Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

4 offshore olje aksjer som falt 10% siste måned: 2 ser ut som kjøper nå

Anonim

Hva skjedde

Aksjer i Teekay Corporation

(NYSE: TK)

, Teekay Tankers Ltd.

(NYSE: TNK)

, Noble Corporation

(NYSE: NE)

, og Ensco PLC

(NYSE: ESV)

ferdig siste måned ned mellom 8, 6% og 9, 7% fra hvor de startet. Videre var de alle ned mellom 9, 6% og 13, 5% fra toppene i oktober. Med andre ord, hvis du kjøpte aksjer på noen av disse aksjene i nærheten av toppene i oktober, har du sikkert mistet penger så langt.

Så hva gir? Det interessante er at det ikke var noen viktige nyheter om noen av disse fire selskapene som ble rapportert i oktober.

Og så

Alle fire av disse selskapene er tungt knyttet til oljemarkedene. Teekay og dets hovedbegrensede partnerskap Teekay Tankers driver fartøyer som transporterer og lagrer olje og naturgass og relaterte produkter, mens Noble Corp og Ensco tilbyr offshore boretjenester til oljeproducenter.

Siden oljeprisen begynte å falle i midten av 2016, har det blitt stadig vanskeligere for selskaper som opererer i offshore olje- og gassplaster. For drillers Ensco og Noble Corp. og deres konkurrenter har det vært spesielt vanskelig. Når nedgangen virkelig sparket inn i løpet av 2015, begynte offshore-oljefelt eiere å kaste ut utgifter for utvikling av nye brønner.

Dette har forårsaket en stor mengde forstyrrelser i boresegmentet, med flere store selskaper som har inngått konkurs, og nesten alle andre selskaper har tomgangskontrakter for å redusere utgifter, og en stor del av de eldste boreskipene blir skrapt de siste to årene . Det har også ført til konsolidering, som Enscos anskaffelse av Atwood Oceanics, som ble stengt tidlig i oktober.

For Teekay og Teekay Tankers har effekten vært litt annerledes. Teekay-organisasjonen tilbyr tjenester som er spesifikke for olje- og gassproduksjon offshore - noe som kan være en vekstmulighet, ettersom flere og flere offshoreutvikling vil være i områder uten enkel tilgang til rørledningen. Men det driver også en stor tankerflåte som transporterer hydrokarboner hvor de produseres eller raffineres for å avslutte markeder, og dette er en lavvoksende industri som har lidd av overkapasitet de siste årene.

Hva nå

For offshore boremaskiner Noble Corp og Ensco er det tegn på at det verste av nedgangen kan være over. Som Ensco rapporterte i sin siste inntjening, har antall nye kontraktspriser økt for hver av de fem siste kvartalene, og Ensco har vunnet flere kontrakter enn noen annen offshore-borer.

Noble Corp. la til 800 millioner dollar til sin etterspørsel i tredje kvartal, som det annonserte i begynnelsen av november. Selskapet har klart å holde sin tilbakebetaling på 3, 2 milliarder dollar i hovedsak flatt i år, en bemerkelsesverdig prestasjon, da mange andre borgeres etterspørsel har blitt mindre i løpet av året. Selskapet har også klart å generere positive kontantstrømmer i år, mens konkurrentene har dratt inn i kontanter og gjeld for å finansiere virksomheten.

Med sine aksjekurser fortsatt trading for 21% og 33% av bokført verdi, henholdsvis, Noble Corp og Ensco ser ut som attraktive risiko-belønning investeringer. Begge selskapene har sterke tilbakeslag, har vist seg å være attraktive partnere for produsenter basert på deres siste kontraktspriser, og har solid likviditet for å hjelpe dem med å fortsette å ri nedovergangen. Offshore-investeringer begynner å flyte igjen. Det skal lønne seg i større fortjeneste for Noble og Ensco, og store avkastninger for investorer.

Teekay og Teekay Tankers drives av litt annerledes dynamikk, siden deres virksomhet handler mer om total etterspørsel etter transport og lagring av hydrokarboner over hele verden. Mens det er noen potensielle vekstdrivere, vil en del av utfordringen være at industrien arbeider gjennom et overforbruk av fartøy i visse segmenter. Et annet vil være Teekays evne til å utnytte veksten i andre, for eksempel fartøy som kan avhende, bearbeide og transportere olje og naturgass produsert på eksterne offshore-steder.

Mellom de to segmentene tror jeg det er flere potensielle opplåsninger for å bli låst opp i offshore-boring. Det er fortsatt et av de mest slåttne segmentene av energibransjen, og det er mulig at det ikke vil komme seg fullt ut i et år eller mer. Og adventen av lavpris, rask veksling onshore shale har redusert behovet for offshore utgifter de siste to årene.

Men på det store bildet er offshore olje en av de største og viktigste kildene til olje og gass, og selv om offshore-prosjekter er svært dyre og kan ta mange år å fullføre, er de svært lønnsomme når de kommer online. Det burde bringe penger tilbake til offshore-oppdateringen etter hvert, og når det skjer, kan Ensco og Noble Corp gjøre for utrolig lønnsomme investeringer.