Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Top Iron Ore aksjer å kjøpe i 2017

Anonim

Det syntes alltid å være et spørsmål om når, ikke om, prisen på jernprisen ville stanse siden det begynte for mer enn et år siden. Når selv mineselskapene selv var tvilsomme om det kunne tøffe de grunnleggende forholdene i bransjen, ble det et spørsmål om bare å vente på fallet som skulle komme.

Mens det gikk langt lenger enn de fleste som var forventet, da utsikterna for etterspørsel fra Kina var forhøyet, synes det øyeblikkelig å ha endelig kommet. Etter å ha toppet på nesten $ 95 per tørr tonn i slutten av februar, har prisen på jernmalm i Kinas havn Qiangdo falt 10% så langt, og futures for september-levering mistet 15% på en dag og ligger nå 20% under forrige måneds høye.

Selvfølgelig føler jernmalmsgruvearbeiderne seg også, men bare fordi deres aksjekurser har falt, betyr det ikke at det fortsatt er kvalitetsnavn i rommet. Vi tar en titt på Vale

(NYSE: VALE)

, Cliffs Natural Resources

(NYSE: CLF)

, og Mesabi Trust

(NYSE: MSB)

å se hva som skiller dem fra hverandre.

Vale

Vale er verdens største produsent av jernmalm og pellets, og tidligere i år begynte operasjonen på sitt massive, $ 14 milliarder S11D-prosjekt på Carajas i den brasilianske Amazon, som vil gi ytterligere 90 millioner tonn til kapasiteten. Vale forventer at gruven skal bidra til å oppnå produksjon på mellom 400 millioner og 450 millioner tonn per år innen 2020. Enda viktigere, kan prosjektet bidra til å drive Veses bransjeledende lave kostnader enda lavere enn de allerede er, kanskje til og med under 10 dollar per tonn.

Det burde hjelpe bunnlinjen, uansett om prisen på jernmalm faller tilbake til $ 65 per tonn nivå, hvor mange analytikere forventer at det vil avgjøre. Det vil være lønnsomt uansett, selv om en av de andre risikoene Vale-ansikter er den økonomiske ustabiliteten i Brasil, der dens miner er konsentrert. Den brasilianske virkeligheten har vært volatil og ble devaluert i 2015, og det ble 17% i fjor mot amerikanske dollar. Valutaavskrivningene reduserte imidlertid kostnadene og utgiftene med 399 millioner dollar i 2016, samtidig som det gir ikke-kontantgevinst på 4, 2 milliarder kroner på inntjening før skatt.

Vales fremtredende posisjon i bransjen, i tillegg til å ha de laveste kostnadene, de største gruvene og en forbedret gjeldsprofil, oppnådde det 3, 8 milliarder kroner av ikke-kjernevirksomhetssalg i fjor som gikk for å kunne betale noen av sin utestående gjeld - holder den øverst på listen.

Cliffs Natural Resources

Vale kan være den største gruven, men hvis det var ett selskap som hadde mest mulig nytte av prissammenstillingen, var det Cliffs Natural Resources, som økte mer enn 430% i fjor. Men det var ikke bare fordi prisene steg som Cliffs advanced, siden den stigende tidevannet burde ha løftet alle (det gjorde det, bare ikke så nær så mye som på Cliffs). Snarere hadde det å gjøre med forbedringene mineren gjorde til sin egen virksomhet som hjalp den med å slå omtrent alle i sin bransje og ute.

En god del av det hadde å gjøre med å kaste den siste av kullvirksomheten året før, noe som hadde tjent som et drag på sin virksomhet. Det var også en ny forsyningsavtale for å levere ArcelorMittal med jernmalmspellets i 10 år. Avtalen fastsatte minimumsnivået på 7 millioner lange tonn, noe som var høyere enn de samlede minimumsnivåene av avtalene den hadde som gikk ut i desember og januar.

Men investorer bør ikke regne med tresifrede gevinster igjen i år, og aksjene er flate så langt i 2017 (likevel ned 31% fra høyene det ramte forrige måned). Likevel, selv med lavere priser på jernmalm, har Cliffs Natural Resources ikke den samme konkursfaren som omgir den som engang hjemsøkte den, og gruvearbeideren burde være et større, bedre, mer lønnsomt selskap fremover.

Mesabi Trust

Mesabi Trust er det som er kjent som en royalty-tillit og er litt av en tofer, da leietaker / operatør av sine gruveinteresser i Mesabi Iron Range of Minnesota er Northshore Mining, et datterselskap av Cliffs Natural Resources. Mesabi største eierandel er Peters Lease.

Royalty trusts henter sin verdi fra volumet og prisen på varen som produseres i fremtiden basert på de nåværende beviste reserver der den mottar royalties. Utbytte er den viktigste grunnen til at investorene søker investeringer i trusts, kompenserer deg for den relative risikoen som er involvert i dem. De er også designet for å betale ut alle sine kontantstrømmer som utbytte hvert kvartal.

Mesabi, som generelt settes som mindre risikabelt enn andre, betaler et årlig utbytte på $ 0, 64 per aksje som i dag gir 4, 3%. De iboende risikoene i disse tillitene er at de kommer med en utløpsdato, noe som betyr at du kan få brent innkjøp inn for sent eller for lenge.

For Mesabi vil leasen slutte å eksistere 21 år etter dødsfallet til den siste av de 25 personene som ble kalt i Peters Lease. Siden flere av dem bare er på 50-tallet, har det antagelig mange år igjen å operere. Selv den mindre Cloquette Lease slutter ikke til 2040.

På grunn av den unike investeringen som royalty-tilliten gir, utbyttet det betaler, og det lange forventede livet, er Mesabi Trust et interessant spill på jernmalmindustrien.