Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Underdog aksjer vi ser på

Anonim

Enten de historiske historiene om David vs Goliath eller den årlige March Madness basketball turneringen Cinderella løp, elsker alle en flott underdog-historie. GoPro, Inc.

(NASDAQ: GPRO)

, DineEquity, Inc.

(NYSE: DIN)

, og TrueCar, Inc.

(NASDAQ: TRUE)

har alle møtt motgang og befinner seg i et underdog-sted, men her er hvorfor vi ser på historiene deres.

Sats alt eller ingenting

Travis Hoium (GoPro): Alle hater GoPro akkurat nå. Aksjene har mistet over 90% av verdien fra post-IPO-toppen, og etter at karma-dronen bokstavelig talt krasjet på start, kunne selskapet ikke synes å gjøre noe riktig.

Til tross for utfordringene er GoPro fremdeles bransjeleder innen digitale kameraer, og har droner og VR-kameraer til å se frem til i fremtiden. Karma kan ha krasjet da den ble lansert, men det faktum at GoPro lanserte en drone i det hele tatt, er bedre enn noen svært profilerte konkurrenter. Og selskapet vil lære mye for neste generasjons karma nedover linjen.

Det som vil være viktig å se er GoPros VR-produkter, fordi det er her det kan være i stand til å ta en lederposisjon. VR-kameraer begynner å bli vanligere, men GoPro har ikke introdusert et kamera, men det er priset for omfattende vedtak. 2017 kan være året som endres.

Selv om det er lett å se hva GoPro kan gjøre fra et produktsynspunkt, har ledelsen ikke utført på sine muligheter som de har kommet fram. Det må endres, og hvis det gjør det, kan GoPro få et godt utvinning for investorer.

Feil på Applebees

Tim Green (DineEquity): 2016 var et tøft år for restaurantbransjen, og uttrykket "restaurantresesjon" blir kastet rundt ganske mye i disse dager. DineEquity, som driver og franchiserer Applebees og IHOP-merkene, gjør verre enn de fleste. Beholdningen gikk ned i begynnelsen av mars etter en skuffende fjerde kvartalsrapport, med Applebees lidelse en nedgang på 7, 2% i sammenlignbart salg og IHOP som ser sammenlignbare omsetningsfall på 2, 1%.

Aksjer i DineEquity er nå nede på rundt 54% siden toppet i begynnelsen av 2015. Aksjen handler kun 9, 4 ganger selskapets veiledning for 2017 justert fri kontantstrøm, en verdsettelse som gjenspeiler kampene i begge merkene. Applebees er det største problemet, og DineEquity vil gjøre betydelige investeringer i år for å fikse det. Fra å forbedre matkvaliteten til å overhale sin markedsføring, kommer store og nødvendige endringer.

DineEquity er absolutt en risikabel investering, gitt problemene ved sine merker. Men franchise-forretningsmodellen er svært lønnsom, med en driftsmargin på nesten 35% i 2016, og verdsettelsen er pessimistisk, minst sagt. Et utbytte på over 7% er absolutt fristende, men et utbytteskudd i fremtiden er ikke ut av spørsmålet om situasjonen ikke forbedrer seg.

Jeg holder øye med DineEquity. Turnarounds er vanskelige, og det er ingen garanti for at selskapet vil kunne rette skipet. Men aksjen vil sveve om DineEquity trekker den av.

Underdog på rebound

Daniel Miller (TrueCar) : Det er vanskelig å tro at det var litt over et år siden at TrueCar så ut som en komplett dumpsterbrann. Selskapets forhold til nettverket av bilforhandlere var i shambles, og den største forhandlingsgruppen, AutoNation, hadde fullstendig kuttet bånd til selskapet. Driftsresultatet før renter, skatter, avskrivninger og avskrivninger (EBITDA) gikk ned, og grunnleggeren gikk ned mens andre ledere var defekte for andre jobber i et skremmende tempo.

Deretter skjedde noe uventet: Chip Perry overtok som administrerende direktør og begynte umiddelbart å reparere TrueCars forhold til forhandlere via "Dealer Pledge." Det tok tid, men TrueCar rettferdiggjorde forholdet ved å gi mer åpenhet til forhandlerne under salgsprosesser og gjorde sine krav til informasjonsdeling mindre viktig blant annet. Se bare på tilbakegangen i justert EBITDA i løpet av det siste året.

TrueCar har vært i stand til å gjenopplive sin topplinjeinntekter, fortsetter å tauere i årets overgang i nettstedstrafikk, og planlegger å øke konverteringsfrekvensen konstant, noe som vil øke bunnlinjen. Nettet av forhandlere er på rekordhøyt nivå, ettersom flere forhandlere ser verdien i TrueCar og ønsker å bli med. Selskapet har gått langt det siste året, og er tydeligvis i dyktige hender - TrueCar er en underdog på rebound, og 2017 kan ende opp med å bli et rekordår.