Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

3 ting Intel Corporation Management ønsker deg å vite

Anonim

Den 27. juli mikroprosessor gigantiske Intel

(NASDAQ: INTC)

utgitt resultatene i andre kvartalet, og de var solide. Inntekter og fortjeneste slo forventninger, og selskapet styrte hele årsveiledningen for inntekter og inntjening per aksje.

Tatt i betraktning at flere ganger i løpet av de siste årene, var Intel tvunget til å redusere sin økonomiske veiledning, det er forfriskende og oppmuntrende å se selskapet øke det.

I tillegg til å rapportere disse solide resultatene, tilbød Intel-direktører på en konferansesamtale med analytikere litt innsikt i tilstanden til virksomheten og planene.

Her er tre elementer fra samtalen som stod ut for meg.

1. En sterk minnesvirksomhet

I 2015 annonserte Intel at det ville konvertere sin logikkfabrik i Dalian, Kina, til et produserende ikke-flyktig minne. Fabrikken forventes i siste instans å bygge 3D NAND flash-minne, som brukes både i forbruker- og enterprise solid state-stasjoner (Intels fokus er mer på bedriftssiden), samt Intels 3D XPoint-minneteknologi.

Siden da har Intel oppgradert sine investeringer i ikke-flyktig minne (både forskning og utvikling, og utgifter på kapitalutstyr), noe som har ført til at NSG ikke-flyktige minnesløsninger (NSG) en stund.

Tapene fortsatte dette kvartalet, selv på baksiden av en inntektsvekst på 58%, men de ble redusert fra 224 millioner dollar i samme periode i fjor til bare 110 millioner dollar.

Disse tallene forteller imidlertid ikke hele historien.

Per administrerende direktør Brian Krzanich, selskapets NAND flash business "returnerte til lønnsomhet dette kvartalet før vårt tidligere estimat" og teamet planlegger virksomheten "å forbli lønnsom for balansen i året."

Snakker om NSG-segmentet som helhet - som for tiden blir trukket ned av høye utgifter på 3D XPoint-teknologi - Krzanich sa at selskapet nå forventer at "hele NSG-segmentet skal være lønnsomt for hele året 2018, mot vår tidligere slutten av 2018 målet. "

Med tanke på at denne virksomheten har mistet $ 224 millioner i løpet av de siste seks månedene alene, vil segmentet som er lønnsomt for hele 2018, bidra til å gi Intel en fin halevind til driftsresultatet og til slutt nettoinntekt.

2. Frakt av neste generasjons mobilmodem begynner

Krzanich sa at selskapet "begynte å sende" sitt XMM 7480 LTE modem i kvartalet.

XMM 7480 forventes å drive noen av de neste generasjons iPhone-modellene, akkurat som Intels tidligere XMM 7360-mobilmodell driver noen av de nåværende iPhone 7-modellene.

Selv om Intels mobilmodemvirksomhet er en ganske liten del av sin samlede virksomhet, er Intel en del av iPhone-forsyningskjeden nå; I den utstrekning at den nye iPhone gjør det bra på markedet, er Intels økonomiske resultater til nytte.

3. 10-nano fremgang

Intels nåværende produktportefølje er bygget ved hjelp av derivater av selskapets 14nm-produksjonsteknologi, introdusert i andre halvdel av 2014. Siden da har Intel forbedret ytelsen og kraften i 14nm-teknologien, men disse forbedringene medførte ikke reduksjoner i chipområdet .

En slik reduksjon i chipområdet, som skal tillate Intel å legge til flere funksjoner og funksjonalitet i chipsene, forventes å komme med selskapets kommende 10nm-teknologi.

Krzanich sa at selskapet vil "sende våre første 10-nanometerprodukter i nærheten av slutten av året, som begynner med en mindre volum SKU, og etterfulgt av flere SKU og en volum rampe i første halvdel av 2018. "

Han ga da litt ekstra farge på sine 10-nanometer-planer: "[Y] vi ser en rekke SKUer som går fram til 2018 da vi rammer 10-nanometerproduktene, starter med ... enklere SKUer i begynnelsen, går helt gjennom høypresterende, høy kompleksitet SKUs mot midten og bakhalvdelen av året. "

Dette, Krzanich la til, representerer en "tradisjonell rampe" for en ny produktfamilie. Og han har rett.