Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

4 grunner er nå en flott tid å kjøpe gull aksjer

Anonim

Aksjemarkedet har vært relativt ustoppelig siden begynnelsen av 2016. Den brede S & P 500 har økt sin verdi med 23% gjennom juli 2017, mens den teknologitunge Nasdaq Composite er en enda mer imponerende 29% i dette spekteret.

Imidlertid har begge indeksene blitt etterlatt i støvet av gullaksjer. VanEck Vectors Gold Miners ETF har økt i verdi med 62% siden begynnelsen av 2016, og dette er faktisk godt av sine høyder over det 19-måneders spekteret. Det kan hende du tror at den siste utkonkurransen av gullbestandene betyr at de nå er verdt å sykle ut av, og at du i stedet bør fokusere på marihuana-aksjer eller kryptokurver som Bitcoin. Men dette har andre ideer.

Jeg tror at gull aksjer kan være like spennende, om ikke mer spennende nå, enn de var tidlig i 2016 da de begynte å rally i stedet for spot gulls store første kvartal. Her er fire viktige grunner til at det nå kan være en flott tid å vurdere å kjøpe gullaksjer.

1. Den amerikanske dollar er på mer enn ett år lav

Den første katalysatoren for gull stirrer investorer i øynene: US Dollar-indeksen er på mer enn et års lav, og en bedre enn toårig lav mot euro. Vanligvis har amerikanske dollar og gull en tendens til å bevege seg i motsatt retning. En styrkende dollar betraktes som et tegn på økonomisk sikkerhet og vekst, mens en fallende dollar kan indikere økende usikkerhet og økonomisk svakhet. Så igjen, øker en sterkere dollar eksporten, mens det nåværende svakere dollarmiljøet er akkurat hva president Trump, som favoriserer et løft i USAs eksport, ønsker å se.

Når dollaren faller, forventes investorene å søke et sted å parkere sine penger som vil bli en bedre "butikk av verdi". Gull er tradisjonelt den tryggeste havsinvesteringen når dollaren faller.

2. Ingenting blir gjort i Washington

For det andre vil du legge merke til at nesten ingenting blir gjort på Capitol Hill, i hvert fall med hensyn til større lovgivning. President Trump og republikanere har jobbet med en Affordable Care Act opphev og erstatte tiltak uten suksess siden tidlig i mars. Ikke bare har nederlaget stanset for GOP siden de har et flertall i begge kongresshusene, men det er behov for helsetjenester reformer (spesielt Medicaid kutt), slik at republikanerne kan passere skattereformer som reduserer individuelle og bedriftens inntektsskattesatser. Uten helseomsorgsreform kan vi vente til 2018 for å se at ekte skattereformer tar form.

Grunnen til at dette er så viktig er at aksjemarkedet og økonomer har regnet med vekstinitiativer skapt av et lavere skattemiljø for å øke BNP-veksten og å fortsette å løfte aksjeverdier høyere. Men hvis ingenting kommer i Washington, kan vekstestimatene bli revidert lavere, og sende investorer til (du gjettet det!) Den tradisjonelle safe-haven-investeringen, gull.

3. Fed fortsetter å gå på eggskjell

Måten Federal Reserve har nærmet seg til den siste runden av pengestramming, er en annen grunn til at gullbeholdningen ser spennende ut. Etter syv år med en rekord lav mål for føderal fond, begynte Fed endelig å heve renten i desember 2015. Likevel har den amerikanske sentralbanken i løpet av litt over et og ett halvt år løftet prisene med bare 100 basispunkter. Historisk sett er dette fortsatt svært lite, og det er ikke gjort mye i veien for å øke avkastningen på rentebærende eiendeler.

Dette siste punktet er spesielt viktig siden mulighetskostnadene har en tendens til å drive investorer inn og ut av gullbeholdningen. Gull selv har ingen avkastning, og derfor kan gullbeholdninger, som noen ganger betaler utbytte, ofte være et mye smartere investeringsvalg enn fysisk gull. Når Fed hever priser, finner du vanligvis at avkastning på CDer og obligasjoner beveger seg høyere. Etter hvert som avkastningen beveger seg høyere, øker muligheten til å eie gull, et ikke-avkastende aktivum, opp. Men så lenge Fed fortsetter å gå på eggskjell og babyer i USAs økonomi, desto mer sannsynlig er det at gullbeholdningen vil holde seg blomstrende i et lavavkastningsmiljø.

4. Gullbestandene er i verdi territorium

Til slutt, men uten tvil det viktigste, ser en rekke gullbeholdninger ut til å være i verdi territorium. Årsaken er enkel: fysisk gull var i et flerårig nedtrend fra topp i 2011 til 2015. Den omtrent $ 850 en unsefalle i spotgullet fra topp til tau innebar en nedgang i investeringer og pågående aktiviteter fra gullgruvearbeidere. Med gullprisene nå mer enn $ 200 av de femårige nedgangene i begynnelsen av 2016, blomstrer gullbeholdningen med betydelig lavere all-in sustaining costs (AISC) og generelt lavere gjeldsnivåer. Vi er vitne til langt mer bærekraftig lønnsomme selskaper, og det er en god ting for langsiktige investorer.

Gullbestandene du bør vurdere å kjøpe

En no-brainer å vurdere å kjøpe er Barrick Gold

(NYSE: GOLD)

, som er blant de største produsentene i verden. Ved utgangen av 2014 dro Barrick rundt over 13 milliarder dollar i gjeld, men ved utgangen av 2018 har øynene satt på å redusere sin gjeldssaldo til bare 5 milliarder dollar. Dette gjøres ved å selge ikke-kjerneverdier, samt gjennom økologisk nedbetaling via positiv kontantstrøm.

På toppen av å ha mindre i veien for rentekostnader og mer økonomisk fleksibilitet, har Barrick også den laveste AISC av alle store gullprodusenter. Det bekreftet sin helårs AISC prognose på $ 720 - $ 770 per unse i sine nylig rapporterte andre kvartalsresultater. Å ha en så lav AISC betyr at Barrick kan tåle en nedgang i gullprisene langt bedre enn sine jevnaldrende.

Mens den fremadrettede P / E på 22 kanskje ikke ser ut som "verdi" i den tradisjonelle verdien av verdier, har kontantstrøm per aksje (CFPS) en tendens til å være et bedre mål på verdien i dette Fools øyne. Tradisjonelt er de fleste gullbestandene verdsatt til 10 ganger deres CFPS. Barrick er verdsatt til 7, 7 ganger 2017s estimerte CFPS, noe som gjør det mulig å stjele på dagens nivå.

Hvis vi vil bruke tradisjonelle verdsettelsesmålinger, Goldcorp

(NYSE: GG)

er gullbeholdningen som kan være verdt å kjøpe. Goldcorp har et PEG-forhold (pris-til-resultat dividert med vekst) på bare 0, 6. For kontekst er noe under 1 vanligvis sett på som "billig". Og sikkert, Wall Street forventer at selskapets helårspsykonsert EPS blir mer enn det dobbelte fra $ 0, 31 i 2016 til $ 0, 70 i 2019, med CFPS som forventes å vokse fra $ 0, 92 til $ 2, 01 over samme tidsramme.

Goldcorps vekst er en funksjon av å forbedre driftseffektiviteten og ekspansjonen på alle de riktige stedene. Selskapet har analysert sine gruver, en for en, for å fjerne $ 250 millioner fra årlige utgifter innen 2018. Goldcorp annonserte i sin kvartalsrapport at den forventer å realisere 200 millioner dollar i årlige besparelser i år, noe som er en stor grunn til at det senket hele året AISC prognose til $ 825 en unse fra $ 850 en unse. Ikke tilfeldigvis har Goldcorp den nest laveste AISC av de store gullprodusentene.

Vi har også vært vitne til Goldcorp fokus på bare de høyeste utbyttene, med Eleonore og Cerro Negro som forventet å være de skinnende stjernene i gjengen som fulgte rampen. Med en robust utviklingsrørledning og lav AISC kunne Goldcorp ha mye oppå.