Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 ord som kunne bety milliarder av dollar for marijuana aksjer

Anonim

Du har hørt det gamle ordtaket at et bilde er verdt tusen ord. Men hva er et ord verdt? I tilfelle av fem ord som er talt av Canadas offentlige sikkerhetsminister, Ralph Goodale, kan svaret bare være minst $ 1 milliard hver.

Goodale uttalte denne uken at Canada er "på sporet og i tide" for legalisering av rekreasjonsmarihuana i juli. Det hadde vært noen bekymringer at landet ikke ville være i stand til å trekke av legalisering på et så raskt bord, men Goodales melding kunne lindre noen av disse bekymringene. Og, forutsatt at han har rett, kan de fem ordene bety tusenvis av dollar for marijuana-aksjer.

Tid er penger

Kunne bare fem ord virkelig være verdt milliarder av dollar? Faktisk ja.

Kanadas parlamentariske budsjetteringsoffisor (PBO), som svarer til det amerikanske kongressens budsjettkontor, anslår at det juridiske rekreasjonsmarkedet for cannabis i Canada vil være mellom 4, 2 milliarder dollar og 6, 2 milliarder dollar rett ut av porten. Profesjonell servicefirma Deloitte estimerte det kanadiske rekreasjonsmarkedet for marijuana, var 4, 9 milliarder dollar til 8, 7 milliarder dollar. En canadisk marijuanaindustrien analytiker mener markedet vil være enda større enn disse anslagene.

Hvis vi bruker midtpunktet til PBOs projiserte utvalg, vil det rekreasjonsmarkedet marijuana i Canada være rundt 5, 2 milliarder dollar. Anta nå at landet ikke var, for å bruke Ralph Goodales ord, på sporet og i tide med sin legaliseringsinnsats. Enhver forsinkelse vil resultere i potensielt milliarder tapte dollar for marihuanaavlere og andre relaterte virksomheter.

Selv en seks måneders utsettelse av å lage fritids marijuana lovlig i Canada ville være om lag 2, 6 milliarder dollar av forventet inntekt for marihuana selskaper i landet. Tid er penger. Og hver dag av slippe i tidsplanen for legalisering vil bli kostbar.

Klar til å starte?

Det er grunn til å tro at Canada vil gjøre sin frist, skjønt. Statsminister Justin Trudeau er fullt forpliktet til å få det til å skje. Hans liberale parti har overhånd i den kanadiske lovgiveren. Også er betydelige skatteinntekter på linjen.

Men er marijuanaindustrien i Canada klar? De er scrambling for å være i stand til å møte det som forventes å være svært høy etterspørsel.

Canopy Growth

(NYSE: CGC)

, den største medisinske marihuana dyrkeren i Canada, har over 2, 4 millioner kvadratmeter innendørs og drivhusproduksjon under utvikling. Disse utvidelsene omfatter bygging av et nytt drivhus på 212 000 kvadratmeter og kjøp av et 450 000 kvadratmeter drivhus i Niagara-on-the-Lake, Ontario. I tillegg er Canopy i et joint venture for å utvikle 1, 3 millioner kvadratmeter drivhuskapasitet i British Columbia, med mulighet for ytterligere 1, 7 millioner kvadratmeter drivhus i provinsen.

Aurora Cannabis

(NYSE: ACB)

har også vært opptatt med å bygge nye produksjonsanlegg. Selskapet bygger et 800.000 kvadratmeter anlegg i Alberta, som skal være ferdig innen midten av 2018. Aurora kjøpte 48.000 kvadratmeter i Quebec ved kjøp av H2 Biopharma.

I tillegg er Auroras fiendtlige overtakelsesforsøk av CanniMed Therapeutics

(NASDAQOTH: CMMDF)

Endelig endte amicably etter måneder med drama. Dette oppkjøpet gir Aurora ekstra 19.000 kilo per år i finansiert kapasitet.

Andre marihuanaavlere legger også til kapasitet til å være klar for en forventet lansering av fritids marihuana i Canada i sommer. Mens næringen er sannsynlig å være forberedt for det meste, er det ganske mulig at tilbudet ikke vil være tilstrekkelig til å møte etterspørselen - i hvert fall for en stund.

Verdsettelse, shmaluation?

Mens det er stor spenning om hva som kan være i butikk med det kanadiske marijuana-markedet, er mye av veksten i forventning allerede bakt inn i aksjekursene for marihuana-produsenter. Det er ikke en enkelt kanadisk marihuana lager som ikke ser ekstremt dyrt ut.

Canopy Growth har for eksempel en markedsverdi på over 4 milliarder dollar med et salg på mindre enn $ 50 millioner de siste 12 månedene. Selskapet rapporterer sine kvartalsresultater neste uke, noe som skulle gjøre at inntekterstallet ser bedre ut. Likevel, Canopys verdsettelse basert på salg vil gjøre berømt verdi investor Benjamin Graham spin i hans grav.

Aurora Cannabis har en markedsverdi ikke langt bak Canopy Growth. Imidlertid har marijuana-produsenten enda lavere salg i løpet av de siste 12 månedene enn Canopy gjorde. Aurora-aksjen handler i dag med et fantastisk 215 ganger etterfølgende 12 måneders salg.

Men hvis prognoser for et kanadisk marijuana-marked verdt 5 milliarder dollar eller mer årlig er på mål, endrer det hvordan man ser på verdiene av kanadiske marihuana-aksjer. Hva om Canopy Growth og Aurora, for eksempel, kan hver hevde rundt 20% av marijuana markedet for rekreasjon? Det ville gi hvert selskap årlig omsetning på minst $ 1 milliard. En markedsverdi på 4 milliarder dollar ballparken virker ikke skummelt i det hele tatt.

Så er Canopy Growth, Aurora Cannabis, og andre ledende canadiske marihuana aksjer gode vekst aksjer å kjøpe akkurat nå? Alt avhenger av hvor mange milliarder dollar de fem ordene Ralph Goodale snakket er virkelig verdt.