Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 viktige høydepunkter fra Delta Air Lines, Inc.s Q1 Earnings Call

Anonim

De siste to årene, Delta Air Lines

(NYSE: DAL)

har blitt repetert gjentatte ganger i sine forsøk på å gå tilbake til enhetsinntektsveksten. Dette har forhindret selskapet i å motvirke de siste økningen i drivstoff- og lønnskostnader, noe som forårsaker litt margarosjon.

Faktisk, Delta rapporterte en kraftig nedgang i lønnsomheten i Q1-resultatutgivelsen i forrige uke. Men ledelsen er fortsatt trygg på at transportørens inntekter og inntjening vil komme seg snart. Her er fem viktige punkter som Delta-ledere gjorde på selskapets siste inntjeningsanrop for å støtte deres påstand om at resultatene er i ferd med å forbedre seg.

Enhetsinntektene kommer endelig tilbake på sporet

... [W] Jeg føler meg trygg på at vi har slått hjørnet på positiv RASM, og vi vil fortsette å være konservative med våre kapasitetsnivåer for å bidra til å fastholde enhetens inntektsutvikling. ... Våre enhetsinntekter vil øke i 1% til 3% for kvartalet, noe som er 0, 5 poeng lavere enn våre forventninger var i forrige uke før stormen i Atlanta.
- Delta President Glen Hauenstein

Delta gikk inn i første kvartal og forventer at enhetens omsetning øker med 0% -2%. Imidlertid forbedret enhetens omsetningsmiljø et lavere enn forventet tempo i kvartalet. Dette førte til at passasjerinntektene pr. Ledig setemiljø (PRASM) gikk ned 0, 5% i 1. kvartal.

Etterspørselsutviklingene har imidlertid forbedret seg nylig. Ser du ut de neste månedene, er prisene for forhåndsbestillinger betydelig høyere enn året før. Videre, mens de siste øyeblikkene ikke har kommet seg tilbake til høyene i begynnelsen av 2015, har de imidlertid blitt bedre det siste året.

Som et resultat har Delta forutsatt at PRASM vil øke 1% -3% året over året i andre kvartal. Enhetsinntektsveksten ville vært enda sterkere, men for en rekke sterke stormer som alvorlig forstyrret driften i Atlanta (Delta største kub) tidligere denne måneden.

Tid til å gå tilbake til profittveksten

For tilbake halvdel av året, mens drivstoffprisene klatrer, øker våre CASM-økninger, og vår RASM-bane blir bedre. Så vi fortsetter å forvente at våre marginer skal utvides i forhold til året før på en normalisert basis.
- Delta CFO Paul Jacobson

Delta prosjekter at den beskjeden enhetens inntektsvekst vil være nok til å øke fortjenesten igjen i andre kvartal. Mens ikke-brenselkostnader forventes å stige betydelig, vil dette bli kompensert av en nedgang i brenselkostnadene over hele året. (Delta har opplevd store sikringstap i årets forrige periode.)

Når vi ser videre fremover, vil drivstoffet bli et år tilbake i løpet av andre halvdel av 2017. Imidlertid vil ikke-brenselkostnadveksten forsinke dramatisk, og ytterligere enhedsinntektsgevinster skal gjøre det mulig for Delta å fortsette å utvide sin fortjenestemargin.

Internasjonal overkapasitet er fortsatt et problem

Ja, vi fortsetter å se overflødig kapasitet i brede kropper som vi ser fremtiden for bransjen som helhet. Vi fortsetter å se internt om hva det betyr for Delta ... og du kan forutse noen reduksjoner, tror jeg, bredt over de neste mange årene.
- Delta CEO Ed Bastian

Overkapasitet i internasjonale markeder representerer den største trusselen mot Deltas enhetens inntekter og lønnsomhet fremover. Den raske veksten av billige transatlantiske luftfartsselskaper kan vise seg å være særlig problematisk, da det kunne gi en priskrig i det som tradisjonelt har vært et svært lukrativt marked.

Som et resultat, vil Delta være svært forsiktig med sin internasjonale kapasitet. Akkurat nå er det planlagt å motta 24 nye widebody-fly mellom 2017 og 2019, med 28 flere som kommer i påfølgende år. Delta kan imidlertid utsette eller avbestille noen av disse ordrene for å redusere sin internasjonale kapasitetsvekst.

Aeromexico joint venture er i ferd med å begynne

Mandag mottok vi DOT-godkjenning for å implementere JV med Aeromexico. Vi gleder oss til enda dypere samarbeid og kjører inkrementell verdi for kunder og aksjonærer gjennom dette innovative partnerskapet.
- Glen Hauenstein

Fellesforetak er et annet verktøy som Delta bruker liberalt til å styrke lønnsomheten i internasjonale markeder. Senere denne måneden vil det lansere et nytt joint venture med Aeromexico for flyreiser mellom USA og Mexico. Delta har også nylig annonsert planer om å danne et joint venture med Korean Air for flyreiser til Asia.

Disse joint ventures tillater Delta å koordinere på planer og priser med sine partnere. Dette låser typisk flere sammenkoblede reiseruter, spesielt mellom mindre destinasjoner, vekst i kjøreenhetens inntekt.

Delta's raffinaderi er tilbake til å produsere fortjeneste

Raffinaderiet oppnådde et resultat på 44 millioner dollar i kvartalet ... senket vår all-in jet fuel pris med $ 0, 05 i mars-kvartalet alene. Og vi fortsetter å forvente at raffineriet vil bidra med 100 millioner dollar for året i lavere drivstoffpriser.
- Paul Jacobson

Mens drivstoffprisene vil være en kostnadsspenn for Delta Air Lines i løpet av 2017, får selskapet lindring på en front: raffinaderier. Delta er unikt blant amerikanske flyselskaper ved at det kjøpte et oljeraffinaderi for fem år siden som en del av strategien for drivstoffsikring. Denne uvanlige bevegelsen har produsert blandede resultater.

Delta's raffinaderi oppnådde et sterkt overskudd på 290 millioner dollar i 2015, men det svingte til et tap på $ 125 millioner i fjor på grunn av tøffe industriforhold. Det flyttet imidlertid tilbake til det svarte kvartalet, og ga et resultat på 44 millioner dollar. For hele året forventer Delta at raffineriet skal tjene rundt $ 100 millioner, og redusere transportørens "all-in" brenselkostnader.