Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

5 Ofte stilte spørsmål om personvern

Anonim

Sosial sikkerhet tjener som en viktig inntektskilde for utallige seniorer, men det er mye mysterium rundt programmet. Her er noen av spørsmålene du vanligvis hører om Social Security, slik at du kan få fakta dine rett.

1. Når kan jeg registrere for fordeler?

Kvalifiserte pensjonister kan begynne å samle sosial sikkerhet så tidlig som 62 år. Men det betyr ikke at 62 er den beste alderen for å begynne å ta fordeler. Det er fordi hvis du sender inn, vil betalingene du har rett til, bli redusert permanent. På den annen side, hvis du venter til du når full pensjonsalder for å registrere for fordeler, får du samlet opp hele beløpet du er kvalifisert for basert på inntektsfortegnelsen. Du kan konsultere følgende tabell for å se når du når full pensjonsalder:

Hvis du var født i:

Din full pensjonsalder er:

1943-1954

66

1955

66 og 2 måneder

1956

66 og 4 måneder

1957

66 og 6 måneder

1958

66 og 8 måneder

1959

66 og 10 måneder

1960

67

Husk at du ikke trenger å ta fordeler når du oppnår full pensjonsalder. Faktisk, hvis du holder deg til 70 år, får du en 8% økning for hvert år du forsinker. Og selv om du teknisk sett ikke trenger å arkivere fordeler på 70 år, er det virkelig ingen grunn til ikke.

2. Hvor mye inntekt vil Social Security gi?

Dine trygdeordninger er basert på de høyeste 35 års inntektene dine. Men som vi nettopp har lært, vil alderen der du først hevder dem avgjøre om de skal gå opp, gå ned eller forblir det samme. Du kan bruke Social Security Administration pensjons estimator for å få en følelse av hvor mye inntekt du kan se på. Når det er sagt, bør du også vite at gjennomsnittlig mottaker i dag samler inn rundt $ 1, 360 i måneden, eller $ 16, 320 per år, i fordeler.

3. Kan jeg leve av Social Security alene?

Dette er en enkel en: absolutt ikke. For inneværende år er den maksimale månedlige utbetalingen ved utbetaling av kollektiv sikkerhet ved full pensjonsalder $ 2, 687 per måned. Selv om vi faktoriserer fire års forsinket pensjonskreditt i blandingen (som betyr at du var kvalifisert for maksimal nytte, men holdt av før 70 år), vil dine månedlige innbetalinger fortsatt være på 3, 538 dollar. Dette betyr at du i beste fall ser på 42, 456 dollar i året i inntekt. Men hvis vi går tilbake til gjennomsnittet, blir dette nummeret mye lavere på $ 16, 320.

En ting å huske på om sosial sikkerhet er at den bare er designet for å erstatte ca 40% av den typiske arbeidstakerens førtidspensjon. De fleste mennesker trenger imidlertid mer som 70% til 80% av deres tidligere inntjening (noen ganger mer) for å betale regningene i pensjon, og derfor er det viktig å spare selvstendig og bruke disse fordelene som et supplement.

4. Skal jeg betale skatt på fordelene mine?

Dessverre er inntektene for trygdeordninger ikke unntatt fra skatt. Mens lavinntjenere vanligvis får til å holde sine betalinger i sin helhet, kan de med moderat inntekt forvente å møte noen avgifter på føderalt nivå.

For å finne ut om fordelene dine blir skattlagt, må du beregne din foreløpige inntekt. Denne tallet er oppnådd ved å ta bruttoinntekten din (inkludert skattefri inntekt du samler, for eksempel kommunal obligasjonsrente) og legge til i 50% av dine trygdeordninger. Deretter kan du, basert på det nummeret, bruke følgende tabell for å se om fordelene dine vil ta et skattemessig treff:

Skatt arkiveringsstatus

Foreløpig inntekt

Beskatning av sosial sikkerhet

Enkelt eller husstandshode

Mindre enn $ 25.000

0%

$ 25, 000 $ 34, 000

Opp til 50%

Mer enn $ 34.000

Opptil 85%

Felles filers

Mindre enn $ 32.000

0%

$ 32, 000- $ 44000

Opp til 50%

Mer enn $ 44.000

Opptil 85%

I tillegg til føderale skatter på fordelene dine, bør du vite at det er 13 stater som beskatter sosial sikkerhet i varierende grad. Den listen lyder som følger:

 • Colorado
 • Connecticut
 • Kansas
 • Minnesota
 • Missouri
 • Montana
 • Nebraska
 • New Mexico
 • Norddakota
 • Rhode Island
 • Utah
 • Vermont
 • vest.virginia

Vær imidlertid oppmerksom på at de fleste av disse statene tilbyr noen form for fritak der du ikke betaler skatt hvis inntektene dine er lave til moderate. Bare Minnesota, North Dakota, Vermont og West Virginia tilbyr ingen fritak overhodet.

5. Vil sosial sikkerhet gå i stykker før jeg går på pensjon?

Du har kanskje hørt et rykt om at Social Security går konkurs, så her er scoop: Selv om programmet ikke er i god form, blir det heller ikke tom for penger snart. Problemet med sosial sikkerhet er at det i de kommende årene forventes å utbetale mer fordeler enn det som skal samles inn i skatter. Nå har programmet et tillitsfond som det kan trykke når det står overfor denne typen mangel, men basert på de siste projeksjonene, kom 2034, vil tillitskassen gå tom for penger.

Men det betyr ikke at du ikke ser noen fordeler hvis du går på pensjon forbi den datoen. Husk at sosial sikkerhet vil fortsette å pålegge skatt på arbeidstakere, så akkurat nå ser det verste fall ut som en 23% reduksjon i planlagte ytelser. Med andre ord, hvis du ellers hadde rett til $ 2000 i måneden, ville du bare samle inn $ 1, 540 i stedet.

Er den situasjonen ideell? Nei selvfølgelig ikke. Men det er langt bedre enn å få ingenting. Vær også oppmerksom på at kongressen fortsatt har ti og et halvt å gå inn og løse dette problemet, så det er ikke nødvendig å gi opp på trygdeordninger enda.

Å bli utdannet om sosial sikkerhet vil hjelpe deg med å pensjonere seg mer trygt. Det lønner seg å lese om hvordan Social Security fungerer og lære å få mest mulig ut av fordelene dine, uansett når du forventer å begynne å samle dem.