Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

4 måter Lululemon Athletica slo den ut av parken sist kvartal

Anonim

Aksjer av lululemon athletica

(NASDAQ: LULU)

hoppet om lag 15% dagen etter selskapets finanspolitiske fjerde kvartal inntjeningsrapport, som viste fortsatt momentum gjennom feriesesongen kvartalet slutter i begynnelsen av februar. Lululemon blåste forbi ledelsens allerede høye forventninger, med en inntekt på $ 1, 2 milliarder, en økning på 26% året over. Justert inntjening per aksje nådde $ 1, 83, noe som representerte en vekst på 38% året før.

Det er klart basert på aksjens ettertjeningsspike at markedsaktørene har en vanskelig tid å holde tritt med Lululemons vekst. Vi ser på fire spesifikke områder som har investorer begeistret for fremtiden.

1. Marginene utvider fortsatt

Hvis det er en finansiell metrisk som taler til hvor godt Lululemon utfører, er det fortsatt forbedring i marginer. Bruttomarginen slo 57, 3% i fjerde kvartal, opp fra 56, 2% i kvartalet. Dette setter selskapet godt i forkant for tidsplanen for å nå målet om en bruttoavgift på 55% innen 2020. Den siste oppgangen ble drevet av lavere enhetskostnader og høyere fullpris-salg gjennom, noe som førte til høyere produktmargin totalt.

Lavere produktkostnader og robust etterspørsel, sammen med en sterk e-handelsvekst på 37% i fjerde kvartal, skaper det perfekte scenariet for Lululemon å forbedre marginer og levere imponerende vekstrater på bunnlinjen.

Dessuten ser ledelsen fortsatt plass til ytterligere marginutvidelser, hovedsakelig fra digital vekst og løpende forbedringer av forsyningskjeden og infrastrukturen. Selskapets veiledning krever en moderat bedring i bruttomarginen på kort sikt. Dette er bemerkelsesverdig som det kommer på toppen av de allerede sterke marginene oppnådd i fjor.

2. Menns vekst tar av

Selvfølgelig fortsetter veksthistorien i utgangspunktet å fokusere på produktkvalitet og innovasjon. Mennsvirksomheten er mye mindre, men vokser raskere enn kvinners virksomhet. Lululemon citerte høy etterspørsel i bunn for å drive nye gjester til merkevaren, spesielt menn. Samlet salg av sammenlignbare butikk økte med 16% året etter år i fjerde kvartal, drevet av menns sammenlignbare salgsvekst på 28%, noe som var høyere enn kvinners komposisjon på 21% året over.

I fjor lululemon lanserte yttertøy for menn, som solgte veldig bra, og ledelsen mener at yttertøyskategorien kan bli en mye større salgsbidragsyter for selskapet.

Det er fortsatt en enorm mulighet i menns virksomhet, som representerer bare 20% av totalinntektene. COO Stuart Haselden ser på lang sikt en lang bane av vekst i mennekategorien: "Vi tror virkelig at Lululemon kan være et merke med dobbelt kjønn, og at vår menns virksomhet i sidste ende kan være like stor som våre kvinner."

Sjekk ut det siste inntjeningsanropet for lululemon athletica.

3. Internasjonal er en enorm mulighet

Samlet sett vil den viktigste vekstdriveren for selskapet fremover være internasjonal ekspansjon. Ledelsen planlegger å akselerere butikkåpninger, og de fleste av disse butikkene vil bli åpnet på internasjonale markeder, spesielt Asia og Europa.

Både Asia og Europa opplevde en robust omsetningsvekst i fjerde kvartal på henholdsvis 70% og 60% året over, med et økende salg i Europa i kvartalet.

4. Nye vekstmarkeder åpner opp

Endelig rapporterte Lululemon tidlig suksess når de prøvde to nye tjenester, det nye lojalitetsprogrammet og Selfcare. Konsernsjef Calvin McDonald sa: "Vi fortsetter å være begeistret av det potensialet som vårt lojalitetsprogram holder for merkevaren. Vår første medlemmars eneste begivenhet i Edmonton var en stor suksess, og vi er begeistret over det generelle svaret på programmet i dette markedet ."

I tillegg har Lululemon suksess utvide seg i hudpleieprodukter, som deodorant, ansiktsfukter og sjampo. Dette er produkter kundene har krevd fra Lululemon i mange år, og McDonald mener at det er en stor mulighet i dem: "Vi er fortsatt begeistret over Selfcare, gitt det sterke gjestenes svar på våre tester. Vi mener at denne kategorien har stor mulighet for oss og er en naturlig forlengelse for vårt merke. "

Alt dette gir opp til en enorm mulighet for et fortsatt relativt lite sportswear-merke for å bli en av de største merkene i bransjen. Når det gjelder fremtidig inntekts- og lønnsvekst, ser Lululemon ut som en av de beste langsiktige veksthistoriene i detaljhandeln. Det er sannsynligvis hvorfor investorer fortsetter å sende aksjekursen høyere selv med høye forventninger som allerede er bygget inn i aksjens verdsettelse.