Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 lederskapslærdier fra eksepsjonelt vellykkede administrerende direktører

Anonim

"Ledelse er kapasiteten til å oversette visjon til virkeligheten, " ifølge sen forsker og forfatter Warren Bennis.

Det er en ganske god definisjon av lederskap, men det er ikke lett å oppnå. Men administrerende direktørene i Celgene

(NASDAQ: CELG)

, Cognizant Technology Solutions

(NASDAQ: CTSH)

, General Electric

(NYSE: GE)

, MasterCard

(NYSE: MA)

, og Texas Instruments

(NASDAQ: TXN)

har klart å oppnå denne oversettelsen veldig bra.

Du trenger ikke å drive en stor bedrift for å dra nytte av opplevelsen og visdommen til lederne til disse fremragende selskapene. Her er fem ledertimer fra disse eksepsjonelt vellykkede administrerende direktørene som gjelder for ledere av organisasjoner av alle størrelser.

Celgene CEO Mark Alles: Tenk som Marines

Mark Alles ble utnevnt til administrerende direktør for raskt voksende bioteknologi Celgene i mars 2016. Før han tok roret, tjente Alles som president og COO i selskapet. Han ble med i Celgene i 2004.

Alles sier noen av de viktigste lederlærdommene han lærte, kom fra sin tid som offiser i US Marine Corps. I et intervju i fjor med Life Science Leader sa Alles at "ideen om at du må være fokusert på å utvikle og etablere de beste menneskene på alle nivåer i organisasjonen, er noe jeg lærte veldig tidlig som en Marine."

Celgene ser ut som å ha tidligere marinesoldater i topplasseringen. Alles forgjenger som administrerende direktør, Bob Hugin, har også tjent i Marine Corps. Det gjorde også Hugins forgjenger, John Jackson. Marines kjerneprinsipp for å utvikle mennesker på alle nivåer i organisasjonen ser ut til å ha betalt for Celgene. Den er rangert som den beste store bioteknologiske aksjen de siste fem årene.

Cognizant CEO Francisco D'Souza: Forstå forandring og flytte raskt

Francisco D'Souza var en av grunnleggerne til et vellykket internasjonalt konsulentfirma Cognizant. Hans tjeneste med selskapet dateres til 1994, da det fortsatt var en del av Dun & Bradstreet .

I D'Souza er nøkkelen til effektiv ledelse i å forstå forandring og bevege seg raskt. Han mener at ledelsen er "om å raskt forstå konteksten, ha mot til å sette en retning basert på den forståelsen av konteksten, og deretter bygge et lag og inspirere det laget til å følge og forfølge den retningen." D'Souza mener den beste måten å oppnå dette på er å stole på og styrke staben på forsiden, fordi de vanligvis er de som skal hente på forandring i de tidligste stadiene.

Denne rask vurdering og respons på endring har vært nøkkelen til Cognizants vekst. Selskapet har tilpasset seg som signifikante teknologibryt skete de siste to tiårene. Cognizant skifter nå raskt til den siste endringen ved å fokusere på digitale tjenester og løsninger.

General Electric CEO Jeff Immelt: Vær en copycat

Jeff Immelt overtok topplasseringen hos General Electric fra en forretningslegende, Jack Welch, i 2001. Siden da har Barron fått navnet Immelt en av verdens beste konsernsjef tre ganger.

GE er kjent for sitt ledelsesutdanningsprogram. Imidlertid har Immelt uttalt at han er "paranoid" om å sørge for at selskapets lederutvikling ikke faller bak. Som et resultat, har han ført GE til å se utenfor firmaet nå og da for å se hva andre gjør. Med andre ord, Immels tilnærming er å være en copycat. Han er ikke så kresen om hvem GE kopierer, enten, citerer US Military Academy og til og med Kommunistpartiet School i Beijing som kilder til ideer.

Dette copycat-prinsippet gjelder ikke bare for å utvikle ledere i selskapet. GE er ikke motvillig til å etterligne andre i sin virksomhet. For eksempel har selskapet hoppet inn i 3D-utskrift for å redusere kostnadene og til og med gjort et par 3D-oppkjøp i fjor.

MasterCard CEO Ajay Banga: Har en følelse av haster

Ajay Banga har tjent som MasterCards administrerende direktør siden 2010. Banga kom til kredittkortbetalingsselskapet det forrige året etter en 13-årig stint hos Citigroup .

En alumnus fra det indiske instituttet i Ahmedabad (IIM-A), den øverste handelshøyskolen i India, hadde Banga en mulighet til å snakke om lederskap til skolens utdannede i 2015. Hans øverste råd om lederskap var dette: Ha en følelse av haster. Banga sa at verden beveger seg for fort for at noen leder skal utsette seg.

MasterCard praktiserer hva Banga preker. Selskapet har rullet ut buntede tjenester som gjør det mulig å konkurrere effektivt på markedet. MasterCard har også gjort strategiske oppkjøp for å raskt tilpasse seg skiftende teknologi, inkludert kjøp av NuData Security for sin passive biometrisk programvare som kan oppdage om en bruker er autorisert av hvor raskt han eller hun skriver et passord eller har en smarttelefon.

Texas Instruments CEO Rich Templeton: Gi tilbake

Rich Templeton ble administrerende direktør i Texas Instruments i 2004. Han ble med i teknologibedriften i 1980, rett utenfor college. Institutional Investor har navngitt ham blant de topprangerte halvlederpresidentene flere ganger.

Da Templeton snakket til kandidater ved University of Texas i Austin, var hans avskjedende visdomsord "ikke vær redd for å gi tilbake." Hans betydning er anvendelig på flere måter. Den ene er ved å hjelpe andre å lykkes, akkurat som andre har hjulpet deg med å nå dine mål. En annen er å gi tilbake til samfunnet, noe som Templeton gjør i Texas.

Templeton søker også hans råd til kandidatene i sammenheng med å gi tilbake til organisasjonen der du jobber. Han sier mye av sin energi går til å forlate TI sterkere enn det var da han ble administrerende direktør. Det ser ut til at Templeton har oppnådd sitt mål: TIs aksjekurs har mer enn tredoblet siden han tok roret.