Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 ting å se på i Lowes inntekter

Anonim

Investorer har ikke høye forventninger på vei inn i kommende kvartalsresultatrapport fra Lowe

(NYSE: LAV)

. Det er delvis fordi, ved den siste kunngjøringen i februar, oppdaget hjemmemarkedsforhandleren omsetningsvekst og redusert lønnsomhet. Ledelsen foreslo også at fortjenestekampene vil fortsette inn i 2018.

Siden da har bransjens vekstbilde vært sterkt til tross for økende boliglånsrenter. Men det er fortsatt noen gode grunner til å forvente svake resultater ut av Lowes i inntjeningsmeldingen 23. mai.

Sikt mot en tilbakegang

Lowe har overgått ledelsenes beskjedne vekstforventninger i fjor, og det vinner presset sammenlignbare butikksalg (salg på eksisterende steder) med 4% for året. Likevel inneholdt dette tallet stædige markedsandelstap til bransjelederen Home Depot

(NYSE: HD)

at ledere er ivrige etter å stoppe. "Vi går fremover med haster for å forbedre resultatene våre, " sier utgående administrerende direktør Robert Niblock til analytikere fra Wall Street i en konferansesamtale.

Det kan være en hard sving i denne salgsperioden. Home Depot annonserte nylig sin egen salgsvekstdemping i første kvartal som ble drevet av en uvanlig kald vinter over mange deler av landet. Været dempet etterspørselen etter vårprodukter, og traff kundetrafikken til negativt territorium fra en 2% økning i kvartalet før.

Lowes har allerede slitt med nedgang i trafikken, og slik at metriske sannsynligvis ikke har blitt positivt, gitt det tøffe salgsmiljøet de første ukene av våren.

Profittutfordringer

Som en del av sin innsats for å posisjonere seg for raskere vekst, strømmer Lowes ressurser til områder som digital salgskanal, lønn for ansatte og konkurransedyktige prisreduksjoner. Utgifterne burde presse driftsmarginen litt ned fra fjorårets 9, 6% -merke, selv om Home Depots sammenlignbare tall øker fra 14, 4% i 2018.

Vi finner ut av rapporten hvor aggressive Lowe var i disse utgiftsinitiativene. Ledelsens kommentarer skal i mellomtiden markere om den mener strategiene virker. Laws første 2018-prognose krevde at driftsmarginen skulle dyppe til 9, 3%, med en forventet brutto fortjenestemargin til å falle litt. Begge beregningene skal da begynne marsjerer høyere neste år - forutsatt at alt går i henhold til planen.

Den strategiske oppdateringen

Niblock forbereder seg på å overføre tømmene til en ny administrerende direktør, og lederovergangen kan gi store endringer i Lowes forretningsmessige tilnærming i de kommende kvartalene. Konsernsjefene sa i februar at de revurderte sine langsiktige vekstmål i lys av å raskt skifte bransjestrender. Vanligvis kan denne oppdateringen inkludere et lavere lønnsomhetsutsikt, akkurat som det har for andre forhandlere, som Target, som overgår til en mer digitalt fokusert virksomhet.

På den lyse siden kan den strategiske gjennomgangen også gi et stort løft til Lowes kapitalavkastningsplaner. Selskapet forventer å generere over 6, 5 milliarder dollar i operativ kontantstrøm i år, da sammensetningen stiger med en beskjeden (men likevel sunn) 3, 5%. Investorer kan ikke være begeistret hvis Lowe bare bekrefter salgsstyring 23. mai, men de vil sannsynligvis ta litt trøst i at deres avkastning blir styrket av mange direkte kontanter i form av utbytte og kjøp av aksjer.