Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 stykker av gjenoppta råd som alle bør følge

Anonim

Noen ganger vet du at en film ikke vil være veldig bra bare fra å se traileren.

Kanskje vitsene faller flatt, kanskje premissen innebærer at gamle folk trekker en bank heist, eller kanskje involverte stjernene slår av umiddelbare advarsler i hjernen din. Uansett årsak, bare å se traileren, kan du vite om det er en du betaler for å se på teater, en film å se hjemme eller en film du ikke ville se om premieren ble holdt i stuen din.

Vurder din CV trailer for din karriere. Det tjener som din introduksjon til ansattschefen, eller den personen som til slutt bestemmer om du gjør det gjennom intervjuetrinnene. Gjør alt riktig, og det garanterer ikke suksess, men trekk CV-en som svarer til å parre Pauly Shore og Rebel Wilson som kompiskriminell, og du vil sannsynligvis begrense potensialet ditt.

1. Få bransjespesifikk hjelp

Det er yrker, som utdanning, hvor CV har spesifikke formater. I noen felt, for eksempel, er det akseptabelt å gruppere tidligere jobber etter type, ikke rekkefølgen der du holdt dem. I andre trenger du ikke bare å gå i kalenderordre, du må også forklare eventuelle hull i arbeidshistorie.

Det er alltid smart å ha noen som jobber på det feltet du søker jobber i, gå over ditt CV. Det er sant selv om du har jobbet i feltet, men har ikke vært på markedet for en stund. Noen ganger endres standarder, og hvis du ikke leter etter arbeid, er det ingen grunn til at du vil vite hva den nye vanlige er.

2. Har ikke bare ett CV

Akkurat som du burde endre ditt følgebrev for hver jobb du søker om, bør du tilpasse ditt CV. I noen tilfeller bør du gjøre endringer basert på de forskjellige jobbene du søker om. I andre er det viktig å lage tweaks basert på hva som er oppført i jobbannonsen. For eksempel, mange mennesker ikke lenger liste standard datamaskin ferdigheter, som å vite hvordan du bruker Word eller Excel på deres CV. Men hvis annonsen spesifikt ber om den kunnskapen, bør du gjøre det klart at du besitter det.

3. Vær profesjonell

Du vil sannsynligvis bli overrasket over hvor mange folk blåser sin sjanse til å få et intervju ved å ha noe helt uprofesjonelt på deres CV. Det vanligste eksempelet på dette kan være å ha en e-post som kan være morsom for sine venner, men ikke så bra for den som ansetter.

Hvis din personlige e-post er, bør den e-posten ikke være den du bruker på CV-en din. Hold deg til en variant av fornavn og etternavn, med høyst et tall (ikke et risque tall) som modifiserer det.

Det samme råd gjelder for hele ditt CV. Igjen, kan du være stolt av å vinne brorskapskonkurransen eller bli stemt "mest sannsynlig å ende opp i fengsel", men det er anerkjennelser som er best bevart av ditt CV.

4. Unngå å fortelle folk du ikke vil ha jobben

Generelt sett å sette et mål på et CV er en dårlig ide, men hvis det er vanlig praksis i feltet du leter etter arbeid i, vær forsiktig. Hvis du søker om en oppføringsnivåposisjon, er det OK å si at du "håper å få foten i døren for å lære bransjen." Det er ikke OK å bekjenne at dine håp og drømmer ligger helt annet.

5. Ikke lyv

Det var en tid før internett da det var minst noe vanskelig for bedrifter å verifisere hva CVene hevdet. Nå kan selv en enkel sosial mediesøk eksponere noen løgner, selv små, du legger på ditt CV.

I den nåværende, vil det ikke bli noe-som-hemmelig-leve oppdaget. Selv små deceptions som å hevde at du var en leder i en jobb hvor du aldri steg forbi assistentleder løper risikoen for å bli funnet ut. Kanskje du opptrådte som leder og kanskje du fortjente tittelen, men hvis du ikke hadde det, ikke hev det på din CV fordi du nesten vil bli fanget.