Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3M Åpner 2019 på en unimpressive Note

Anonim

3M selskapets

(NYSE: MMM)

Premium verdsettelse betyr at det egentlig ikke har en stor sikkerhetsmargin dersom det skulle gå galt i 2019. Handel på et nåværende P / E-forhold på 26 ganger inntjening, aksjen er dyrt på absolutt basis, i tillegg til sine jevnaldrende. Dessverre viste selskapets siste fjerde kvartal inntekter ledelsen å senke helårsomsetning og inntjeningsveiledning ved første hinder. La oss se på inntekter og hvordan de påvirker investeringsoppgaven for aksjen.

3M kommandoer en premie verdivurdering

Som nevnt ovenfor ser 3Ms nåværende verdivurdering dyrt ut, og sammenligning av fremtidige verdsettelser til de tilsvarende selskapene viser også at markedet for tiden er villig til å betale en premie for aksjene. På en måte er det forståelig; Tross alt er 3M en Dividend King, som har økt utbyttet i mer enn 50 påfølgende år. Dessuten bruker den store forretningsmodellen - 3M relativt høye beløp (for et industriselskap) på forskning og utvikling for å produsere differensierte produkter med prisingskraft - og omdømme for gjennomføring blir verdsatt av investorer.

Spørsmålet er om premieverdien fortsatt er berettiget eller ikke.

3M kutter veiledning igjen

Selskapet hadde et vanskelig år i 2018. Etter å ha startet prognosen for året med 3% til 5% organisk salgsvekst, kom den endelige figuren på 3, 2% inn i den lave enden av veiledningen. Videre kuttes fjerde kvartal av inntjeningsanropsadministrasjon allerede gjennom hele 2019-veiledningen som den ga nylig i november.

Som du ser nedenfor, reduserte ledelsen den nedre delen av salgsveiledningen, og til og med regner med en negativ innvirkning på $ 0, 10 fra et oppkjøp, ble EPS-veiledning også redusert.

3M Company

Nåværende veiledning

Novemberveiledning

Økologisk salgsvekst

1% -4%

2% -4%

EPS

$ 10.45- $ 10.90 *

$ 10.60- $ 11.05

Årsaken til endringen? Konsernsjef Mike Roman satte det ned til "det har gått sakte i nøkkelendemarkeder med den største effekten fra Kina, bilindustrien og elektronikk."

For å være rettferdig, gitt de økonomiske nyhetene ut av Kina, og hvilke andre selskaper som har sagt om handelsforhold, er det neppe overraskende. Som sådan var 3Ms utsikter trolig mottatt med en følelse av lettelse som betyr noe, ikke mye verre.

Positiver fra kvartalet

Faktisk var det noen positive resultater fra kvartalet. Helsekostsegmentets 4, 8% organiske omsetningsvekst i kvartalet var for eksempel bare andre kvartal i de to siste årene, hvor veksten var innenfor ledelsens forventning om 4% til 6% vekst.

Den organiske vekstraten på 4, 1% i elektronikk og energisegmentet var også en god ytelse under omstendighetene.

Videre var prisutviklingen i kvartalet den sterkeste den har vært i noen år, og gitt at den fulgte volumvekst, antyder det at 3M gjenoppretter prisstyrke - en nøkkelforutsetning i forretningsmodellen.

Var det nok å få 3M til å kjøpe?

Mens det var noe positivt å trekke seg fra fjerde kvartal, ledet ledelsen fremdeles veiledning og snakket om sin bil- og elektronikkendemarkedssvikt i kvartalet.

Videre skal investorene gå gjennom en vanskelig periode som finansdirektør Nick Gangestad forberedte investorer for en relativt svakere vekstperiode i første halvår: "Jeg ville ikke bli overrasket om i første halvår, delvis basert på comps, vi er i den nedre halvdelen av serien, og i andre halvdel av året ligger vi i den øvre halvdelen av serien. " Til referanse snakker han om hele året organisk salgsvekstveiledningsområde på 1% til 4%.

Alt sagt, 3M tok skritt i riktig retning i fjerde kvartal, men selskapets helårsveiledning er fortsatt under press, og dens midtveisforutsetninger ser optimistiske ut. I mellomtiden ser investorene sannsynligvis opp til en periode med svakere vekst mens de håper på en oppgang i andre halvdel. Helt ærlig er det vanskelig å konkludere med at 3M fortjener sin premievurdering akkurat nå, og det er risiko for ulempen.

Sjekk ut det siste 3M inntjeningsanropet.