Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 ting som kan skade NVIDIA Corp.

Anonim

Det er mye for NVIDIA Corp.

(NASDAQ: NVDA)

og investorene skal være optimistiske for øyeblikket. Selskapet økte datasenterinntektene med tre ganger i sitt finanspolitiske andre kvartal; Den beholder den dominerende posisjonen i grafikkbehandlingsenheten (GPU) markedet mot konkurrentene Advanced Micro Devices

(NASDAQ: AMD)

; og det bygger raskt på massive muligheter i både selvkjørende biler og kunstig intelligens (AI).

Men det kan være fristende å tro at de gode tider vil fortsette rett og slett fordi det er det som skjer akkurat nå. Jeg har hevdet i nyere artikler at NVIDIA har en god posisjon til å dra nytte av sine bestrebelser, men noen ganger er det også godt å gå inn i den kontrariske rollen i bare et minutt for å evaluere ting mer kritisk.

For å gjøre det, la oss se på tre pessimistiske muligheter for selskapet: hvordan AMD kunne få markedsandel mot NVIDIAs GPUer; hva Intel er

(NASDAQ: INTC)

gjør å ta på NVIDIA i AI-rommet; og hvordan Intels foreslåtte kjøp av Mobileye

(NASDAQOTH: MBBYF)

kunne hindre NVIDIAs førerkortede biltekniske planer.

1. AMDs nye Vega-GPUer kan bidra til å øke markedsandelen

I slutten av 2016 hadde AMD en markedsandel på 29, 5% i diskrete desktop GPUer, og NVIDIA kontrollerte resten. Selvfølgelig dominerer NVIDIA her, men investorer bør være klar over at bare to år før var NVIDIAs GPU-markedsandel mer enn 78%. Ta en titt:

AMD har hovedsakelig gjort sine gevinster i mellomstore GPUer, men forventer at det vil skifte i andre kvartal i år, da selskapet slipper ut sin nye Vega GPU-arkitektur.

Ganske vist er det litt tidlig å vite hvor godt AMDs nye GPUer vil konkurrere mot NVIDIAs. Men en nylig flytting av NVIDIA - den ga ut en ny, topp-end GTX 1080 Ti med 20% til 45% høyere ytelse enn originalversjonen - kan være en indikator på at segmentlederen forbereder seg på seriøs konkurranse.

AMD har allerede klart å ta vesentlig markedsandel fra NVIDIA de siste par årene, og med Vega vil den gå direkte etter NVIDIAs high-end GPU dominans. Hvis Vega selv er mildt vellykket med å vente noen kunder vekk fra NVIDIAs GPU, vil det bli en seier for AMD.

2. Intels Mobileye-oppkjøp springer opp føreren uten bilteknisk konkurranse

NVIDIA har en stor mulighet i den selvkørende bilplassen med sin Drive PX 2-supercomputer. Drive PX bruker maskinlæring og visuell behandling for å tolke alle tingene rundt en bil uten fører, noe som gir situasjonskunnskap. Om lag 80 billeverandører og bilfirmaer bruker allerede varianter av NVIDIAs Drive PX, og selskapet forventer at førerselgesesegmentet skal bli en stadig viktigere del av virksomheten.

For omtrent et år siden skrev jeg at Intel hadde som mål å ta på NVIDIA i førerkasserte biler, men at det ikke gjorde nok for å nå sitt mål. Det kan ha endret seg i forrige uke da Intel kunngjorde en avtale om å kjøpe det israelske baserte autonome drivteknologibolaget Mobileye for 15, 3 milliarder dollar.

Mobileye's selvdrevende teknologi består av kameraer, sensorer, maskinlæring og sky programvare, og selskapet har allerede 70% av den verdensomspennende markedsandelen for avanserte driverassisteringssystemer (ADAS).

Kjøpet vil ikke bare drive Intel mot forsiden av det selvkjørende biltekniske rommet, men gir også chipmakeren flere muligheter til å legge inn sine egne prosessorer i hjerter til autonome biler - og muligens skadet NVIDIAs push for GPU-baserte selv- driving tech.

3. Intel tar også NVIDIAs kunstige intelligensvirksomhet

NVIDIAs GPUer brukes også i noen av de mest sofistikerte AI- og dyplæringssystemene som er tilgjengelige akkurat nå, inkludert egne Drive PX2- og DGX-1-superdatamaskiner. Grafikkprosessorer har en unik evne til å behandle AI-informasjon, og NVIDIA kan ende opp med å bli en stor vinner i dette markedet.

En nylig investor notat publisert av Goldman Sachs 'Toshiya Hari sa at NVIDIAs totale adresserbare marked i AI og dyp læring plass kunne være så stor $ 5 milliarder til $ 10 milliarder.

Intel er lett leder i serverbrikkeplassen, med 99% markedsandel, men chipsene har ikke vært go-to-komponentene for det voksende AI datasentermarkedet. For å endre det (og bedre konkurrere med NVIDIA) har Intel vært opptatt med å bygge sin egen AI-strategi.

I år begynner selskapet å selge sin nye AI-fokuserte chip - Knights Mill Xeon Phi-prosessoren - som sier at den kan behandle dyp læring data raskere enn NVIDIAs GPU (selv om NVIDIA har bestridt dette kravet). Og Intel kjøpte nylig et AI-selskap som heter Nervana Systems, som lager en applikasjonsspesifikk integrert krets (ASIC) som den mener kan øke AI-databehandlingskraften.

Intel-administrerende direktør Brian Krzanich sa i et blogginnlegg for noen måneder siden: "Vi forventer at Nervana teknologier skal produsere et gjennombrudd 100 ganger bedre ytelse de neste tre årene for å trene komplekse nevrale nettverk, slik at datavennere kan løse sine største AI-utfordringer raskere ."

Intels AI-funksjoner er fortsatt bak NVIDIAs nå, men selskapet gjør det klart at dette segmentet prioriteres, og NVIDIA-investorer bør gjenkjenne at den enorme potensielle størrelsen på AI-markedet betyr at konkurransen i det bare kommer til å øke.

Skal NVIDIA-investorer være bekymret?

Det er ikke mye for NVIDIA-investorer å være bekymret for akkurat nå, men det betyr ikke at de bør ta en håndfri tilgang til denne aksjen. Selskapet må fortsette å dominere i den diskrete desktop GPU-plassen, og innovere raskere i AI og driverless bilteknologi for å opprettholde sine dominerende posisjoner. Så langt har NVIDIA vist at det kan gjøre det bra, men investorer vil være klokt å holde øye med hvordan NVIDIAs konkurrenter legger til angrepene sine.