Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 Top Biotech Aksjer å kjøpe akkurat nå

Anonim

Bioteknologi er en beryktet vanskelig industri å investere i. Bedrifter lever eller dør basert på patenternes styrke og hastigheten og virkningen av deres innovasjoner, og det er svært få sikre spill fra et investeringsperspektiv blant de virksomheter som opererer innenfor det. Spesielt når det totale markedet er på en berg-og dalbane tur, kan bioteknologi være en skremmende sektor å vurdere.

Likevel, som det gamle ordtaket sier, er det ofte den beste tiden å kjøpe, mens det er blod i gatene. Vi spurte tre av våre bidragsytere for å bidra til å kutte gjennom rot og bekymring og se etter biotekniske aksjer verdt å vurdere å kjøpe i dag. De plukket Celgene

(NASDAQ: CELG)

, Acceleron Pharma

(NASDAQ: XLRN)

, og Nektar Therapeutics

(NASDAQ: NKTR)

.

Latterlig billig

Keith Speights (Celgene): Jeg får det. Celgene har gjort noen beinhodefeil, særlig det er den blåste filing for ozanimod tidligere i år. Selskapet er avhengig av ett stoff, Revlimid, for løveandelen av omsetningen. Og markedet har tanket. Men Celgene er nå latterlig billig. Så billig, faktisk, at det er min nr. 1 ingen tvil om topp bioteknikk lager for å kjøpe akkurat nå.

Celgene driver for tiden over seks ganger forventet inntjening. Tenk på hva den metriske faktisk betyr. Hvis Celgene treffer inntjeningsforventninger neste år (og det vil nesten sikkert) og bare holdt inntjening på det nivået i fem år, ville det nok tjene penger til å kjøpe alle aksjene tilbake.

Visst vil Revlimid møte generisk konkurranse senest 2023. Men Celgene har andre sterke produkter allerede på markedet med Otezla og Pomalyst. Abraxanes salgsvekst er ikke noe å skrive hjem om, men det skal fortsatt hakke på over $ 1 milliard i år.

Enda viktigere er Celgens rørledning lastet til overflaten med lovende blockbusters. Det er ozanimod (som skal seile gjennom til godkjenning av mat og legemiddeladministrasjon denne gangen), luspatercept, liso-cel, fedratinib, bb2121 - og det er bare kandidatene som kan treffe markedet i løpet av et par år.

Kan Celgene slippe enda mer? Sikker. Men det er bare så lite bioteknikk med allerede skitt billig pris og sterke vekstutsikter vil gå.

Denne lille bioteknikken kan få store nyheter som kommer

Todd Campbell ( Acceleron Pharma): Det er nesten den tiden på året igjen. Klippen til kalenderen til et nytt år tilsvarer den årlige JP Morgan Healthcare Conference, en høyt forventet hendelse der selskapene legger sitt beste fot fremover for investorer.

Å plukke konferansens vinnere og tapere er tøft, men Acceleron Pharma er et selskap som kan komme ut av konferansen med positivt momentum. I fjor presenterte det data fra studier som evaluerer luspatercept i beta-thalassemi og myelodysplastiske syndrom som viser at bruken kan redusere transfusjonsbelastning hos pasienter, betydelig redusert behandlingskostnad samtidig som pasientens livskvalitet forbedres.

Selskapet er spesielt spennende for meg fordi luspatercept er lisensiert til Celgene, en dyp lommede biopharma-gigant med en forkjærlighet for oppkjøp. I fjor annonserte Celgene sitt kjøp av Impact Bio under JP Morgan-konferansen, og mens jeg ikke har noen ide om det vil kunngjøre en avtale i år, føler jeg meg selvsikker luspatercept vil være et sentralt fokus på Celgenes tone for investorer.

Celgene har allerede en eierandel på 12% i Acceleron Pharma, og i 2018 er det fremhevet luspatercept som et potensielt ryggradsmedisin med toppsalgspotensial nord for 2 milliarder dollar. Acceleron har for øyeblikket et samfremmende alternativ på luspatercept for Nord-Amerika, og det kan motta 20% av royalty på salg.

Det er riktignok ingen å fortelle om Celgene vil skaffe Acceleron Pharma direkte, men selv om den ikke gjør det, kan potensiell godkjenning av luspatercept-midler Acceleron Pharma generere betydelige inntekter snart, noe som gjør det til en spekulativ investering som er verdig til vurdering.

En anstendig rørledning, påviste produkter i markedet, og en rimelig pris

Chuck Saletta (Nektar Therapeutics): Når et farmasøytisk selskap handler på en beskjeden verdsettelse, er det vanligvis et tegn på at det har sperret produkter å miste patentbeskyttelse og ikke mye i rørledningen for å erstatte dem. Med Nektar Therapeutics, på den annen side, er aksjen nede på grunn av mindre enn perfekte resultater fra de kliniske forsøkene på ett av produktene i rørledningen.

Til tross for disse resultatene har selskapet fortsatt en anstendig rørledning av både uavhengige forbindelser og samarbeidspartnere som tilbyr håp på behandlinger for kreft- og autoimmune sykdomspasienter. Kanskje mest oppmuntrende på kort sikt, har den arkivert en ny medisinsk søknad om smertemedisin NKTR-181. Den forbindelsen er en opioid smerte medisinering som fungerer uten å forårsake nesten like mye eufori som tradisjonelle opioider.

Addisjon til opioide smertestillende midler driver en stor del av narkotikamisbrukskrisen i USA. Hvis Nektars sammensetning kan gi effektiv smertelindring uten de euforiske - og vanedannende - bivirkningene, kan det bli en kritisk del av å miste det misbruksproblemet.

I tillegg til rørledningen utviklet den to produkter som er i markedet i USA (lisensiert til partnere) og har lisensiert sin teknologi for flere andre forbindelser også. Disse lisensene gir både inntekter til selskapet og bidrar til å etablere sin rekord i tilfelle ytterligere finansiering kan være nødvendig for å bringe fremtidige innovasjoner til markedet. Med sine aksjer som handler i nærheten av sine nedturer for året, kan det nå være et flott tidspunkt å vurdere Nektar Therapeutics aksjer.