Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

4 ting Costco Management ønsker investorer å vite

Anonim

Det er på tide å slutte å tenke at Amazons fortsatte suksess kommer på bekostning av Costco

(NASDAQ: COST)

. Lagerklubben har tydelig vist konsistent at medlemskapet fortsatt er lojalt og at kundene ikke vil flykte kjeden når som helst snart.

Faktisk har Costco i løpet av det siste kvartalet økt nettoomsetningen med 10, 8%, mens salget for de to første kvartalene økte med 12%. Forhandleren økte også sin e-handelssalg med 28, 5% i andre kvartal og ga resultat per aksje (EPS) på

1, 59, en forbedring på over 1, 17 dollar i årets forrige periode.

De er veldig sterke tall som viser at de siste tiltakene rundt leveransen har begynt å lønne seg. De viser også at 2018 vil være mer av det samme, om ikke bedre, for grossistklubben, som fortsetter å øke sitt medlemskap.

Finansdirektør Richard Galanti snakket om medlemskap blant andre emner under selskapets Q2 inntjeningsanrop.

Medlemsinntektene økte

I juni økte Costco sin medlemspris for første gang på over fem år. Det bidro til en årlig gevinst i medlemskapsinntektene i 2. kvartal fra 636 millioner dollar i fjor til 716 millioner dollar i 2018.

Galanti forklarte at ut av den $ 80 millioner økningen, kom rundt 37 millioner dollar fra stigninger i Costcos avgifter. "De fleste av de 37 millioner dollar kommer fra gebyrøkninger sist 1. juni i USA og Canada, " sa Galanti. Resten av $ 80 millioner kom fra nye medlemmer som ble med.

Kundeoppbevaring forbedret

Costco utgjør omtrent 75% av inntektene fra medlemskap. Det gjør kundenes oppbevaring en av sine viktigste beregninger - og selskapet leverte i 2. kvartal.

"Våre fornyelsessatser ble bedre i 2. kvartal til 90, 1% i USA og Canada, opp fra 90% kvart i år, " sier CFO. "Verdensomspennende forbedret til 87, 3% i 2. kvartal, opp 0, 1% fra 87, 2% i 1. kvartal."

Samlet premium-nivå Gold Star-medlemskap økte til 39, 6 millioner, opp fra 39, 3 millioner ved utgangen av kvartalet. Hovedvirksomheten ble liggende flatt på 7, 5 millioner, mens forretningsforbedringer økte fra 3, 2 millioner ved utgangen av første kvartal til 3, 3 millioner ved utgangen av andre kvartal. Totale medlemmer klatret også med 500 000 mellom Q1 og Q2, mens de totale kortholderne var opp til 92, 2 millioner fra 91, 5 millioner 12 uker tidligere.

Utvidelsen vil rampe opp

Lagerklubben åpnet kun en ny plassering i Q2 etter å ha lagt til fem i første kvartal. Det vil legge til to i tredje kvartal, men vil avslutte året med en blomstring.

"Q4 er det store kvartalet, " sa Galanti. "Det er et 16-ukers kvartal, men vi planlegger å åpne netto 15 enheter. 18 åpninger, inkludert 3 relos [flyttinger]."

Digital vokser

Mens Costco for det meste ignorerte sin nettside og apper lenge, har innsatsen i det rommet lønnet seg. E-handelssalget kom inn på $ 1, 5 milliarder i 2. kvartal, en økning på 29% året over. For første halvår har de økt med nesten 34%, og Galanti sa at kjeden vil fortsette å forfine sin innsats.

"Vi fortsetter å bli hjulpet av forbedret medlemsopplevelse med bedre søkekontoer og returprosesser, ettersom jeg har delt noe med det tidligere, " sa han. "I kvartalet var vår trafikk på trafikk og konverteringsfrekvenser og ordrer pent opp i år."

Det handler om folket

Costco har ikke mistet grunnen til Amazon eller noen annen forhandler fordi medlemmene har vist seg lojale. Så lenge selskapet nøye opprettholder forholdet til sine medlemmer, foreslår bevaringsnummerene ovenfor at virksomheten forblir stort sett immun mot hva som helst som gjør konkurrentene sine.

Det er ikke at lagerhuset ikke trenger å utvikle seg. Det har tydeligvis gjort endringer på grunn av at Amazon innrømmet seg på lavprisplassen, men dens base av medlemmer betyr at den kan se på scenen mens den utfolder seg, og deretter reagere nøye på det.