Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Top Cloud Computing aksjer å kjøpe nå

Anonim

Cloud computing er stor virksomhet. Offentlige skyutgifter forventes å vokse 18% året over til en anslagsvis 260 milliarder dollar i 2017, ifølge markedsundersøkelsesfirma Gartner . Denne veksten forventes å skyve seg til 411 milliarder dollar innen 2020.

Gartner sier at veksten i cloud computing vil bli drevet av "migrering av infrastruktur til skyen og økt etterspørsel fra stadig mer beregningsintensive arbeidsbelastninger (som artificial intelligence [AI], analytics and Internet of Things [IoT])."

Markedsstørrelsen på denne muligheten tiltrekker seg de største navnene innen teknologi. Investorer som ønsker å tjene på denne økende trenden, bør vurdere Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

, Microsoft Corporation

(NASDAQ: MSFT)

, og Alphabet Inc.

(NASDAQ: GOOGL)

(NASDAQ: GOOG)

, de klare lederne i cloud computing revolusjonen.

Selskap

2016 IaaS Inntekter

(i millioner)

2016 Markedsandel%

YOY Vekst

Amazon

(NASDAQ: AMZN)

$ 9775

44.2

45, 9%

Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

$ 1579

7.1

61, 1%

Alibaba

(NYSE: BABA)

$ 675

3.0

126, 5%

Google

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

$ 500

2.3

100%

rack~~POS=TRUNC

$ 484

2.2

5%

Alle andre

9147

41, 2

13, 2%

Hva er cloud computing?

Cloud computing i sine enkleste termer er lagring og tilgang til dataprogrammer og data over internett. Disse tjenestene brukes vanligvis etter behov eller på forespørsel. "Skyen" referert til i cloud computing er internett, såkalt fordi i de tidlige dagene på nettet brukte noen diagrammer bildet av skyene til å skildre et konsept som ikke var så vidt forstått som det er i dag.

I noen tilfeller kan det hende at en bedrift trenger ekstra databehandling, og det kan ikke være praktisk å foreta en stor kapitalinvestering for flere servere eller programvare. Dette gjelder spesielt når man prøver å møte topp eller sesongmessig etterspørsel. Cloud computing kan gi en kostnadseffektiv løsning.

Det finnes flere typer tjenester som dekkes under den brede overskriften for cloud computing.

Infrastructure-as-a-service (IaaS) gjør det mulig for bedrifter å leie tid og plass på servere på lønnsom basis, og segmentet forventes å gi den største veksten de neste fem årene.

Software-as-a-service (SaaS) er - som navnet antyder - bruk eller levering av programvare på internett. Disse krever normalt abonnement, og leverandøren vil vanligvis håndtere eventuelle vanlige vedlikeholdsoppdateringer og sikkerhetsoppdateringer. Microsoft Office 365 er et godt eksempel på dette.

Platform-as-a-service (PaaS) gir plattformen, miljøet og verktøyene som er nødvendige for utvikling, kjøring og testing av programmer og programvare. Et programvareutviklerpakke som Googles App Engine er en god illustrasjon.

Cloud computing kan også brukes til filoppbevaring, sikkerhetskopiering og gjenoppretting og dataanalyse. Nesten alt som kan oppnås lokalt, kan gjøres i skyen.

Amazon

Når det gjelder cloud computing, er Amazon 800-pund gorillaen i rommet. Selskapet debuterte Amazon Web Services (AWS) i 2006 som en måte å leie ubrukt rom på sine massive serverfarmar, og dermed banebrytende på IaaS-markedet.

Fra den ydmyke begynnelsen er AWS blitt Amazons raskest voksende og mest lønnsomme forretningssegment. For å gi dette litt perspektiv, anslår Synergy Research Group at Amazonas skybransjen er "større enn det neste fem største konkurrenter kombinert."

Ifølge Gartner's Magic Quadrant er Amazon den ubestridte frontrunner i IaaS og har vært det siste tiåret. Den kontrollerer omtrent 40% av markedet og en betydelig ledelse over neste nærmeste konkurrent. Selskapet leder også i det integrerte IaaS + PaaS-markedet. AWS tilbyr et bredt utvalg av pay-as-you-go-tjenester, inkludert databaseoppbevaring, applikasjonstjenester, analyser og kunstig intelligens.

I tredje kvartal 2017 så AWS nettoomsetningen øke 55% året over, og produserte 10% av Amazonas omsetning og hele resultatet. Faktisk subsidierer AWS for tiden selskapets e-handelsvirksomhet, som opererer med tap. Årsaken til at cloud computing-segmentet bidro så mye, er på grunn av de virkelig store driftsmarginene. Av de 4, 6 milliarder dollar i omsetningen generert av AWS, produserte det driftsinntekter på 1, 17 milliarder dollar - driftsmarginer på over 25%.

Kundelisten for AWS er ​​en verifisert Hvem er Hvem av kjente selskaper, inkludert Netflix, Inc., Ancestry.com, Expedia, Inc., Live Nation Entertainment og Hulu.

Microsoft

Microsoft er en betydelig aktør i mer enn ett segment av cloud computing. Selskapet er leder i SaaS-markedet i henhold til Synergy Research Group.

Microsoft er også en nøkkelspiller i IaaS-markedet, med sin Azure skyplattform andre til kun AWS, med en estimert 11% markedsandel. Selskapet er også det eneste andre selskapet i "leder" -kvadranten, ifølge Gartner, som anslår Azures sluttkursrate på rundt 3 milliarder kroner. Azure har sett robust adopsjon, særlig blant de som har en forkjærlighet for Microsoft-produkter og arbeidsmiljø.

Mens Azures tilbud fortsatt er dwarfed av AWS, fortsetter selskapet å bøte opp Azure for å inkludere flere tjenester og sin kompetanse for å hjelpe kundene med distribusjon.

I det siste kvartalet økte Microsofts kommersielle kommersielle produkter med 10%, hovedsakelig resultatet av kommersielle inntekter fra Office 365, som hoppet 42% året etter. Selskapets intelligente skytsegment vokste 17% året etter, med omsetning fra Azure Cloud, og økte med 90% i forhold til kvartalet i fjor.

Google

Google er kjent for sitt allestedsnærværende søk, men på grunn av datasentrene og serverfarmene som trengs for å lette den virksomheten, har selskapet vært et skytselskap siden dag ett. Google plasserer en fjern tredjedel i cloud computing arenaen, og gir omtrent 6% av markedet. Det skal bemerkes at mens selskapet har hatt et plattformtilbud siden 2008, gikk det ikke inn i IaaS-markedet til 2013. Google Cloud har gjort en bemerkelsesverdig oppgang på en relativt kort tid, og selskapet har vært aggressivt i gang med opphør.

Urs Hölzle, Googles senior vice president for teknisk infrastruktur, har uttalt at han mener at selskapets cloud computing innen flere år vil generere så mye inntekt som sin reklamevirksomhet. For to år siden hyret selskapet Diane Greene, medgrunnlegger av VMWare for å drive sin skybransjen. Ms Green mener at Google Cloud kan ta på AWS for topplasseringen så tidlig som 2022.

Google mener også at sin kunstige intelligens i verdensklasse vil tiltrekke seg et økende antall skyskunder. Selskapet er en pioner innen AI, og i løpet av tredje kvartal 2017 fortalt inntekter konferansesamtale, Google CEO Sundar Pichai, "Kunder forteller oss at de bytter til Google Cloud Platform på grunn av vår dyktighet i dataanalyse og maskinlæring."

I de tre månedene som ble avsluttet 30. september 2017, vokste Googles andre inntekter, som inkluderer cloud computing og Google Play app store, 40% året etter til 3, 4 milliarder dollar og utgjorde 12% av Googles inntekter, opp fra 11% i året før.

Siste tanker

Cloud computing er fortsatt et relativt ung konsept som har vært banebrytende av Amazon i 2006. Cisco Global Cloud Index-rapport anslår at årlig global skyttrafikk vil vokse med en sammensatt årlig vekst på 30% mellom 2015 og 2020 og mer enn firedoblet under den tiden. Rapporten forutsier også at i løpet av de samme fem årene vil offentlige arbeidsbelastninger vokse fra 49% av totalen til 68%.

Denne fortsatte overføringen til skyen vil gi en voksende og lukrativ mulighet for cloud-leverandører. Markedsførerne i cloud computing vil gi en måte for bedrifter å få tak i teknologiske fremskritt som cybersikkerhet, internett av ting og kunstig intelligens. Ifølge John Dinsdale, en sjefsanalytiker og forskningsdirektør ved Synergy Research Group, blir det stadig vanskeligere for cloud-leverandører utenfor den ledende pakken for å få et inntrykk på markedsandeler.

De tidlige flytterne i dette feltet vil fortsette å høste fordelene i år og muligens flere tiår framover.