Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5-Minute Guide om hvordan å investere i Marijuana Aksjer

Anonim

For de som lurer på hvordan man kan tjene på den nesten $ 10 milliarder marihuana-virksomheten, er et fint sted å se, børsen. Selv på dette tidlige stadiet av cannabisindustrien er det allerede flere selskaper i sektoren som står på våre markeder, og aksjene deres kan kjøpes like enkelt som de tradisjonelle foretakene.

Som med mange klasser av aksjer, er det ganske mye variasjon i potrelaterte aksjer. Her er en rask lesning på en håndfull handel med marihuana som du kan kjøpe i øyeblikket.

Åh. Canada!

Den første gruppen av marihuana-aksjer består av produsentene / leverandørene. Dette er ikke overraskende, gitt at den juridiske potten er i sin barndom; I likhet med mange tidligstadieindustrier, er lukefelt befolket av enheter som direkte gir det gode.

Dette er en blomstrende virksomhet i Canada, som legaliserte medisinsk marihuana i hele landet i 2001. I tillegg er den føderale regjeringen (teoretisk) bare noen måneder unna lovliggjøring av rekreasjonsbruk på landsdekkende nivå. Dette var opprinnelig slated å finne sted i juli; Regjeringen annonserte nylig at det ville skje litt senere enn planlagt.

Flere bedrifter har sprouted opp for å håndtere tilbudet, og en håndfull av disse er på børsen. Den største når det gjelder markedsverdi er Canopy Growth, som har ekspandert raskt på grunn av ikke liten del til strategiske oppkjøp. Flere av disse har vært av peer-selskaper i utlandet, da Canopy Growth har en lisens fra den kanadiske regjeringen for å eksportere noe av sitt produkt.

Canopy Growths siste kvartalsinntekter var 21, 7 millioner kanadiske dollar (17, 0 millioner dollar), noe som var mer enn det dobbelte selskapet gjorde i samme periode året før. Det var også en ny kvartalsvis rekord.

Selskapet har blitt fremtredende nok til å tiltrekke seg en dyppostet partner, nemlig åndskonglomerat Constellation Brands, som kjøpte nesten 10% eierandel i det i fjor.

Lining opp bak Canopy Growth er medleverandører Aphria, Aurora Cannabis og MedReleaf . Alle tre har sett topplinjevekst takket være ekspansjon, selv om lønnsomheten har vært flekkete.

Grønn medisin

Cannabinoider, kjemiske forbindelser i marihuana, ser ut til å ha medisinske egenskaper. Så det er ingen overraskelse at en rekke bioteknologiske selskaper utvikler behandlinger som bruker dem.

Lederen av dette gjengen er GW Pharmaceuticals

(NASDAQ: GWPH)

. Basert i Storbritannia er GW Pharma i stor grad et bioteknologi i utviklingsstadiet. Det ene produktet det har på hyller er Sativex, en spraymedikament som behandler spasticitet hos pasienter som lider av multippel sklerose. GW Pharma har mottatt godkjenning på 30 markeder for stoffet (USA er imidlertid ikke blant dem).

Et legemiddel som er i gang, Epidiolex, er lovende. Kliniske studier viser at stoffet har potensial til å bekjempe to typer epilepsi i barndommen. Og i mars mottok selskapet den gode nyheten at US Patent and Trademark Office (USPTO) ga melding om tillatelse på fem av selskapets Epidiolex-patenter. I mellomtiden har FDA satt 27. juni som datoen da det vil herske om godkjenning av stoffet for det amerikanske markedet.

GW Pharmas lager har vært litt av en såsag, men det har potensial til å skyte opp hvis Epidiolex oppfyller sitt løfte.

Andre bioteknologier som konsentrerer seg utelukkende eller delvis på kjemiske kjemiske baserte behandlinger, er Zynerba Pharmaceuticals, Axim Biotechnologies, Corbus Pharmaceuticals Holdings, Arena Pharmaceuticals

(NASDAQ: ARNA)

, Cara Therapeutics, og Insys Therapeutics

(NASDAQ: Insy)

.

Plukker, spader og midler

Den tredje, og minste, kategorien av pottebeholdere er variert nok til å merke "diverse". Den ledende aksjen i denne lille gripeposen er Scotts Miracle-Gro

(NYSE: SMG)

, veteranleverandøren av plen og hagepleieprodukter.

Scotts Miracle-Gro er rullet opp med marihuana-aksjer, ikke bare fordi varene hjelper planten til å vokse bedre. Selskapet eier også Hawthorne Gardening, en samling merker som betjener markedet for hydroponics (voksende planter i vann, en klassisk metode for pottkultivering).

Datterselskapet, som har blitt fettet ved oppkjøp, hadde en økning på 20% i omsetningen i morselskapets første kvartal, selv om det organiske salget gikk ned. Scotts Miracle-Gro er fortsatt bullish på Hawthorne, karakteriserer sin organiske salg nedgang som "midlertidig."

Utenfor Scotts Miracle-Gro, Medical Marijuana, Inc. er i hovedsak en samling av marihuana-relaterte eiendeler. Disse er både offentlig omsatt (Axim Biotechnologies) og ikke (distributør HempMeds).

Endelig går Canada-baserte Cronos Group også med ruten for innkjøp av eiendeler, eier to små bedrifter direkte, og holder en strategisk eierandel i en annen. Alle tre er produsenter og selgere.

Pot boom ... eller byste?

Den store hemmeligheten å investere i et hvilket som helst aspekt av marijuana-virksomheten er stoffets juridiske status. I USA, selv om marijuana har blitt legalisert for rekreasjonsbruk i åtte stater, og for medisinske formål i 28, er det fortsatt teknisk ulovlig på føderalt nivå. Attorney General Jeff Sessions har antydet at han vil bli tøffere på pott, selv om dette ikke ser ut til å ha mye populær eller politisk støtte.

Og som tidligere nevnt, selv om Canada har til hensikt å gå hele rekreasjonsruten, er marihuana fortsatt ikke lovlig der for dette formålet.

Potensielle investorer i sektoren må bære disse juridiske punktene fullt ut og innse at noen marijuana-aksjer har en høyere grad av risiko enn mange andre typer selskaper de kan kjøpe inn.