Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 Stocks Milliarder Investor Bill Ackman Kjøper og selger

Anonim

Bill Ackman og hans Pershing Square-midler kan være nede, men de er ikke ute. Siden Ackman er en av de mest fremtredende hedgefondsledere og aktivistiske investorer, følges Pershing Squares 13F-filinger nøye for innsikt i hvilke aksjer den milliardær investoren kjøper og selger på vegne av sine kunder.

Nylige SEC-fileringer viser at Bill Ackman har gjort mer å kjøpe enn å selge i Automatic Data Processing

(NASDAQ: ADP)

, Howard Hughes

(NYSE: HHC)

, Mondelez

(NASDAQ: MDLZ)

, Air Products & Chemicals

(NYSE: APD)

, og Restaurant Brands

(NYSE: QSR)

.

Det er lønningsdag

Pershing Squares interesse for ADP setter scenen for hva som kan være en lang og stygg aktivistkampanje. Den Ackman-eide hedgefondssjefen skisserte i en forskrift om at den effektivt kontrollerer eller har eksponering for 36, 8 millioner aksjer av ADP, noe som effektivt gjør det til en 8, 3% eier av selskapet.

Med en stor økonomisk eierandel ønsker Pershing Square representasjon på ADPs styre. Hedgefondet administrerende selskap nominert tre personer for valg til ADPs styre, inkludert Bill Ackman selv.

For sin del synes ADP ikke for ivrig etter å åpne opp gulvet for å gå videre med kandidater. Selskapet reagerte på Bill Ackman i et brev som skjedde til hedgefondets dårlige resultat, og skrev: "Siden Carlos Rodriguez ble administrerende direktør for nesten seks år siden, har ADPs totale aksjonæravkastning på 202% overkant av S & P 500 TSR på 128% og er mange multipler av Pershing's TSR på 29%. "

Rodriguez har siden dukket opp på CNBC, der han kalte Ackman både en "bruktbilsalg" og en "bortskjemt brat" for å be om mer tid til å nominere styremedlemmer til valg til ADPs styre. Den 21. august avviste ADP Ackmans styremedlemmer. Aksjonærene bør være klare for en stygg kamp i postkassene, da begge parter vil sannsynligvis sende flere proxyer for å legge til grunn for hvorfor aksjonærer skal støtte deres nominasjoner.

Ackman står overfor en oppoverbakke kamp på ADP. Tross alt handler virksomheten til nesten 27 ganger inntjening, en premieverdi til gjennomsnittlig S & P 500 komponent, som handler til 23 ganger inntjening. Å ha avkastning på egenkapitalen over 40% i det siste året (og over 20% i hver enkelt av de siste 10 årene), er ADP eksepsjonelt lønnsomt.

Selvfølgelig er Ackmans argument at ADPs ytelse kunne bli bedre. ADPs før skattemargin er flatlinert til rundt 20%. Ackman sa at ADP kunne tjene så mye som $ 8, 70 per aksje i 2022, opp fra $ 3, 70 i 2017, hvorav hovedparten av økningen ($ 3, 15) vil komme fra marginutvidelsen.

Ackman Construction Inc.

Pershing Square er 13F viser at den eier mer av eiendomsutvikleren Howard Hughes Corporation, men det er mer teknisk enn en økt posisjon. Selv om innsatsen viste seg å øke kvartalet basert på Pershing Squares 13F, ser det ikke ut som om det var en grunnleggende endring i Pershings beholdninger.

En SC 13D / A-filing viser at Pershing Square eier omtrent 1, 1 millioner flere aksjer i Howard Hughes Corporation. Det er fordi det byttet warrants, som ikke var rapportert i tidligere 13Fs, for vanlig aksje, som rapporteres i Pershing's 13F.

Ackman slo Howard Hughes på en hedgefondskonferanse tidligere i år. Siden Ackman er den største eieren av selskapet og styrets leder, antar jeg at det ikke er så overraskende at han liker det han ser i et selskap hvor han har en førstehåndsvisning. (Det er litt rart å kaste et selskap hvor du fungerer som styrets leder, tror du ikke?)

Ackman's cookie krukker

Pershing Square dyppet inn i Mondelez-kokkene igjen i andre kvartal, og slashing sine vanlige aksjer med 5, 4 millioner aksjer. 13F-arkiveringen viser at det holdt rundt 14, 5 millioner aksjer ved utgangen av andre kvartal.

Mondelez har i stor grad vært døde penger for Bill Ackmans Pershing Square-fond. Oreo-produsenten dukket opp først i firmaets tredje kvartal 2015 13F, hvoretter Mondelez-aksjene har gått opp og ned, men for det meste til høyre.

Pershing har skrevet positivt om Mondelez, selv om det fortsetter å dumpe aksjer i selskapet. I et brev til klienter i sitt avsluttede fond tidligere i år skrev Pershing Square følgende:

Mondelez er et av de få store kapselmatselskapene som demonstrerer både marginutvidelse og organisk vekst i topplinjen. Gitt Mondelez innovasjonsrørledning og markedsandeler, forventer vi økologisk salgsvekst i løpet av andre halvår. På lang sikt mener vi at Mondelezs kategorier og geografiske fotavtrykk gir det en betydelig konkurransefortrinn, spesielt i de fremvoksende markedene hvor Mondelez store markedsandeler og robuste ruter til markedet burde drive akselerert vekst.

Mondelez er ikke den eneste cookie-jar lager i Pershing Square portefølje. Fondforvalteren solgte utelukkende av sine Air Products & Chemicals-bedrifter i kvartalet etter å ha lagt ut en lunken oppgave for selskapets lager tidligere i år. Pershing Square påpekte i et brev at selskapets utsiktene i stor grad hviler på sin evne og vilje til å returnere kapital til aksjonærer dersom det ikke finner attraktive investeringsmuligheter.

Pershing foreslått Air Products & Chemicals kunne generere $ 8 milliarder av kontanter som den kunne distribuere til investorer i løpet av de neste tre årene, omtrent lik en fjerdedel av markedsplassen. Men Ackman vil ikke sjekke postkassen sin for store utbytter eller tilbud på sine aksjer. Pershing solgt ut av hver siste andel den eide i andre kvartal.

Innbetalinger på burgere og kaffe

I juli snakket ryktene om at Pershing Square hyret en investeringsbank for å hjelpe den å avlaste 10 millioner aksjer i Restaurant Brands, et holdingselskap for Burger King og Tim Horton.

På grunn av tidspunktet for det ryktede salget (12. juli), er 13F liten hjelp, da den bare viser Pershing Squares beholdninger per 30. juni. Det er sagt at en nylig SC 13G / A-arkivering bekrefter historien, noe som gjenspeiler at Pershing Square eier 29, 15 millioner aksjer, ned fra 39, 15 millioner aksjer ved utgangen av andre kvartal.

Restaurant Brands har vært en vinner i en bransje fylt med tapere. Holdingselskapet for Burger King og Tim Horton er opp om lag 31% i år, og er lett å overstige nullrenten av en restaurantfokusert børsnotert fond. Gitt selskapets ubetydelige avkastning og det faktum at det er den nest største Pershing-stillingen etter ADP, kan innbetaling være et spørsmål om å styre fondets posisjonsstørrelser.