Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 ting Weibo Management ønsker deg å vite

Anonim

Weibo

(NASDAQ: WB)

leverte et annet sterkt kvartal med 9 august inntektsrapport, økende månedlige aktive brukere (MAUs) 28% og daglige aktive brukere (DAUs) 26% i fjor. Kombinasjonen av brukertilførsler og forbedret engasjement bidro til å drive det kinesiske sosiale media-selskapet til betydelige årlige inntekter og nettoinntektsgevinster:

Metric2. kvartal 2017Q2 2016Endre år over år (i prosent)
inntekter$ 253, 4 millioner146, 9 millioner dollar72%
Ikke-GAAP nettoinntekt86, 7 millioner dollar$ 35, 5 millioner144%
Ikke-GAAP utvannet resultat per aksje$ 0.38$ 0.16137, 5%

Les videre for fem nøkkelferier fra selskapets andre kvartals konferansesamtale og en mer grundig titt på Weibos resultatresultat - med sitater med S & P Global Market Intelligence.

Weibo vinner på sine viktige beregninger

Weibo var i stand til å legge til 21 millioner MAUer i andre kvartal, nå 361 millioner i slutten av juni, og leverte en økning på 72% i løpet av året, mens kvartalsutgiftene økte med bare 38%. Her er Weibo CEO Gaofei Wang på bruker tillegg og annonsesalg momentum (alle Gaofei Wang sitater ble formidlet gjennom en oversetter):

Ved utgangen av andre kvartal kan vi se effekten av våre markedsføringskampanjer for å skaffe nye brukere bærende frukt. På grunn av kombinert innsats av salgsteamet og annonseproduktoptimalisering fra utviklingslaget, samt den fortsatte økningen i Weibos innflytelse, så vi at annonsebudgetene fra kundene våre fortsetter å øke, både antall annonsekunder og annonsen vår inntekter har vokst meningsfylt.

Annonsesalget til små og mellomstore bedrifter økte med 78% året etter, mens salget til store merkevareannonsører økte med 81% året etter. Selskapet sa at det ser en meningsfylt vekst for Weibo Stories-funksjonen, som debuterte i april, og lar brukerne bytte ut bilder og korte videoer som forsvinner etter en 24-timers periode, og forventer sterk sterk brukervekst å fortsette - spesielt i Kinas utviklende byer . Wang uttalt også at selskapet omtrent doblet antall brukere det kunne reaktivere på sin tjeneste i andre kvartal sammenlignet med foregående år.

Weibo drar nytte av mobile partnerskap

I sitt nylig rapporterte kvartal var 92% av Weibos MAUer på mobilenheter, opp fra 89% i forrige periode - med selskapet legge til ytterligere 79 millioner MAU i de to perioder. I sitatet nedenfor ga Wang et innblikk i hvordan Weibo ser samarbeid med innenlandske mobile maskinvareproducenter som skaper forretningsmoment og gjør sin tjeneste til en uvurderlig del av smarttelefonens økosystem:

Ved å utdype det strategiske samarbeidet med våre viktigste innenlandske smarttelefonprodusenter, hvis markedsandeler stiger, har Weibo opprettholdt sterk mobilbrukersvekst. I juni vokste våre mobile MAUer fra innenlandske smartphones [74%] år over år. Siden andre halvår i fjor har vi økt tempoet og bredden av vårt strategiske samarbeid med smarttelefoner - innenlandske smarttelefonprodusenter. På produktnivå samarbeider vi med disse partnerne for å forbedre Weibos brukeropplevelse og tillate større rekkevidde av produktet vårt. For eksempel har vi tilpasset Weibo-appen, optimalisert ytelsen som kjøres på innenlandske smarttelefoner, for eksempel redusert lagringsstørrelse, estimering av strømforbruk og raskere svartid.

Weibos månedlige aktive brukere på hjemmekonstruerte Oppo og Huawei mobile enheter økte 130% året over og 90% året over.

TV og videoinnhold vokser

Weibo har nå dannet partnerskap med syv topp kinesiske fjernsynsstasjoner og fem online videofilter (inkludert Youku, iQiyi og Tencent Video) for distribusjon av fjernsynsinnhold i utvalgsshow og dramagrener. Her er Wang på utviklingen av TV-intellektuelle eiendom (IP) landskapet på Weibo:

Når vi ser på TV-nettverk og samarbeid med nettbasert video-side, øker Weibos dekning av dette publikum og brukeroppkjøpet gjennom denne kanalen. Flere og flere TV-serier, tv-dramaer, online-serier og sportsprogrammer velger Weibo som den foretrukne sosiale plattformen for å distribuere deres IP-innhold og engasjere seg med sine fans. Gjennom vårt samarbeid, får TV-nettverk og nettbaserte videofilter mer trafikk- og inntektspotensialpotensial fra Weibos økosystem ... som gir stor merkevareeksponering og brukervekst.

Weibos konsernsjef la til at seerskap for utvalgsshow på Weibo økte 381% året over, mens visninger på tv-drama økte 490%. Weibo er også samarbeidspartner med NBA og registrert 8, 4 milliarder visninger for korte videoer i løpet av den siste sesongen, og en visningstall på over 100 millioner for det siste spillet i NBA-finalen.

Selskapet planlegger å gjøre fjernsynsinnholdet en stor del av veksten, og arbeider for å utvide samarbeidet med innholdsproducenter.

Maskininnlæring forbedrer brukeropplevelsen

Like Twitter og Facebook har Weibo muligheten til å forbedre engasjementet hvis det er i stand til å betjene de typer historier og innhold som brukerbasen finner mest interessant. Her er Wang på selskapets innsats for å forbedre innholdsmålretting:

På brukerproduktfronten bruker vi maskininnlæring for å øke brukerengasjementet på relasjonsbaserte informasjonstrømmer og utvide bruken av interessebaserte informasjonstrømmer med sikte på å forbedre innholdsoppdagelse, forbruk og brukstid. I juni ble både antall brukere som oppdaterte interessebaserte informasjonsmateriell og interessebaserte informasjonstrømmer som ble oppdatert, økt tofalls tall året etter år [frigjøring av flere annonsebeholdninger].

Selskapet mener at analyse av sammenhengen mellom dens relasjonsbaserte og interessebaserte strømmer vil spille en sentral rolle i styrking av Weibos sosiale nettverk. Investeringer i forbedring av video-anbefalingssystemet har allerede stor innvirkning, med utsikt over anbefalte video-tidslinjer øker nesten fire ganger året etter år i juni-kvartalet. Weibo forventer at innholdsleverandøralgoritmen vil se betydelige forbedringer i andre halvdel av året.

Selskapet jobber med strømningsreglene

Mellom live streaming, forhåndsdefinert deling og tv-innhold, forventer Weibo at video skal være en drivkraft for veksten. Det innebar at en juni-kunngjøring fra den kinesiske regjeringen som krever at Weibo skulle slå ned sin livevideotjeneste, hadde bekymrende implikasjoner for selskapets utsikt og pekte på muligheten for ytterligere innholdsklemmer. Her er CFO Cheng-Chun Yu på situasjonen:

Når det gjelder 22. juni den kinesiske regjeringens 22. juni ble en melding offentliggjort av Statens administrasjon av Press, Publikasjon, Radio, Film og TV, eller SAPPFRT kort sagt, som suspenderer flere selskapers video- og lydprogramtjenester på grunn av deres manglende internett-, lyd-, videoprogramoverføringslisens og postering på deres nettsider av bestemte kommentatorprogrammer med innhold som SAPPFRT trodde hadde overtrådt regjeringsforskriften, og Weibo er oppkalt som et av disse selskapene. Vi har jobbet tett med de relevante myndighetene for å ta korrigerende tiltak og har fått bøter fra myndighetene i denne saken.

Yu uttalte at innkallingen hittil har hatt en begrenset innvirkning på selskapets samlede videovirksomhet, og at Weibo ville fortsette å jobbe med SAPPFRT for å sikre overholdelse og forbedre driften av sin lyd- og videostreamingsvirksomhet. Han sa også at selskapet ikke var i stand til å søke om lisensen i henhold til gjeldende juridiske retningslinjer, men ville sende inn søknad når det ble lovlig tillatt. Nyhetene at restriksjonen for direkteavspilling ikke har stor innvirkning på selskapets videobedrifter, er en positiv indikator, men situasjonen er fortsatt litt skummel.