier for arbeidsgivere-sponsede helseplaner 18.142 dollar, med arbeidere som betalte $ 5, 277 i gjennomsnitt mot kostnadene for dekning. Hvis din bedrift tilbyr en sjenerøs helseplan og gjør at du betaler bare en liten del av kostnadene dine, bør du faktorisere de økonomiske besparelsene i total kompensasjon.

2. En 401 (k) plan - med en arbeidsgiverkamp

Arbeidsgiver-sponsede 401 (k) planer gjør det enkelt å spare for pensjonering, men ifølge en Wells Fargo-studie har 41% av arbeidstakere ikke muligheten til å delta i en. Hvis du er blant de 59% av medarbeiderne som har tilgang til 401 (k), bør du vurdere deg selv heldig - spesielt siden 92% av selskapene som sponser disse planene, tilbyr også en slags matchende insentiv. Uansett hvilken kamp arbeidsgiveren gir deg, er i hovedsak gratis penger; alt du trenger å gjøre for å samle det er bidra til din 401 (k) selv. Men hvis du sier at arbeidsgiveren er villig til å samsvare med inntil 3% av lønnen din, og du tjener $ 50 000 i året, kan du muligens få en ekstra $ 1500 - ingen strenger vedlagt.

3. Fleksible arbeidsarrangementer

Evnen til å jobbe hjemmefra, enten konsekvent eller til og med, kan ikke bare spare deg for penger på pendling, men gjør livet mer håndterbart i det hele tatt. Hvis bedriften din utvider dette privilegiet, trenger du ikke lenger å ta deg tid til å godta leveranser eller la entreprenører komme inn for rask reparasjon av hjemmet. På samme måte, hvis din bedrift er villig til å la deg kondensere arbeidsugen eller endre timene dine for å si, imøtekomme dine begrensede barnepassalternativer, er det en fordel som direkte kan forbedre livskvaliteten.

4. En sjenerøs mengde betalt tid

Noen selskaper tilbyr erfarne ansatte mer betalt tid enn nybegynnere. Andre har ensartet arbeidstidsavbruddspolitikk, uavhengig av tenure. Men hvis firmaet tilbyr en betydelig mengde tid, er det en fordel du vil nyte på flere måter enn en. Først må du ikke bekymre deg for å miste lønn hvis du blir syk flere ganger i løpet av året, eller du må reise ofte av personlige årsaker. I tillegg har du mer tid til å komme seg bort, slappe av, og lade opp kan være bra for din fysiske og mentale helse. Til slutt, jo mer betalte tid du får, desto flere muligheter må du ha måneskinn på siden og gi ekstra inntekt - forutsatt at firmaet ikke har noen politikk mot det.

5. Velværeperioder

I dag anerkjenner et økende antall bedrifter at det er viktig å hjelpe ansatte å holde seg sunne. Til dette formål innfører mange velværeprogrammer hvor ansatte får tilgang til gratis eller nedsatte treningsmedlemskap, penger mot personlig treningsutstyr og yoga-timer eller massasje i kontoret. Å ta vare på helsen din, kan spare penger i det lange løp, så ikke rabatt verdien av disse små statister.

Før din tilsynelatende beskjedne lønn gjør at du begynner å lete etter en bedre betalende jobb, ta litt tid å vurdere verdien av de ulike fordelene din tilbyr. Det kan godt være tilfelle at du får $ 3000 mer i et annet selskap, men hvis den arbeidsgiveren bidrar så mye mindre til helseplanen din, kommer du ikke til å bli bedre. Avgjørende som lønnen din kan være, det er like viktig å holde øynene på det store bildet når du vurderer dine ansettelsesalternativer.