Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 ting du ikke visste om Palo Alto Networks, Inc.

Anonim

Tekniske investorer kan vite det

Palo Alto Networks

(NYSE: PANW)

gir

neste generasjons brannmurer

og serverer over 37 500 kunder i over 150 land - inkludert over 85 av Fortune 100 selskaper og

halvparten av den globale 2000. De kan vite at inntektsveksten minker, og at analytikere er opptatt av den pågående forskjellen mellom sine GAAP-tap og ikke-GAAP-fortjeneste.

Men i dag vil jeg ikke diskutere siden av Palo Alto Networks som er bredt dekket av tech og finansielle medier. I stedet ser jeg på fem mindre kjente fakta om Palo Alto Networks som kan gi deg en dypere innsikt i dette 12-årige selskapet.

1. Grunnlegger Nir Zuk ble utdannet i IDF

Palo Alto Networks grunnlegger Nir Zuk jobbet en gang i Unit 2800, den elite elektroniske intelligensarmen til Israels forsvarsstyrker. Mens han var der, jobbet Zuk med Gil Shwed, hvem

vil til slutt bli funnet

Sjekk punktprogramvare

(NASDAQ: CHKP)

i 1993.

Etter å ha forlatt IDF i 1994 ble Zuk rekruttert av Check Point for å bidra til å bygge sin flaggskip Firewall-1 produkt. Han flyttet til California i 1997 for å lede det israelske selskapets amerikanske lag, men dro til slutt i 1999 etter konflikter med ledelsen

. Zuk grunnla deretter OneSecure, et inntrengingsdeteksjonsfirma, men teknologiboblen brast og selskapet ble kjøpt av Netscreen for 40 millioner dollar i 2002.

Juniper Networks

(NYSE: JNPR)

senere kjøpte Netscreen i 2004.

2. Zuk startet nesten over 35 år

Etter at Juniper ignorert hans forespørsler om å oppgradere brannmurene, forlot Zuk selskapet og ga av seg 300.000 uvestede aksjer som var verdt rundt 6 millioner dollar i 2005. Dette førte til en nedgang i Zuks personlige liv, da hans 10 års ekteskap avsluttet, bankregnskapene hans ble tørket opp, og han flyttet fra huset til en liten leilighet i Mountain View i en alder av 35 år.

Det var da tidligere Check Point VP Asheem Chandna, som var blitt partner på venturekapitalfirmaet Greylock, nådd ut til Zuk. Sammen utviklet de to "neste generasjons brannmur" som styrket tradisjonelle brannmurer med nettverksenhetsfiltreringsverktøy. Dette produktet ble kjernen i Palo Alto Networks, som tiltrak ytterligere finansieringsrunder og ble offentliggjort i 2012.

3. Zuk fortabte milliarder til å belønne tidligere ansettelser

Da Palo Alto Networks ble offentliggjort, overrasket Zuk selskapets investorer da han utvannet sin egen andel til 5%, slik at tidlig ansettelse kunne eie en meningsfylt eierandel i selskapet. Dette var svært uvanlig fordi tech grunnleggere ofte holdt en standard 25% eierandel i sine selskaper.

Det var også en kostbar beslutning. Zuks eierandel er verdt rundt 520 millioner dollar i dag, men han ville være en milliardærer hvis han hadde holdt 25%. Snakker til

Forbes

i 2013 uttalt Zuk bare at "det er ingen grunn til at en grunnlegger kommer til en børsnotering med 25% av selskapet."

4. Det er det "beste stedet" å jobbe i Bay Area

Palo Alto Networks ble rangert som det "beste stedet å jobbe" i Bay Area ved

SF Business Times

i fjor. Imidlertid er Palo Alto avhengighet av dyre Bay Area talent ofte sitert som årsaken til sine høye aksjebaserte kompensasjonskostnader (SBC).

Palo Alto betalte ut 31% av sine inntekter som SBC i fjor, som forårsaket det

GAAP netto tap å utvide fra $ 57, 3 millioner til $ 60, 6 millioner. I løpet av den perioden økte nettoinntektene (uten SBC-utgifter) ikke-GAAP, med 51% til 59, 6 millioner dollar.

5. Det er et ryktet kjøpsmål for IBM

Mange analytikere har spekulert på at mindre uavhengige cybersikkerhetsaktører som Palo Alto vil bli anskaffet da det fragmenterte markedet konsoliderer seg under flere store teknologibedrifter. Imidlertid har Palo Alto's skummelige verdsettelse - en foretaksverdi på nesten 10 milliarder dollar for et selskap med forventede inntekter på 1, 4 milliarder dollar i år - sannsynligvis holdt suitors i sjakk.

Men rygter i mars foreslo det

IBM

(NYSE: IBM)

kunne

gjør et bud for neste generasjons brannmurer i nær fremtid. Investorer bør ta det ryktet med et saltkorn, men det høres fornuftig ut. Big Blue trenger å øke veksten av de fem strategiske imperativene (sky, analytics, sosiale, sikkerhet og mobile) med noen store kjøp, og legge Palo Alto sin "best in breed" brannmur til det bunten ville gi det en kant mot sine rivaler .

Nøkkelordene

Disse fem fakta omhandler ikke Palo Alto Networks kjerneproblemer med å svekke salgsveksten, økende konkurranse og utvide tap. Men de gir interessante perspektiver på grunnleggeren Nir Zuks verdier og selskapets fortidskamp - og kan hjelpe deg bedre å forstå sin

kommende utfordringer

.